Ο Ben Spies επιστρέφει στο Portimao γιορτάζοντας την δέκατη επέτειο του παγκόσμιου τίτλου του!

Ο Ben Spies θα επιστρέψει αυτό το Σαββατοκύριακο στη σκηνή του μεγαλύτερου θριάμβου του, καθώς η Yamaha καλωσορίζει τον πρώην Παγκόσμιο Πρωταθλητή Superbike με μια σπέσιαλ παρουσία  στον γύρο του WorldSBK αυτού του Σαββατοκύριακου στο Portimao της Πορτογαλίας.

Ήταν στην πίστα του Portimao όταν ο Spies κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike για το 2009 με την Yamaha!

Ο Αμερικανός επιστρέφει σε αυτή την πίστα αυτό το Σαββατοκύριακο, για να γιορτάσει τη δέκατη επέτειο του παγκόσμιου τίτλου του με έναν γύρο πριν από τον 2ο αγώνα του WorldSBK την Κυριακή, με ένα Yamaha YZF-R1 του 2020!

Έχοντας κυριαρχήσει στο πρωτάθλημα AMA Superbike με τρεις διαδοχικούς τίτλους σε αυτό, που ήταν τότε ένα από τα πιο έντονα εθνικά πρωταθλήματα στον κόσμο, ο Spies ανέβηκε στο WorldSBK για την σεζόν του 2009, με το ολοκαίνουργιο YZF-R1 και με την εργοστασιακή ομάδα της  Yamaha.

Ένας άμεσος απόγονος της μηχανής M1 Grand Prix του 2004, με την οποία ο Valentino Rossi κέρδισε τον πρώτο τίτλο του στο MotoGP World Championship στην σύγχρονη τετράχρονη εποχή, ο εκπληκτικός Spies έβαλε αμέσως το σημάδι του στην παγκόσμια σκηνή με εκείνο το YZF-R1.

Ο Αμερικανός rookie έφτασε στις 14 νίκες στους 28 αγώνες κερδίζοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2009.

Η τελευταία νίκη του Spies για το WorldSBK ήρθε στον 1ο αγώνα  στο Portimao, που ήταν το 2009 ο τελικός γύρος της σεζόν. Με μια πέμπτη θέση στον 2ο και τελικό αγώνα του χάρισε τον τίτλο με έξι βαθμούς διαφορά !

Την επόμενη χρονιά ο Spies ανέβηκε στο MotoGP ως παγκόσμιος πρωταθλητής Superbike.

Κανένας Αμερικανός δεν έχει στεφθεί ως παγκόσμιος πρωταθλητής του Superbike από τότε που ο Spies κέρδισε τον τίτλο στο ντεμπούτο του!

Αν και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τους αγώνες λόγω τραυματισμού στο τέλος της σεζόν 2013, ο Spies συνεχίζει να οδηγεί τόσο σε πίστα όσο και off road, με μηχανές Yamaha YZF-R1 και YZF450F.

Ben Spies: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που έρχομαι στην Πορτογαλία για την 10η επέτειο από την κατάκτηση του τίτλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με την Yamaha. Το 2009 είχαμε τις πιθανότητες εναντίον μας, αλλά η ομάδα που είχα πίσω μου ήταν απίστευτη και το paddock του WorldSBK ήταν φοβερό για να το θυμόμαστε.»