Ο Jonathan Rea κερδίζει τον 1ο αγώνα στην Imola και σπάει την κυριαρχία του Bautista

Καταστροφικός αγώνας για τον poleman Chaz Davies, που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ούτε καν τον πρώτο γύρο του αγώνα αφού εγκατέλειψε με  τεχνικό πρόβλημα, χάνοντας την ευκαιρία να αξιοποιήσει την Superpole και το νέο ρεκόρ πίστας!

Ο Jonathan Rea ξεκινώντας από την 2η θέση πέρασε στην τρίτη στροφή μπροστά από τον poleman Chaz Davies, και έμεινε επικεφαλής μέχρι την καρό σημαία, χωρίς να τον απειλήσει κανείς σε όλο τον αγώνα, γράφοντας μια άνετη νίκη με μεγάλη διαφορά που πέρασε τα 7 δευτερόλεπτα, σπάζοντας την κυριαρχία του Alvaro Bautista, που αρκέστηκε στην 2η θέση!

Ο Alvaro Bautista που έδειξε ότι δεν εχει βρει την πίστα και με δυσκολία κατάφερε να είναι στην πρώτη γραμμή εκκίνησης, δεν μπόρεσε να πιέσει καθόλου τον Rea και παρόλο που μέχρι την μέση του αγώνα είχαν πολύ κοντινούς χρόνους και ήταν οι μόνοι αναβάτες που οι περισσότεροι γύροι τους ήταν στο 1,46. Ετσι ο Ισπανός αναγκάστηκε να υποχωρήσει στην ανωτερότητα του Rea και να αρκεστεί στην 2η θέση και τους πολύτιμους βαθμούς της.

Μεγάλη μάχη δόθηκε για την 3η θέση με τρεις οδηγούς να παλεύουν μέχρι το τέλος με νικητή τον Τούρκο οδηγό Toprak RAZGATLIOGLU, μπροστά απο τον Michael VAN DER MARK και τον Leon HASLAM.

ΟTom Sykes που ήταν φανερά άνετος στην τρίτη θέση μέχρι την μέση του αγώνα εγκατέλειψε αφού τον BMW του αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα!