Ο Marc Marquez κερδίζει την pole position με ρεκόρ στο Silverstone

Ο Marc Marquez κερδίζει την 8η pole position του 2019 και την 60η του στην μεγάλη κατηγορία, γράφοντας νέο ρεκόρ στο Silverstone, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1.58.168.

Το Q2 του Silverstone ήταν αγωνιώδες αφού στην δεύτερη έξοδο τους οι τρεις πρώτοι οδηγοί έπαιζαν ένα παιχνίδι για το ποιος θα είναι μπροστά και ποιος θα ακολουθεί, αφού εφτασαν να πηγαίνουν απελπιστικά αργά κινδυνεύοντας να χάσουν το τελευταίο τους γύρο που τον πρόλαβαν πραγματικά την τελευταία στιγμή.

Ένας τελευταίος γύρος με τους Marquez, Rossi και Miller να πηγαίνουν όλοι μαζί, με τελικό θριαμβευτή τον Marquez που ήταν σχεδόν μισό δευτερόλεπτο ποιο γρήγορος από τον δεύτερο!

Ο εκπληκτικός Valentino Rossi είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή εκκίνησης κάνοντας τον 2ο ταχύτερο χρόνο του Q2 με  1.58.596.

Την πρώτη σειρά έκλεισε ο Jack Miller που έγραψε χρόνο 1.58.602, φέρνοντας το πρώτο Ducati στην πρώτη σειρά της σχάρας.

Από την δεύτερη σειρά και την 4η θέση θα ξεκινήσει ο Fabio Quartararo που ήταν ο ταχύτερος στα τρία ελεύθερα δοκιμαστικά, κάνοντας χρόνο 1.58.612.

Από την 5η θέση θα εκκινήσει ο Alex Rins που πέρασε από το Q1 κατεβάζοντας και αυτό στο 1.58, γράφοντας χρόνο 1.58.670.

Την κορυφαία εξάδα έκλεισε ο Maverick Vinales με χρόνο 1.58.762, κάνοντας τρία τα Yamaha στις έξι πρώτες θέσεις!

Από την τρίτη σειρά και την 7η θέση θα εκκινήσει αύριο ο Andrea Dovizioso με το πρώτο εργοστασιακό Ducati κλείνοντας και την 7αδα των οδηγών που κατέβηκαν στο 1.58s. Από την 8η θέση θα ξεκινήσει ο Franco Morbidelli, μπροστά από τον Cal Crutchlow που είχε πτώση ενώ ήταν σε γρήγορο γύρο!

Από την 10η θέση και την 4η σειρά θα ξεκινήσει ο Takaaki Nakagami, μπροστά από τους Danilo Petrucci και Alex Espargaro!

Σχετικά Άρθρα