Ο Melandri θα συνεχίσει με τη Ducati και το 2018

Η Ducati και ο Marco Melandri ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα συνεχίσουν μαζί μέχρι το 2018,και  θα αγωνιστούν για μια ακόμη σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Ο Marco Melandri μαζί με τον Chaz Davies αποδείχτηκαν μια ισχυρή δύναμη για το 2017, εξασφαλίζοντας συλλογικά πέντε νίκες κατά τη διάρκεια της σεζόν μέχρι στιγμής. Ο Melandri κατάφερε να κερδίσει τη 100η νίκη του στο WorldSBK αυτή τη σεζόν στο Misano, μετά από την επιστροφή στο paddock από το 2014.

Ο Melandri, 35 ετών, σήμερα δηλώνει: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος για την ευκαιρία να παραταθεί αυτή η επαγγελματική συνεργασία, η οποία αποτελεί μια νέα αρχή στην καριέρα μου ως αναβάτης. Μαζί με τις Ducati και Aruba.it, απολάμβανα μερικές αξέχαστες στιγμές, ενώ σε άλλες περιπτώσεις πιστεύω ότι το μακρύ μου διάλειμμα από τους αγώνες επηρέασε την απόδοσή μου, γι ‘αυτό είμαι βέβαιος ότι υπάρχει ακόμα αρκετό περιθώριο βελτίωσης. Συνεχίζοντας με την ίδια ομάδα και την ίδια μοτοσυκλέτα, αντιπροσωπεύει την καλύτερη δυνατή ευκαιρία για την επίτευξη υψηλότερων στόχων. Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω μια νέα σεζόν με περισσότερη εμπειρία και εμπιστοσύνη και είναι μια πρόκληση που με κάνει εξαιρετικά ευτυχισμένο. Πρώτα απ ‘όλα, όμως, πρέπει να ολοκληρώσουμε το τωρινό πρωτάθλημα όσο πιο δυνατά γίνεται. Με πέντε γύρους να απομένουν, θα δώσουμε πάντα το 100 τοις εκατό μας και θα αξιολογήσουμε τις επιδόσεις μας στο τέλος.»

Σε παρόμοια σημείωση, ο γενικός διευθυντής της Ducati Corse, Luigi Dall’Inga έχει εντυπωσιαστεί με τις επιδόσεις του Melandri μέχρι τώρα και ήταν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα νέα. Μεταξύ άλλων είπε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι εδραιώσαμε τις προσπάθειές μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK.» και συνέχισε «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε ακόμα πιο φιλόδοξους στόχους μαζί με τους Melandri και Davies, ο στόχος μας είναι προφανώς ο τίτλος του πρωταθλήματος, τόσο στις βαθμολογίες των οδηγών όσο και των Κατασκευαστών.»

Δείτε Σχετικά άρθρα