Ο Lorenzo έχει οδηγήσει το 40% των γύρων αυτή τη σεζόν

Ο οδηγός της Ducati κατάφερε να περάσει την γραμμή τερματισμού 75 φορές στην πρώτη θέση από τους 191 γύρων που έχουν διεξήχθη μέχρι στιγμής.


Ο Marc Márquez πήρε την τέταρτη νίκη του για την φετινή σεζόν στο Ολλανδικό Grand Prix, μετά από τις νίκες στο Austin, στην Jerez και το Le Mans.

Παρά τις πιο πολλές νίκες μέχρι στιγμής και το προβάδισμα στο πρωτάθλημα, ο Marc δεν είναι ο αναβάτης που έχει οδηγήσει τους περισσότερους γύρους κατά τη διάρκεια των αγώνων.


Μετά τον αγώνα στο Assen, ο οδηγός που έχει οδηγήσει τους περισσότερους γύρους της τρέχουσας σεζόν, είναι ο Lorenzo, με συνολικά 75 γύρους από τους 191, ενώ ο Marc έχει περάσει την γραμμή τερματισμού στην πρώτη θέση σε 71 γύρους. Και οι δυο οδηγοί, έχουν μαζί 146 γύρους, δηλαδή το 76,4%.


Εκτός από τον Lorenzo και Marquez, οι οποίοι στο Assen οδήγησαν 13 και 8 γύρους αντίστοιχα από τους  26 γύρους, από κεφαλή του αγώνα πέρασαν και οι Dovizioso, ο Valentino Rossi και ο Maverick Viñales.

Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati είχε οδηγήσει τους τελευταίους πέντε γύρους του Κατάρ, όπου πήρε και τη νίκη. Αλλά για τους αναβάτες της Yamaha, ήταν η πρώτη φορά της σεζόν.


Ο Valentino πέρασε μπροστά μόλις πέντε γύρους πριν το τέλος. Νωρίτερα, στον 19ο γύρο, ο Viñales ήταν στην πρώτη θέση, μια θέση που κράτησε μόνο για λίγο, αφού τελικά τον πέρασε ο Marquez.

 

Δείτε Σχετικά άρθρα