Ο Toprak Razgatlioglu στην Yamaha WorldSBK για το 2020

Ο Toprak Razgatlioglu που μόλις αυτό το Σαββατοκύριακο έκανε την πρώτη του νίκη στον 1ο αγώνα στο Magny-Cours και αμέσως την επόμενη μέρα κέρδισε και τον αγώνα Superpole, φεύγει από την ομάδα Turkish Puccetti Racing, όπου οδηγούσε Kawasaki και μετακομίζει για την επόμενη σεζόν του 2020 στην επίσημη εργοστασιακή Yamaha, αναζητώντας νέα πρόκληση με έναν νέο κατασκευαστή.

Ο 22χρονος θα αντικαταστήσει τον Alex Lowes για την επόμενη σεζόν και θα έχει ομόσταυλο του τον Ολλανδό Michael van der Mark, ο οποίος θα είναι για τέταρτη σεζόν με την ομάδα.!

Η ανακοίνωση ήρθε επισημά από την Yamaha:

“Η Yamaha Motor Europe είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έχει εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Toprak Razgatlioglu για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Superbike του 2020.”

Μιλώντας για τη συμφωνία, ο Eric De Seynes, ο πρόεδρος της Yamaha Motor Europe, δήλωσε την ενθουσιασμό του για τη νέα υπογραφή: «Ο Toprak Razgatlıoğlu είναι ο πιο συναρπαστικός νεαρός αναβάτης στο WorldSBK και είμαι τόσο χαρούμενος όσο και υπερήφανος που θα αγωνιστεί για την Yamaha το 2020.»

«Με τον Michael και τον Toprak πιστεύω ότι θα έχουμε μία από τις ισχυρότερες και τις πιο δυναμικές ομάδες του WorldSBK την επόμενη χρονιά.»

Ο Razgatlioglu έφτασε στο paddock του WorldSBK το 2015 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 600 Superstock, το οποίο κέρδισε στην πρώτη του χρονιά. Ακολούθησε μια κίνηση προς τα πάνω στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 1000 Superstock, όπου ο νεαρός Τούρκος αναβάτης ήταν υποψήφιος για δύο χρόνια για το πρωτάθλημα πριν προχωρήσει στο WorldSBK το 2018.

Ο Razgatlioglu στην κορυφαία κατηγορία έχει , εξασφαλίζοντας δύο τελειώματα στο βάθρο κατά την πρώτη του εμφάνιση μια δεύτερη θέση στο Donington Park και μια τρίτη θέση στον προτελευταίο γύρο στην Αργεντινή.

Ο 22χρονος ανέβηκε ακόμα πιο δυνατά το 2019, εξασφαλίζοντας το πρώτο του τρίτο φινίρισμα της σεζόν στον ιταλικό γύρο WorldSBK στην Imola και τελειώνοντας στο βάθρο σε κάθε γύρο από τότε. Ο Razgatlioglu εξασφάλισε τη νίκη του WorldSBK με μια πολύ καλή απόδοση στο 1ο αγώνα στο Magny-Cours, όπου ξεκίνησε από την 16η θέση. Ο νεαρός Τούρκος πήρε και την νίκη στον αγώνα σπριντ Superpole την επόμενη μέρα.