Ο Marco Melandri ανακοίνωσε επίσημα την απόσυρσή του από τους αγώνες

Ο Ιταλός ανακοίνωση σε συνέντευξη Τύπου στο Μιλάνο σήμερα Τρίτη, ότι θα ρίξει την αυλαία σε μια καριέρα που έχει δώσει πέντε νίκες στο MotoGP και 22 νίκες στο WSBK.

Ο Melandri έχει περάσει μια δύσκολη σεζόν στο WSBK φέτος με την ομάδα ΚΟΧ Yamaha, στην οποία εντάχθηκε αυτή τη σεζόν, αφού αντικαταστάθηκε στην Ducati από τον Alvaro Bautista.

Ο Melandri τελευταία φορά που αγωνίστηκε στο MotoGP ήταν το 2015 με την Aprilia, αλλά χώρισαν οι δρόμοι τους με την εταιρεία από το Noale μετά από οκτώ αγώνες και δεν αγωνίστηκε ξανά μέχρι την ένταξή του στην Ducati στο WSBK το 2017.

Ο 36χρονος Ιταλός έκανε το ντεμπούτο του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλετών το 1997, αγωνιζόμενος στο GP της Τσεχίας στην κατηγορία των 125cc. Την επόμενη χρονιά ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν Παγκόσμιου Κυπέλλου στην ίδια κατηγορία και με την ίδια μηχανή, μια Honda, με την οποία τερμάτισε τρίτος συνολικά. Το 2000 ανέβηκε στα 250cc, τελειώνοντας 5ος και 3ος τις δυο χρονιές ενώ το 2002 θα στεφθεί πρωταθλητής της κατηγορίας 250cc.

Ο Melandri έχει 44 νίκες (22 στο MotoGP και 22 στο SBK). Εχει μόνο 13 pole position και 37 ταχυτέρους γύρους σε αγώνα, αλλά το εντυπωσιακότερο νούμερο του είναι τα 137 βάθρα σε 390 αγώνες!

Η αποχώρησή του θα είναι στο τέλος αυτής της σεζόν, οπότε υπάρχουν ακόμα τέσσερις γύροι του WorldSBK στους οποίους μπορούμε να απολαύσουμε το ταλέντο του για τελευταία φορά.