Ο Marquez φτάνει στο 200ο Grand Prix του στο Aragon

Την Κυριακή, Prix στο Aragon, ο σημερινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP θα αγωνιστεί στον 200ο αγώνα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας!

Ο 14ος αγώνας του 2019, θα είναι ο 200ος για τον Marc Márquez στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας.

Ο 26 ετών, αναβάτης της Repsol Honda Team είναι ο άνθρωπος συνεχίζει να σπάει κάθε ρεκορ φθάνοντας σε νέα ορόσημα μετά από το ντεμπούτο του το 2008.

Ο Márquez είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους ισπανούς αθλητές στην ιστορία, κερδίζοντας επτά Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε έντεκα σεζόν.
Έχει βρεθεί στο βάθρο 128 φορές στην καριέρα του, ποσοστό σχεδόν 2 στους 3 αγώνες που έχει αγωνιστεί.

Οι 77 νίκες του τον τοποθετούν ανάμεσα στους πιο επιτυχημένους αναβάτες όλων των εποχών, συμπεριλαμβανομένης των περισσοτέρων νικών σε μία σεζόν (13 το 2014). Επίσης το 2014, είχε τον μεγαλύτερο αριθμό pole position σε μια σεζόν (13). Ο Márquez εχει φτάσει στις 88 pole position ρεκορ όλων των εποχών, από τότε που κρατούνται αρχεία το 1978.

Είναι ο πρώτος Ισπανός αναβάτης που εχει κερδίσει 50 αγώνες στην μεγάλη κατηγορία και τα επιτεύγματά του έχουν αναγνωριστεί με πολλά βραβεία στην πατρίδα του.

Ο σημερινός ηγέτης της βαθμολογίας έρχεται στον αγώνα στο Aragon μετά από τη νίκη του στο Misano την περασμένη Κυριακή, και θα γιορτάσει το 200ο Grand Prix μπροστά από τους οπαδούς του στην Ισπανία.

Σχετικά Άρθρα