Ο Fabio Quartararo ταχύτερος συνολικά στο τεστ του Sepang, 4 εργοστάσια στην κορυφή!

Οι πρώτες επίσημες δοκιμές MotoGP του 2020, τέλειωσαν σήμερα στην Μαλαισία, περίπου είκοσι λεπτά πριν από το κανονικό τέλος λόγω βροχής.

Την τρίτη και τελευταία ημέρα όλοι σχεδόν οι οδηγοί έκαναν τους ταχύτερους γύρους τους, χωρίς να έχει κάποια ουσιώδη σημασία όπως όλοι οι οδηγοί και οι γνώστες ξέρουν και λένε, αφού ο σκοπός της δοκιμής είναι να κατανοήσουν και να ρυθμίσουν τις νέες τους μοτοσυκλέτες. Παρόλα αυτά ένας καλός χρόνος είναι θέμα γοήτρου και για αυτό βλέπουμε τελικά 19 οδηγούς να είναι σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο διαφορά, όλοι μέσα, και συγκεκριμένα ο 19ος χρόνος ήταν πίσω από τον πρώτο, μόλις 0,755s.

O Fabio Quartararo με το νέο του M1 ‘Factory-spec’ 2020, έγραψε τον καλύτερο του χρόνο και ταχύτερο του τριημέρου, 1.58.349, με τον Cal Crutchlow να ακολουθεί στην δεύτερη θέση σήμερα και συνολικά με διαφορά μόλις, 0.082s.
Ο Alex Rins με την νέα του Suzuki ήταν τρίτος, με διαφορά από την κορυφή μόλις 0.101s.

Στην 4η θέση βρίσκουμε την πρώτη Ducati με τον Pecco Bagnaia, κάνοντας έτσι 4 τα εργοστάσια στην κορυφαία τετράδα!

Στην 5η θέση βρίσκουμε τον Valentino Rossi, ο οποίος καθημερινά δείχνει όλο και πιο εξοικειωμένος με το νέο M1. Για τον “Γιατρό” ο καλύτερος γύρος του ήταν στο 1: 58.541s, μόνο 0.192s από την κορυφή. Στην 6η θέση ήταν ο Petrucci, .μπροστά από τους Pol Espargaro με την πρώτη ΚΤΜ, τον jack Miller, τον Alex Espargaro με την πρώτη Aprilia, ενώ την πρώτη δεκάδα έκλεισε ο οδηγός της Suzuki, John Mir.

Πολλοί οδηγοί έκαναν διάφορες προσομοιώσεις, καθώς ήθελαν να δοκιμάσουν τον ρυθμό των νέων μοτοσυκλετών τους.

Στην Honda o πρωταθλητής του MotoGP, Marc Márquez όσο και ο rookie Alex Márquez ολοκλήρωσαν τις δοκιμές αρκετά νωρίς σήμερα. Ο Cal Crutchlow, από την άλλη πλευρά, που ασχολήθηκε περισσότερο με την ανάπτυξη, έκανε τους περισσότερους γύρους από αυτές τις ημέρες επίσημων δοκιμών, σταματώντας λίγο πριν την καρό σημαία. Ο Takaaki Nakagami πραγματοποίησε επίσης τις πρώτες δοκιμές μετά τη χειρουργική επέμβαση του ώμου του τον Οκτώβριο.

Η Suzuki και η Tech3 τερμάτισαν το πρόγραμμα εργασίας τους νωρίς το πρωί. Ο Alex Rins  δοκίμασε επίσης ένα νέο πλαίσιο από αλουμίνιο, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και ο Joan Mir  δοκιμάσαν και νέες αεροδυναμικές αναβαθμίσεις, όπως και νέες αναρτήσεις και  ηλεκτρονικές ρυθμίσεις.

Η αισιοδοξία στην Aprilia, παρά τα προβλήματα κινητήρα που βρέθηκαν στις τρεις μέρες, είναι κατανοητή δεδομένου ότι η μοτοσυκλέτα είναι σχεδόν νέα.

Για την Yamaha, ο Jorge Lorenzo έκανε το επίσημο ντεμπούτο του ως δοκιμαστή Yamaha, οδηγώντας το M1 2019, τελειώνοντας στην 20η θέση. Είδαμε δοκιμές αεροδυναμικής στις μοτοσικλέτες του Valentino Rossi και Maverick Vinales, τοποθετώντας επιπλέον πτερύγια. Το M1 βελτιώθηκε πολύ στην κορυφαία ταχύτητα και οι οδηγοί ήταν ήδη αρκετά ικανοποιημένοι χθες. Ένα συγκεκριμένο κάλυμμα δίσκου παρατηρήθηκε επίσης στην μηχανη του Rossi .
Ο Katsuyuki Nakasuga (δοκιμαστής Yamaha) δοκίμασε μια νέα  συσκευή εκκίνησης τύπου Ducati, η οποία θα λειτουργεί όχι μόνο κατά την εκκίνηση αλλά και στους πρώτους γύρους του αγώνα.

Η Ducati ασχολήθηκε με τη ρύθμιση για την καλύτερη προσαρμογή του Desmosedici στο νέο πίσω ελαστικό Michelin. Ο Andrea Dovizioso δοκίμασε τις νέες αναρτήσεις που δοκίμασε χθες ο Petrucci, ενώ συνέχισαν τις αεροδυναμικές δοκιμές.

Η KTM σήμερα ήταν με τον δοκιμαστή Mika Kallio, καθώς ο Pedrosa ολοκλήρωσε το πρόγραμμα του το Σάββατο. Ο Pol Espargaró μίλησε για τα “άλματα” σχετικά με την νέα μοτοσυκλέτα, με πολλά νέα χαρακτηριστικά που δοκιμάστηκαν από τον ίδιο και τον Miguel Oliveira, ο οποίος επίσης επέστρεψε από χειρουργική επέμβαση στον ώμο.

Η τελική ταξινόμηση της τρίτης ημέρας

Η συνδυασμένη κατάταξη των 3 ημερών

Σχετικά Άρθρα