Ο Capirossi δοκιμάζει ηλεκτρική μοτοσυκλέτα για το eMotoGP 2019 – Video – Φωτο

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής 250cc δοκιμάζει τη βελγική ηλεκτρική μηχανή στην Αραγονία για πιθανή επιλογή της για το eMotoGP του 2019, παρουσία του Διευθύνοντα Σύμβουλο της Dorna, Carmelo Ezpeleta

Ο πρώην οδηγός του MotoGP, Loris Capirossi, δοκιμάζει την ηλεκτρική μοτοσικλέτα Saroléa SP7 στην πίστα της Αραγονίας στις 21 Σεπτεμβρίου 2017.

«Ο Loris φάνηκε εντυπωσιασμένος από το χαρακτήρα του κινητήρα και το σχετικά χαμηλό βάρος της μοτοσυκλέτας μας», δήλωσε ο Robbens της βελγικής εταιρείας. «Έχει ήδη δοκιμάσει και άλλες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες που πληρούν τις προϋποθέσεις για αυτό το Κύπελλο, και υποψιάζομαι ότι είχαν βαρύτερες μοτοσικλέτες.»

«Τολμούμε να πούμε ότι είμαστε στη λίστα, μαζί με την Αμερικάνικη εταιρεία Lightning, την ιταλική εταιρία Energica και πιθανώς τις εταιρείες Mahindra και KTM».

Σύμφωνα με τον δίδυμο αδελφό του Robbens Torsten, η μηχανή που δοκιμάστηκε από τον Capirossi έχει αγωνιστεί στο TT και επίσης έχει έγκριση για κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους. Η ανάρτηση και η γεωμετρία τροποποιήθηκαν επίσης για τις συνθήκες της πίστας αλλά και του αναβάτη.

«Σε περίπτωση που θα είμαστε ο επιλεγμένος κατασκευαστής για την σεζόν 2019, οι μηχανές μας  θα είναι πολύ κοντά σε αυτές που θα είναι για το δρόμο», δήλωσε ο Torsten. «Αυτό είναι μέσα στο πνεύμα της Saroléa να αναπτυχθεί στην πίστα και να ενσωματώσει την τεχνογνωσία στις μηχανές δρόμου μας.»

Η Dorna σχεδιάζει να λάβει την απόφασή της μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Η Dorna έχει ήδη σχεδιάσει την οργάνωση του eMotoGP για μια διετία και θα βασίζεται σε ένα πρωτότυπο προς το παρόν, έτσι ουσιαστικά θα είναι ένα πρωτάθλημα με μια μάρκα ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες που θα δοθούν σε επτά δορυφορικές ομάδες MotoGP που τρέχουν ήδη στο παραδοσιακό πρωτάθλημα (Aspar , Avintia , Gresini , LCR , Marc VDS , Pramac και Tech3), καθώς και σε τέσσερις ομάδες της Moto2.

Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Dorna, Carmelo Ezpeleta, είπε μεταξύ άλλων: «Προσωπικά είμαι οπαδός των παραδοσιακών μοτοσυκλετών. Αλλά οι άνθρωποι θέλουν να δουν αγώνες με ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, είναι το μέλλον και πρέπει να επικεντρωθούμε και σε αυτό. Εάν είναι εντάξει, θα ξεκινήσουμε το 2019.»

Οι αγώνες θα διεξαχθούν αποκλειστικά στην Ευρώπη , στις ίδιες πίστες με τους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP.  Οι αγώνες eMotoGP θα γίνονται Κυριακή το πρωί, στο τέλος της προθέρμανσης (warmup) του MotoGP και πριν από τον αγώνα της Moto3 .

Δείτε το Video με ένα πέρασμα  της Saroléa SP7

Σχετικά Άρθρα