Ο Bautista κυριαρχεί με Hat-trick, κερδίζοντας και τον 3ο αγώνα στο Philip Island

Ο Ισπανός αναβάτης κλείνει το ντεμπούτο όνειρο με τη νίκη τον αγώνα της Κυριακής στο Phillip Island, κάνοντας Hat-trick, αφού κέρδισε επίσης και το νέο αγώνα “Superpole Race”  σε μια ωραία μονομαχία με τον Jonathan Rea, αλλά και τον πρώτο αγώνα του Σαββάτου!

Ο Ισπανός της Ducati, Alvaro Bautista ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στη έναρξη της νέας σεζόν του 2019 κερδίζοντας και τους τρεις αγώνες στο Philip Island.

Ο Bautista κατάφερε από τον πρώτο κιόλας γύρο να κάνει πάνω από 1 δευτερόλεπτο διαφορά από τον δεύτερο Haslam, ενώ στον 2ο γύρο κιόλας έκανε νέο ρεκορ γύρου! Στην μέση του αγώνα ο Bautista έφτασε την διαφορά από τον δεύτερο σε πάνω από 9 δευτερόλεπτα, ενώ στον προτελευταίο γύρο η διαφορά ξεπέρασε τα 18 δευτερόλεπτα, ενώ πήρε την καρό σημαία με πάνω από 12 δευτερόλεπτα αφού την τελευταία ευθεία την πέρασε πανηγυρίζοντας με κλειστό γκάζι!

Φοβερή μάχη έδωσαν για την δεύτερη θέση ο Jonathan Rea με τον Haslam και τον Melandri ακριβώς πίσω τους έτοιμος να τους επιτεθεί, ενώ πίσω τους έφτασε και ο Michael van der Mark 7 γύρους πριν το τέλος!

Στην μάχη της δεύτερης θέσης τελικά νικητής βγήκε ο Rea αφού πρόσφεραν άφθονο θέαμα με την φοβερή μάχη και τις πολλές προσπεράσεις τους με τον Haslam που έκλεισε το βάθρο του 3ου και τελευταίου αγώνα της Αυστραλίας.

Για την 4η θέση πάλεψαν οι Melandri και Michael van der Mark όπου έκαναν προσπεράσεις μεταξύ τους, με τελική νίκη τον Michael van der Mark που τερμάτισε τέταρτος, ενώ ο Melandri στους 2 τελευταίους γύρους έχασε πολύ έδαφος αλλά και την 5η θέση από τον άλλο αναβάτης της Yamaha, Alex Lowes που κατάφερε και πέρασε τον Ιταλό που έκλεισε την κορυφαία εξάδα τελικά!

Ο Chaz Davies βελτιώθηκε σε αυτόν τον τελευταίο αγώνα και τερμάτισε στην 7η θέση αφού έκανε έναν καλό και δυνατό αγώνα δίνοντας αρκετές μάχες.

Στην 8η θέση τερμάτισε ο Sandro Cortese, μπροστά από τον Eugene Laverty και τον Leon Camier που έκλεισε την κορυφαία δεκάδα του αγώνα!

Ο Alvaro Bautista έγινε ο δεύτερος οδηγός στην ιστορία των WSBK που στην πρώτη του εμφάνιση (Rookie) στην κατηγορία κέρδισε και τoυς δυο αγώνες μετά τον John Kocinski το 1996

Την μεγαλύτερη τελική, σε αυτόν τον αγώνα κατέγραψε με 321,4 χλμ το Ducati του Davies, ενώ το Ducati του Bautista κατέγραψε τελική ταχύτητα 314,9 χλμ, έναντι των 314,0 του Kawasaki του Rea!

 

Το “παιχνίδι” του ορίου στροφών στα WSBK για το 2019

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ WSBK 2019