Ο Tom Sykes ταχύτερος της πρώτης ημέρας στο Assen – Χρόνοι

Ο Tom Sykes Έγραψε τον ταχύτερο γύρο της πρώτης ημέρας δοκιμαστικών στην Ολλανδική πίστα στο τελείωμα του FP2, ακολουθούμενος από τους Jonathan Rea και Leon Haslam.

Ο επικεφαλής του πρωταθλήματος μέχρι τώρα, Álvaro Bautista τερμάτισε έκτος. Οι τρεις πρώτοι οδηγοί χωρίζονται μόλις από δεκατρία χιλιοστά, ενώ όλοι οι οδηγοί έγραψαν ταχυτέρους γύρου ς από το FP1!

Ο Sykes ήταν στην τρίτη θέση για το μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης περιόδου ελεύθερης δοκιμής, ενώ στο τέλος, ο Βρετανός οδηγός της BMW έκανε έναν πολύ γρήγορο γύρο γράφοντας 1’35.414, παίρνοντας την θέση του Rea, αφήνοντας τον στην 2η θέση για μόλις 0.003s!

Ο Jonathan Rea ήταν ο ταχύτερος του FP1 αλλά και μέχρι το τέλος του FP2 γράφοντας χρόνο 1’35.417. Ο Βόρειος Ιρλανδός έχει δείξει γιατί είναι ο βασιλιάς του Assen, οδηγώντας από την αρχή στην κορυφή!

Ο Leon Haslam το απόγευμα βγήκε πολύ δυνατά στην πίστα και ήταν επικεφαλής για κάποια ώρα τέλειωσε την ημέρα τελικά στην τρίτη θέση με χρόνο . 1’35.427, με διαφορά μόλις 0.013s!

Εξαιρετικό αποτέλεσμα επίσης για τον Markus Reiterberger , το δεύτερο BMW ο οποίος κατέγραψε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο της ημέρας, με 1’35.442.

Ο Ολλανδός οδηγός, Michael van der Mark έγραψε τον 5ο χρόνο της ημέρας με το πρώτο Yamaha στην κορυφαία 5αδα.

Την εξάδα έκλεισε ο μέχρι τώρα επικεφαλής της βαθμολογίας και απόλυτος νικητής,  Álvaro Bautista με χρόνο 1’35.547, και μόλις 0.133s διαφορά από την κορυφή.

Ο Toprak Razagatlioglu ήταν ο πρώτος ανεξάρτητος οδηγός,  στην 7η θέση , μπροστά από τον  Sandro Cortese , και τον  Chaz Davies , ο οποίος τερμάτισε ένατος κλείνοντας και την σειρά των οδηγών που κατέβηκε στο 1’35.

Η πρώτη δεκάδα κλείνει με τον Alex Lowes , ο οποίος με δύο πτώσεις σήμερα δεν είχε πολύ καλή αρχή.

Οι πρώτοι 12 οδηγοί έχουν διαφορά μεταξύ τους λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο!

Δείτε Σχετικά άρθρα