Ο Ryan Dungey στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής SUPERCROSS 2015

Ο Εργοστασιακός αναβάτης της Red Bull KTM, Ryan Dungey, κέρδισε για πρώτη φορά τον τίτλο 450 Supercross για την ομάδα του, Red Bull KTM, στον 14ο γύρο του Monster Energy Supercross Series, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της FIM.

Ο Ryan Dungey πάνω στην KTM 450 SX-F Factory Edition μοτοσυκλέτα του

Ο Ryan Dungey πάνω στην KTM 450 SX-F Factory Edition μοτοσυκλέτα του

Όταν η μπάρα εκκίνησης έπεσε για το κυρίως event, ο Ryan Dungey εκτοπίστηκε στην εκκίνηση και πήρε ανοιχτά την πρώτη στροφή, μένοντας έξω από την πρώτη δεκάδα. Χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο, ξεκίνησε γρήγορα να κάνει προσπεράσεις για να περάσει με την KTM 450 SX-F Factory Edition μοτοσυκλέτα του, μπροστά από το πλήθος των αναβατών. Στα μισά του αγώνα, βρισκόταν στην 6η θέση. Στους επόμενους γύρους, έβαλε τα δυνατά του, οδηγώντας επιθετικά ανάμεσα από τους αναβάτες, για να μπει στην πρώτη τριάδα και τελικά στην 2η θέση. Μόλις βρέθηκε στην 2η θέση, διατήρησε τον ρυθμό του και οδήγησε μέχρι τη γραμμή τερματισμού, κερδίζοντας το Πρωτάθλημα 450 Supercross, το πρώτο για το brand KTM.

Το Red Bull KTM factory team πανηγυρίζει για τον πρώτο τίτλο 450SX

Το Red Bull KTM factory team πανηγυρίζει για τον πρώτο τίτλο 450SX

Η ομάδα κι εγώ, δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φτάσουμε ως εδώ είπε ο Dungey, πάνω στο βάθρο. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω το πόσο ωραία νιώθω. Υπήρχαν πολλά σκαμπανεβάσματα στην πορεία, αλλά η ομάδα μου, μου στάθηκε σε όλα και μου παρείχε την καλύτερη μοτοσυκλέτα. Είμαι τόσο χαρούμενος για αυτό το Πρωτάθλημα και ανυπομονώ για τον επόμενο στόχο. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα.”

Ο Dungey & ο Pit Beirer εκπλήρωσαν ένα όνειρο στο Houston SX

Ο Dungey & ο Pit Beirer εκπλήρωσαν ένα όνειρο στο Houston SX

Ο Stefan Pierer, KTM CEO, σχολίασε: Το να κερδίσεις το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, είναι μια εξαιρετική επιτυχία και είναι πολύ μεγάλης σπουδαιότητας για την KTM. Ο τίτλος του US Supercross, είναι πολύ ξεχωριστός και τονίζει την μεγάλη δέσμευσή μας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό σε όλο τον κόσμο. Με επιμονή, φτάσαμε στην κορυφή αυτού του αθλήματος, κάτι που προκαλεί πολλά συναισθήματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί αυτό το πολύ σημαντικό  project, και φυσικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ryan, ο οποίος είχε μια πάρα πολύ καλή σεζόν για το 2015.”

Ο Dungey Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2015 FIM AMA 450 Supercross

Ο Dungey Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2015 FIM AMA 450 Supercross

Ο επικεφαλής Motorsports της KTM, Pit Beirer, δήλωσε: “Ένα από τα προσωπικά μου όνειρα πραγματοποιήθηκε σήμερα. Ξεκινήσαμε το αγωνιστικό τμήμα του Supercross, από το μηδέν, το 2011, και αυτό που έχει επιτευχθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι εκπληκτικό. Το κλειδί για τα πάντα, το οποίο αποκαλώ το καλύτερο ταξίδι στη ζωή μου, ήταν η πρώτη μου συνάντηση με τον Roger De Coster, το καλοκαίρι του 2010. Μαζί με τον Roger, δημιουργήσαμε την καλύτερη και ισχυρότερη ομάδα που μπορείτε να φανταστείτε. Από τότε, το παγκόσμιο δίκτυό μας για τους αγώνες, έχει γίνει ισχυρότερο και είναι για μας, μια 24ωρη καθημερινή προσπάθεια. Με την πλήρη δέσμευση των τμημάτων μας, R&D και Motorsports, στην Αυστρία και ΗΠΑ, καταφέραμε να δημιουργήσουμε την καλύτερη μοτοσυκλέτα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Εργοστασιακός αναβάτης της Red Bull KTM Ryan Dungey είναι το No. 1

Ο Εργοστασιακός αναβάτης της Red Bull KTM Ryan Dungey είναι το No. 1

Δείτε Σχετικά άρθρα