Ο Dovizioso κερδίζει τον συναρπαστικό αγώνα MotoGP της Αυστρίας

Σε έναν από τους συναρπαστικότερους αγώνες της χρονιάς, ο Andrea Dovizioso με την Ducati παίρνει την τρίτη φωτεινή του νίκη, στην ποιο συναρπαστική τελευταία στροφή της σεζόν, νικώντας τον Marquez, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο εκπληκτικός Dani Pedrosa!

Με μια πολύ καλή εκκίνηση ο Lorenzo με την Ducati του έστριψε πρώτος και αμέσως έκανε μια διαφορά από τον Marquez, Dovi , Rossi.

Ο Dovizioso στρίψε τρίτος στη πρώτη στροφή πίσω από τον Marquez, ενώ πίσω του κολλημένος στην ρόδα του ήταν και ο Γιατρός για αρκετούς γύρους, και μάλιστα κάποια στιγμή στον 2ο γύρο του έκανε και επίθεση περνώντας μπροστά του αλλά αμέσως ο Dovi απάντησε και πέρασε πάλι μπροστά.

Ο Marquez πέρασε στην πρώτη θέση στον 12 γύρο μετά από μια προσπέραση θρίλερ οπού παραλίγο να ακουμπήσουν με τον Lorenzo ενώ και οι τρεις τους (Marquez-Lorenzo-Dovi) βρέθηκαν να πηγαίνουν ο ένας δίπλα στον άλλον κόβοντας την ανάσα των χιλιάδων οπαδών που παρακολουθούσαν τον αγώνα.

Η μάχη του Marquez –Dovi κράτησε μέχρι την τελευταία στροφή με νικητή τον Dovi σε έναν αγώνα που θα μείνει αξέχαστος!

O Lorenzo οδήγησε τον αγώνα για 10 γύρους, ενώ πίσω του οι Marquez και Dovi έδιναν μια φοβερή μάχη. Στον 11ο γύρο ο Lorenzo έκαναν ένα λάθος και έχασε δυο θέσεις και βρέθηκε πίσω από τους  Marquez και Dovi.


Στον 13ο  γύρο ο Pedrosa που βρισκόταν πίσω από τους Rossi και Zarco, πέρασε στην 4η θέση, περνώντας και τους δυο οδηγούς που ήταν μπροστά του και άρχισε το κυνήγι του Lorenzo που κράτησε 6 γύρους ώσπου να καταφέρει να περάσει στην τρίτη θέση αφήνοντας τον Ισπανό με την Ducati στην 4η θέση.

Ο Pedrosa έφτασε κάποια στιγμή και τους δυο πρώτους που έδιναν μια από τις ποιο συναρπαστικές μάχες της χρονιάς, αλλά δεν κατάφερε να μείνει κοντά τους ως το τέλος και έτσι τερμάτισε στην τρίτη θέση!


Στην 4η θέση τερμάτισε ο Lorenzo που έχασε την ευκαιρία να κερδίσει τον πρώτο του αγώνα μ την Ducati, κάνοντας όμως ένα πολύ καλό αγώνα!

Στην 5η θέση τερμάτισε ο Johann ZARCO με την δορυφορική του Yamaha να είναι μπροστά από τις εργοστασιακές των Yamaha των Maverick VIÑALES που τερμάτισε 6ος και του Valentino ROSSI που τερμάτισε στην 7η θέση, αφού ένα λάθος που έκανε στον 13ο γύρο του στοίχησε τρεις θέσεις που δεν μπόρεσε να επανακτήσει μέχρι το τέλος του αγώνα!

Στην 8η θέση τερμάτισε ο Alvaro BAUTISTA, μπροστά από τον Loris BAZ που τον πέρασε στον 20ο γύρο, ενώ την κορυφαία δεκάδα συμπλήρωσε ο Mika KALLIO με την KTM του!

Στην 11η θέση ο περσινός νικητής της Αυστρίας (με την Ducati τότε) Andrea IANNONE με SUZUKIμπροστά απ τους Scott REDDING, Aleix ESPARGARO με Aprilia, τον Karel ABRAHAM και τον Cal CRUTCHLOW που συμπλήρωσε την δεκαπεντάδα που παίρνει βαθμούς!

Ο Pol Espargaro με την KTM, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει καθώς το πίσω φρένο του καταστράφηκε, ενώ και ο Jonas Folger  αναγκάστηκε στη συνέχεια να εγκαταλείψει. Ο Danilo Petrucci, εγκατέλειψε και εκείνος, ενώ ο Jack Miller είχε πτώση!

Δείτε Σχετικά άρθρα