Ο Jack Miller παραδέχεται ότι «παρασύρθηκε σε μάχη με τον Marquez»

Ο αναβάτης της Pramac Ducati , Jack Miller λέει ότι έχασε το βάθρο στο Γαλλικό Grand Prix γιατί «παρασύρθηκε» σε μάχη με τον Marc Marquez και κατέστρεψε τα ελαστικά του.

Ο Miller ξεκίνησε από την πρώτη σειρά εκκίνησης στην τρίτη θέση στο Le Mans και ήταν αυτός που  κατάφερε να περάσει τον οδηγό της Honda, Marc Marquez στο πρώτο μέρος του αγώνα.

Τελικά ο Jack Miller τερμάτισε 4ος πίσω από τους δυο εργοστασιακούς αναβάτες της Ducati, Andrea Dovizioso και Danilo Petrucci.

«Εγώ ίσως παρασύρθηκα λίγο στην αρχή και πίεσα πολύ τα ελαστικά μου στην αρχή» είπε ο Miller.

«Προσπάθησα να περάσω μπροστά από τον Marc γιατί ένιωθα πως είχα την ταχύτητα, αλλά δεν ήξερα αν μπορούσα να κρατήσω αυτήν την ταχύτητα σε όλο τον αγώνα.»

«Γι ‘αυτό προσπάθησα να περάσω μπροστά από τον Marc και να επιβραδύνω λίγο το ρυθμό, αλλά ο Marquez με πέρασε μετά από περίπου δύο γύρους και από τη στιγμή που πήρε πίσω την θέση του απομακρυνόταν ένα δέκατο ανά γύρο, Έκρηξη, έκρηξη, έκρηξη, έκρηξη, μέχρι που έκανε διαφορά περίπου ένα δευτερόλεπτο και στη συνέχεια ήταν αρκετά δυνατός για να ξεφύγει εντελώς.»

«Θα ήταν ωραίο να μπορούσε να μου δείξει πως αγωνίζεται, αλλά και απλά να καταλάβω λίγο περισσότερο πώς κάνει αυτό το γυρολόγιο χωρίς να καταστρέφει τα ελαστικά του όπως εγώ.»

Ο Miller είπε ακόμη ότι σκόπιμα άφησε τον Dovizioso να τον προσπεράσει εύκολα όταν εμφανίστηκε στην ουρά του, αφού αυτός είναι ελπίδα της Ducati για το πρωτάθλημα: «Τότε συνειδητοποίησα ότι η μοτοσυκλέτα του στην πραγματικότητα δεν ήταν πιο γρήγορη από την δική μου.»

«Άφησα τον Dovi να περάσει γιατί ένιωσα ότι ίσως θα είχε καλό ρυθμό, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν είχε ταχύτερο ρυθμό και έτσι μιας έπιασε ο Danilo», είπε ο Μίλερ.

«Αλλά από την άλλη ήταν αρκετά καλό που τον ακολούθησα, γιατί κατάλαβα μερικά πράγματα για το τι έκανε με διαφορετικό τρόπο. Έτσι, με έναν τρόπο ήταν αρνητικό αφού με πέρασε, αλλά με έναν άλλο τρόπο ήταν θετικό.»

Σχετικά Άρθρα