Ο Manuel Gonzalez κερδίζει τον 1ο αγώνα WorldSSP300 στο Aragon!

Ήταν μια “τρελή” επιστροφή στη δράση για το πρωτάθλημα WorldSSP300 στο γύρο του Motocard Aragon για τον πρώτο γύρο του 2019, με έναν αγώνα γεμάτο δράση από την αρχή μέχρι το τέλος, δίνοντας  προοπτική για μια εξαιρετικά συναρπαστική σεζόν.

Ο νικητής του πρώτου αγώνα της σεζόν ήταν ο 16χρονος Manuel Gonzalez (Kawasaki ParkinGO Team), ενώ η πρώτη και μοναδική παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ana Carrasco (Kawasaki Provec WorldSSP300) είχε μια πτώση στην 13η στροφή, καθιστώντας την υπεράσπιση του τίτλου ακόμα δυσκολότερη για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ένα καλό ξεκίνημα από τον αναβάτη της Ινδονησίας, Galang Hendra Pratama (Semakin Di Depan Biblion Motoxracing) αφού πήρε το προβάδισμα και οδήγησε τον αγώνα για τις πρώτες στροφές, αλλά ήταν ο . Gonzalez που πήρε το προβάδισμα νωρίς, και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στην κορυφή. Στην συνεχεία οι αναβάτες περνούσαν ο ένας τον άλλον για να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μια σταθερή διαφορά.

Καθώς ο αγώνας συνεχίστηκε, οι Victor Steeman  ο Hugo De Cancellis και ο Maximilian Kappler, πάλευαν για τις μπροστινές θέσεις, ενώ οι Andy Verdoia  και Jan-Ole Jahnig  εφτασαν στην κορυφαία ομάδα.

Στη μέση του αγώνα ήρθε η πτώση για την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ana Carrasco, μετά από μια έντονη μάχη με τον Koen Meuffels, ο οποίος με την σειρά του είχε ένα δύσκολο αγώνα σε μια πίστα που είχε κερδίσει την περασμένη σεζόν .

Πτώσεις είχαν ο Τούρκος αναβάτης Bahattin Sofuoglu στην 2η στροφή, όπως και ο ινδονήσιος Hendra Pratama, ο οποίος έπεσε μετά από επαφή του με τον Verdoia στη 10η στροφή.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με την αγωνία να κορυφώνετε στο τέλος αφού 7 αναβάτες πάλευαν σε κάθε στροφή για την νίκη και το βάθρο!

Στον τελευταίο γύρο, με μια φανταστική κίνηση στη στροφή 9 από τον Manuel Gonzalez πέρασε μπροστά κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα της σεζόν και την πρώτη του νίκη!

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο De Cancellis, μπροστά από τον Scott Deroue, που ολοκλήρωσε το πρώτο βάθρο της σεζόν!

Πίσω από αυτούς, στην 4η θέση τερμάτισε ο Jahnig, ο Verdoia και ο Steeman, που έκλεισαν την κορυφαία εξάδα του αγώνα!

Ο Bonoli, ο Bruno Ieraci, ο Koen Meuffels και ο Maximilian Kappler, ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα στο Aragon.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ WSBK 2019

Σχετικά Άρθρα