Ο Rea ασταμάτητος κερδίζει και τον 2ο αγώνα στην Ταϊλάνδη

Ο Γύρος της Ταϊλάνδης ολοκληρώθηκε με μια ακόμα νίκη για τον Rea σε Restarted αγώνα, με τους Sykes και Melandri να συμπληρώνουν το βάθρο.

Ασταμάτητος ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) στο Chang International Circuit, κατάφερε και πήρε την τετάρτη συνεχόμενη νίκη του φέτος δείχνοντας πως είναι σε άριστη φόρμα!

Ο αγώνας έγινε σε δυο φάσεις, αφού διακόπηκε στον 5ο γύρο όταν ο Lorenzo Savadori είχε μια  άσχημη πτώση στη στροφή 12, που ανάγκασε τους αλυτάρχες να βγάλουν κόκκινη σημαία.

Στην επανεκκίνηση ο Rea ξεκίνησε πρώτος και έμεινε μπροστά μέχρι το τέλος, παίρνοντας μια ακόμα καρό σημαία! Ο Rea στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, ξεκινώντας από την 9η θέση, κατάφερε μέσα σε 4 γύρους και πέρασε στην πρώτη θέση, για αυτό και εκίνησε πρώτος στην επανεκκίνηση!

Ο Melandri ήταν στην δεύτερη θέση σε όλο τον αγώνα με τον Sykes πίσω του. Ο Ιταλός δεν κατάφερε τελικά να πάρει την δεύτερη θέση, αφού ο Βρετανός της Kawasaki του έκανε επίθεση στον τελευταίο γύρο και πέρασε στην δεύτερη θέση, αφήνοντας έτσι τον Ιταλό στην τρίτη θέση του βάθρου, κάνοντας έτσι για την Kawasaki το 1-2.

Ο Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team) τερμάτισε τον αγώνα της Κυριακής έξι δευτερόλεπτα πίσω από το βάθρο στην τέταρτη θέση, συνεχίζοντας την καλή του πορεία μέχρι τώρα.

Στην 5η θέση ο Ισπανός Jordi  Torres (Althea BMW Racing Team) όπου μέχρι τον 8 γύρο ήταν πίσω από τον Eugene Laverty (Milwaukee Aprilia)  και έδιναν την μάχη τους, όταν ο Laverty έπεσε, και έτσι δεν μπόρεσε να συνεχίσει την μάχη τους. Ο Laverty τελικά τερμάτισε στην 15η θέση απογοητευμένος!

Ο Chaz Davies (Aruba.it Racing – Ducati) στην επανεκκίνηση ξεκινησε από την 19η θέση αφού στο πρώτο μέρος εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη. Ο Davies τελικά να τερματίσει έκτος, κάνοντας φοβερό αγώνα.

Μετά την 6η θέση του Davies, και την τετάρτη συνεχόμενη νίκη του Rea, η διαφορά του Rea από τον δεύτερο Davies  έφτασε στους 30 βαθμούς.

Ο Nicky Hayden (Red Bull Honda World Superbike Team),  Xavi Fores (BARNI Racing Team), Roman Ramos (Team Kawasaki Go Eleven) και Markus Reiterberger (Althea BMW Racing Team) ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα.

Ο Michael van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team) εγκατέλειψε με μηχανική βλάβη  και δεν ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος του αγώνα.

Ο Stefan Bradl (Red Bull Honda World Superbike Team), δυστυχώς είχε πτώση στη στροφή 12 μετά από πέντε γύρους στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα, ενώ ο Randy Krummenacher (Kawasaki Puccetti Racing) εγκατέλειψε με μηχανική βλάβη.

Ο Leon Camier (MV Agusta Reparto Corse) εγκατέλειψε αφού του έβγαλαν μήνυμα να βγει όταν η μηχανή του έξι γύρους πριν το τέλος του αγώνα έβγαζε καπνό.

Η μεγάλη θερμοκρασία πιθανόν να ήταν ο παράγοντας των πολλών πτώσεων αλλά και των μηχανικών εγκαταλείψεων!

Δείτε Σχετικά άρθρα