Ο Mika Kallio θα αντικαταστήσει τον Zarco για το υπόλοιπο της σεζόν MotoGP 2019

Ο Mika Kallio θα αντικαταστήσει το Johann Zarco , αφού ο Johann και η KTM αποφάσισαν να τερματίσουν αμοιβαία τη συνεργασία τους στα τέλη του 2019, αλλά οι εξελίξεις και οι συνεχιζόμενες εργασίες σημαίνουν ότι οι προτεραιότητες έχουν αναπροσαρμοστεί.

Ο Γάλλος θα απαλλαγεί από τα καθήκοντά του στο MotoGP αλλά παραμένει συμβεβλημένος με την KTM μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η KTM βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση του έργου MotoGP με έντονη εστίαση στην επόμενη γενιά του RC16. Χάρη στον μακροπρόθεσμο έλεγχο και την εμπειρία του Kallio, ο Φινλανδός θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην απόκτηση πολύτιμων δεδομένων σε αγώνες παράλληλα με τον Espargaro, ο οποίος έχει τερματίσει επτά φορές στην κορυφαία δεκάδα το 2019 και κατέκτησε την δεύτερη θέση στην σχάρα στο τελευταίο Grand Prix στο Σαν Μαρίνο .

Ο Kallio – ο οποίος οδήγησε το KTM στο ντεμπούτο του στο τμήμα MotoGP στη Βαλένθια το 2016 και έχει συμβάλει έντονα από τις φάσεις πρώιμης δοκιμής του RC16 – έχει ήδη συμμετάσχει σε επτά αγώνες από το 2016 μέχρι το 2018. Ο Kallio είναι πρόθυμος να προσφέρει νέα ώθηση και ορμή στις προσπάθειες της KTM στην κορυφαία κατηγορία τόσο για το υπόλοιπο 2019 όσο και για το 2020.

Pit Beirer, Διευθυντής KTM Motorsport: «Πρέπει να λάβουμε αποφάσεις για να διασφαλίσουμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε τους πόρους μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τώρα είμαστε σε θετική κατεύθυνση με τη δομή του MotoGP. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Mika μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτό το στάδιο χάρη στις γνώσεις και το υπόβαθρό του. Είναι πρωταρχικής σημασίας να ελέγξουμε τα αποτελέσματα των δοκιμών μας σε συνθήκες πραγματικών αγώνων για να ξεκινήσουμε καλύτερα την σεζόν μας το 2020. Ο Mika έχει αποδείξει την ικανότητά του στο RC16 και είμαστε ευτυχείς που ξαναγυρίζει στη σειρά ως αναβάτη. Θα επικεντρωθούμε σε μια νέα διαμόρφωση με τη μοτοσυκλέτα ενώ θα αγωνιζόμαστε για βαθμούς στους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος. Παράλληλα θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Johann για την προσπάθειά του από τότε που εντάχθηκε στο φιλόδοξο έργο μας τον περασμένο Νοέμβριο. Τώρα πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον και να κάνουμε αυτό το βήμα. Η KTM θα συνεχίσει να τον υποστηρίζει μέχρι τη λήξη της σύμβασής μας στα τέλη του 2019 και του εύχομαι πραγματικά το καλύτερο για το μέλλον του.»

Σχετικά Άρθρα