Ο Redding πιστεύει ότι ο Marquez δεν θα νικούσε με την Aprilia του

Κατά τη γνώμη του Scott Redding, o οποίος του χρόνου θα αντικατασταθεί από τον Andrea Iannone, η Aprilia δεν θα αρχίσει να κερδίζει αμέσως επειδή θα αλλάξει οδηγούς, αφού η μοτοσυκλέτα είναι το πρόβλημα.


Μιλώντας στην Speedweek, ο Βρετανός είπε ότι δεν υπήρξαν αλλαγές στο RS-GP από την εποχή του preseason, καθώς είναι μια μοτοσυκλέτα στην οποία οι αναβάτες πρέπει πάντα να υπερβαίνουν το όριο:

«Η μοτοσυκλέτα που πήραμε για τις δοκιμές στην Sepang και την Ταϊλάνδη είναι η ίδια όπως τώρα. Νόμιζα ότι η ανάπτυξη θα ήταν μεγαλύτερη και η πρόοδος πιο γρήγορη. Η μοτοσυκλέτα έχει τη δυνατότητα να έχει καλά αποτελέσματα. Το πρόβλημα είναι ότι είμαστε συνέχεια πάνω ​​από το όριο και διαρκώς κινδυνεύουμε να πέσουμε. Πρέπει να δουν πως μπορεί να βελτιωθεί η μοτοσυκλέτα, να δουλέψουν  πάνω σε αυτό και στη συνέχεια θα έρθουν τα αποτελέσματα».


Από την άλλη πλευρά, ο Redding παραδέχεται ότι τα προβλήματα θα συνεχιστούν στους επερχόμενους αγώνες, υπογραμμίζοντας επίσης την ανάγκη βελτίωσης του κινητήρα:

«Θα έχω προβλήματα το επόμενο Σαββατοκύριακο και πιθανόν στους επόμενους τρεις γύρους. Ξέρω ότι πριν φτάσω στην πίστα, θα είναι δύσκολα για μένα. Πρέπει να κάνουμε τον κινητήρα πιο ομαλό και πιο εύκολο στην οδήγηση στις  χαμηλές ταχύτητες. Είναι πολύ επιθετικός. Περιμένουμε αναβαθμίσεις του κινητήρα για να μας βοηθήσουν σε αυτόν τον τομέα. Ένας κινητήρας με διαφορετική συμπεριφορά θα μας βοηθούσε και σε άλλα σημεία».

Εκφράζοντας τη λύπη του για την πρόωρη αποχώρηση του από την ομάδα της Aprilia, ο Redding τόνισε ότι δεν  εξαφανιστούν δια μαγείας τα προβλήματα με την αλλαγή των αναβατών, φέρνοντας τον Marc Márquez σαν παράδειγμα για να ενισχύσει την άποψή του:

«Αν βάλουν τον Marquez στην μοτοσυκλέτα μου, δεν θα κερδίσει τον αγώνα, φυσικά θα ήταν καλύτερος από μένα, αλλά απλά αλλάζοντας τον οδηγό, η Aprilia δεν θα κερδίσει ξαφνικά αγώνες. Δεν θα αλλάξει σημαντικά τα αποτελέσματα».

 

Σχετικά Άρθρα