Ο Dovizioso είναι ευχαριστημένος με τη συσκευή «holeshot» της Ducati

Η Ducati είναι μία από τις πιο καινοτόμες ομάδες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP τα τελευταία χρόνια.

Ένα από τα τελευταία παραδείγματα αυτού του είδους είναι η συσκευή του holeshot που στοχεύει να βοηθήσει τους αναβάτες να έχουν καλύτερη απόδοση τη στιγμή της εκκίνησης.

Και ο Andrea Dovizioso παραδέχεται ότι είναι ένα πλεονέκτημα. O Ιταλός δηλώνει ικανοποιημένος από τη λύση που βρέθηκε, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για μια συσκευή που βοηθάει πραγματικά κατά τη στιγμή της εκκίνησης: «Κάνει την εκκίνηση ευκολότερη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό ».

Η συσκευή holeshot είναι κοινή στο μοτοκρός, επιτρέποντας την ασφάλιση της διαδρομής του πιρουνιού, ακυρώνοντας τη συμπίεση του ελατηρίου, η οποία εμποδίζει τον κινητήρα να σπαταλάει ενέργεια. Ενεργοποιείται αυτόματα όταν ενεργοποιούνται τα φρένα, ενώ κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου αγώνα η ανάρτηση λειτουργεί κανονικά.

Για να το εγκαταστήσει στο Desmosedici, η Ducati έπρεπε να κάνει αλλαγές σε σχέση με αυτό που βλέπετε στο μοτοκρός. Δεδομένου ότι στο MotoGP απαγορεύεται η χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων ανάρτησης, η λύση του που έχει η Ducati λειτουργεί μόνο μηχανικά.

Δείτε Σχετικά άρθρα