Ο Γρύπας κατακτά το Αργυρό (1st Runner Up) στο King of Kings, το μεγαλύτερο διαγωνισμό Customization στον κόσμο

  • 18 εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι της Harley-Davidson® από 12 διαφορετικές χώρες συμμετείχαν στον τελικό γύρο του παγκοσμίως μεγαλύτερου διαγωνισμού custom δημιουργιών από αντιπροσώπους King of Kings.
  • Αυτοί οι νικητές προηγούμενων εθνικών διαγωνισμών Battle of the Kings διαγωνίστηκαν για τον τίτλο του ‘King of Kings’
  • 50.000 ψήφοι συγκεντρώθηκαν από όλο τον κόσμο για να καθορίσουν την τελική κατάταξη: Mexico HD Queretaro, Greece HD Athena, UK HD Sykes Speed and Custom.

Μετά από πολλούς επικούς διαγωνισμούς Battle of the Kings σε όλο τον κόσμο, ο ετήσιος custom build-off διαγωνισμός αντιπροσώπων της Harley-Davidson ολοκληρώθηκε με μια τελική μάχη. Φέτος, 18 προηγούμενοι νικητές διαγωνίστηκαν για την ανακήρυξη του κορυφαίου από τους καλύτερους customizers του κόσμου.

Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Πολωνία, Βέλγιο/Ολλανδία/Λουξεμβούργο, Ιαπωνία, Αυστραλία/Νέα Ζηλανδία και Βραζιλία, χώρες με υπερπολλαπλάσιους πληθυσμούς και κορυφαίους customizers νικήθηκαν από την Ελληνική συμμετοχή που πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για την πρώτη θέση. Η διαφορά μας με το Μεξικό, μια χώρα με πάνω από δεκαπλάσιο πληθυσμό ήταν ελάχιστη, ενώ η 1η θέση άλλαξε χέρια αρκετές φορές μέσα στις τελευταίες ώρες του διαγωνισμού που έληξε για την Ελλάδα στις 31/3 στις 24:00 ενώ για το Μεξικό που κατέκτησε τελικά τον τίτλο, 6 ώρες αργότερα.

Η Harley-Davidson Athena, νικήτρια του διαγωνισμού Battle of The Kings 2016 ανάμεσα σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (EMEA), με το εμπνευσμένο από την αρχαία θεά Νύχτα δημιούργημα της, ακολούθησε την παράδοση με μια μοτοσυκλέτα που προέρχεται από τον μυθικό κόσμο των τεράτων: τον Γρύπα, ένα μυθικό πλάσμα αμάλγαμα των βασιλέων των ζώων της γης και τ’ ουρανού, του λιονταριού και τ’ αετού. Ο Γρύπας της HD Athena, σχεδιάστηκε για να προφυλάξει το πολυτιμότερο όλων των θησαυρών, τη ζωή του αναβάτη του, και παρότι  ένα μυθικό τέρας η διαχρονικότητα και η αποδοχή του από τόσο διαφορετικούς πολιτισμούς μας θυμίζει πως μοιραζόμαστε όνειρα, κι εφιάλτες ενάντια στο χρόνο και σ’ όλες τις δυνάμεις του διαχωρισμού. Κι αν είναι ίδια τα όνειρα και οι εφιάλτες μας τότε τι μπορεί να μας χωρίσει;

Η δημιουργία του Γρύπα, ήταν πολύπλευρη και εκτός από τις επεμβάσεις στη μοτοσυκλέτα περιλαμβάνει original μουσική, ειδικό σχεδιασμό στολής του αναβάτη καθώς και εικαστικά έργα τέχνης που διέπονται όλα από τις αρχές της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, και της αποδοχής κάθε ανθρώπου ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας, σεξουαλικών προτιμήσεων κλπ.

 Ο μεγάλος τελικός του King of Kings αξιοποίησε τη θρυλική πλατφόρμα Sportster ως βάση για customizing.  Από το 1957, το Harley-Davidson Sportster αποτελεί τον ιδανικό λευκό καμβά για τη δημιουργία custom μοτοσυκλετών, ξεπερνώντας με μεγάλη διαφορά, κάθε άλλο μοντέλο. Με τις κλασικές του γραμμές, τον ξεχωριστό και γεμάτο χαρακτήρα, κινητήρα Evolution™ V-Twin, καθώς και με μια τεράστια γκάμα γνήσιων ανταλλακτικών και αξεσουάρ Harley-Davidson, η δημιουργία της τέλειας bobber, café racer, tracker ή chopper είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία. Για να εμπνευστεί ακόμη περισσότερο ο συναγωνισμός μεταξύ των αντιπροσώπων, οι όροι συμμετοχής, ο διαθέσιμος προϋπολογισμός και τα ανταλλακτικά είχαν πλήρως αρθεί.

Σχετικά Άρθρα