Ο Quartararo ταχύτερος της πρώτης ημέρας – τα Yamaha κυριαρχούν στην Ταϊλάνδη

Με τα 4 Yamaha να κυριαρχούν στις 5 πρώτες θέσεις τέλειωσε η πρώτη ημέρα δοκιμών στην Ταϊλάνδη.

Mε τις θερμοκρασίες αρκετά υψηλές οι οδηγοί τα έδωσαν όλα στα τελευταία λεπτά για να εξασφαλίσουν μια προσωρινή θέση στην κορυφαία 10αδα που θα τους οδηγήσει απευθείας στο Q2.

Όλοι οι οδηγοί έκαναν ταχύτερους γύρους στο FP2, έτσι ταχύτερος της πρώτης ημέρας ήταν ο Fabio Quartararo της ομάδας Petronas SRT, με χρόνο που έκανε στον τελευταίο του γρήγορο γύρο και έγραψε  1’30.404.

Με διαφορά μόλις 0.193s στην δεύτερη θέση τέλειωσε την ημέρα του ο Maverick Vinales με την εργοστασιακή του Yamaha και χρόνο 1’30.597 που έκανε στο τέλος και αυτός!

Την πρώτη τριάδα έκλεισε το 3ο Yamaha με τον Franco Morbidelli που σταμάτησε στο χρονόμετρο στο 1’30.625.

Στην 4η θέση το πρώτο Ducati του Jack Miller, με χρόνο 1’30.698 στον τελευταίο του γρήγορο γύρο και έφερε το GP19 Desmosedici του μπροστά από το Yamaha του Valentino Rossi, που έγραψε 1’30.733 και αυτός στον τελευταίο του γύρο!

Την κορυφαία εξάδα έκλεισε ο Marc Marquez, με χρόνο 1’30.891  που έγραψε μόλις στο 3ο γύρο από τους 23 που έκανε συνολικά στο FP2 και ήταν ο ταχύτερος μέχρι λίγα λεπτά πριν από το τέλος της συνεδρίασης και αντίθετα από τους αντιπάλους του, δεν τοποθέτησε νέο ελαστικό. Ο Ισπανός έκλεισε και την εξάδα των οδηγών που κατέβηκαν στο 1.30s, έχοντας τον καλύτερο ρυθμό για αγώνα όλη την ημέρα.

Στην 7η θέση τέλειωσε την ημέρα του ο οδηγός της Aprilia, Aleix Espargarò , μπροστά από τον Ducati του Andrea Dovizioso και τα Suzuki του Joan Mir και του Alex Rins , που κλείνουν την πρώτη δεκάδα που περνά προσωρινά απευθείας στο Q2.

Σχετικά Άρθρα