Ο Davies κερδίζει την pole position με ρεκόρ στην Imola

Ο Chaz Davies με νέο ρεκόρ κερδίζει την Superpole σε μια επεισοδιακή διαδικασία στην Imola.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike του 2019 συνεχίστηκε στην πίστα της Imola για τον Ιταλικό Γύρο της Pirelli. Μια “επεισοδιακή” συνεδρία που είχε δύο κόκκινες σημαίες μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά. Η πρώτη κόκκινη σημαία βγήκε στην 7η στροφή, όταν ο Michael Ruben Rinaldi (BARNI Racing Team) να εχει πτώση και η μοτοσυκλέτα του να παίρνει φωτιά.

Η δεύτερη κόκκινη σημαία ήταν για τον Leon Camier (Moriwaki Althea Honda) και τον Sandro Cortese (GRT Yamaha WorldSBK) όταν έπεσαν και οι δυο με την μηχανή του Cortese να μένει μέσα στην πίστα!

WordPress Gallery Extra

Ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) ήταν ο ταχύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα των χρονομετρημένων μέχρι τα τελευταία πέντε λεπτά, όταν ο Chaz Davies (ARUBA.IT Racing – Ducati) κάνοντας ένα χρόνο ρεκόρ πίστας, κατάφερε και κέρδισε την pole position, η πρώτη του για την  σεζόν του 2019!

Ετσι στον πρώτο αγώνα ο  Davies θα ξεκινήσει πρώτος μπροστά απ τον Rea, , ενώ ο επικεφαλής του πρωταθλήματος, Alvaro Bautista (ARUBA.IT Racing – Ducati), ο οποίος φαινόταν να μην εχει βρει ακόμα την πίστα θα ξεκινήσει τρίτος!

Επικεφαλής της δεύτερης σειράς, και στην 4η θέση θα είναι ο Leon Haslam (Kawasaki Racing Team WorldSBK) , μπροστά από τον Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK) στην πέμπτη θέση, ενώ την σειρά ολοκληρώνει άλλος ένας Βρετανός αναβάτης, ο Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team).

Στην 3η σειρά θα ξεκινήσει ο Markus Reiterberger, ο Ολλανδός Michael van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK)  και ο Jordi Torres (Team Pedercini Racing) που είναι ο πρώτος ανεξάρτητος αναβάτης στην ένατη θέση, μπροστά από τον Sandro Cortese, ο οποίος ανέκαμψε μετά από την πτώση.