Ο Jorge Lorenzo ενεργοποίησε κατά λάθος τον περιοριστή του pit lane στην εκκίνηση

Ο Jorge Lorenzo τερμάτισε 12ος στο GP της Αργεντινής μετά από μια άσχημη εκκίνηση που τον έριξε στην τελευταία θέση.

Όπως ο ίδιος είπε, ότι ενεργοποίησε κατά λάθος τον περιοριστή του pit lane.

Οι ατυχίες του Jorge Lorenzo εξακολουθούν να τον κυνηγούν. Πριν από την παρουσίαση της ομάδας έσπασε το σκαφοειδές, ένας τραυματισμός που τον ανάγκασε να χάσει τις δοκιμές της Sepang. Στο Losail μετά από μια απότομη πτώση στο FP3 έσπασε το πλευρό του, και οδήγησε τραυματισμένος τερματίζοντας 13ος.

Στην Αργεντινή ο Lorenzo ξεκίνησε από την 12η θέση, αλλά έπεσε στην τελευταία μετά την κατά λάθος ενεργοποίηση του περιοριστή pit lane στην εκκίνηση και παραλίγο να πέσει πάνω του ο Johann Zarco, ο οποίος ερχόταν από πίσω.

«Καταρχάς θέλω να πω συγχαρητήρια στην ομάδα Repsol Honda και στον Marc Marquez για τη νίκη του αγώνα. Ο Marc ήταν φανταστικός όλο το σαββατοκύριακο. Στο Warm Up κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα και ήμουν ικανός να είμαι γρηγορότερος και ένιωσα καλός για τον αγώνα.»

«Δυστυχώς, είχαμε πολύ κακή τύχη με αυτό που συνέβη, ενεργοποίησα κατά λάθος τον περιοριστή του pit lane και η μηχανή δεν πήγαινε . Όταν συνειδητοποίησα ότι βρισκόμουν πίσω, έτσι έπρεπε να αγωνιστώ, ήμουν σε θέση να προχωρήσω, αλλά δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος με αυτό το αποτέλεσμα», σχολίασε ο Lorenzo.

«Ασυνείδητα, φαίνεται ότι πίεσα το κουμπί του περιοριστή pit lane μετά το γύρο προθέρμανσης. Η μοτοσικλέτα πνίγηκε και δεν ήξερα τι συνέβαινε. Όταν κατάλαβα, ήταν ότι ο περιοριστής, είχαν ήδη περάσει όλοι μπροστά μου»

Μετά από αυτό, ο Lorenzo δεν είχε άλλη επιλογή από το να παλέψει να επιστρέψει. Κατάφερε και πέρασε τους Iannone, Syahrin, Abraham, Mir, Zarco, Rabat και Bagnaia, και ανέβηκε στην 15η θέση και μετά την πτώση των Morbidelli και Viñales και την τιμωρία Crutchlow ανέβηκε στην 12η θέση, με αποτέλεσμα να εχει καλύτερο αποτέλεσμα από το Κατάρ, αλλά προφανώς αφήνει μια άσχημη γεύση: «ήμουν σε θέση να ανακτήσω θέσεις, αλλά δεν είμαι χαρούμενος με αυτό το αποτέλεσμα».

Τώρα θα έχει δύο εβδομάδες για να συνεχίσει να αναρρώνει από τον τραυματισμό στο πλευρό του πριν από την άφιξη στο Ωστιν και, πάνω απ ‘όλα, ένα μεγαλύτερο περιθώριο πριν αντιμετωπίσει αργότερα στην Jerez το ευρωπαϊκό σκέλος, στο οποίο έχει πολλές ελπίδες για να ξεκινήσει να στοχεύει στις πρώτες θέσεις. Προς το παρόν, η προσαρμογή του στην Honda δεν είναι εύκολη.

https://twitter.com/i/status/1112414769946996737

Δείτε Σχετικά άρθρα