Ο Bautista κερδίζει τον νέο αγώνα “Superpole Race” στο Philip Island

Ο Ισπανός της Ducati, Alvaro Bautista κέρδισε τον πρώτο, καινούριο αγώνα, “Superpole Race” του θεσμού που μπαίνει για πρώτη φορά φέτος στη νέα σεζόν 2019 που ξεκίνησε από χθες στο Philip Island.

Ο Bautista κατάφερε και κέρδισε και αυτόν τον σύντομο αγώνας των 10 γύρων, τερματίζοντας μπροστά από τον Jonathan Rea με διαφορά 1.176s μετά από μια φοβερή μάχη 10 γύρων!

Ο Jonathan Rea έστριψε πρώτος και έμεινε μπροστά, αλλά ο Bautista κατάφερε και πέρασε μπροστά στον 2ο γύρο, ενώ ο Rea έμεινε κολλημένος πίσω του αυτή την φορά χωρίς να τον αφήσει να ξεμακρύνει καθόλου και έτοιμος να του επιτεθεί!

Ο Rea πέρασε μπροστά στον 4ο γύρο και οδήγησε τον αγώνα για δυο γύρους, αλλά δεν κατάφερε να αντισταθεί στις επιθέσεις του Ισπανού που πέρασε και πάλι στην κεφάλι του αγώνα στον 6ο γύρο όπου και έμεινε μέχρι την καρό σημαία, όπου του χάρισε την πρωτιά του πρώτου αυτού νέου αγώνα του θεσμού, του χάρισε την πρώτη θέση στην εκκίνηση του απογευματινού 3ου αγώνα, αλλά και 12 πολύτιμους βαθμούς, αφού αυτός ο σύντομος αγώνα των 10 γύρων βαθμολογείτε!

Ο Rea έδειξε ότι μπορεί να ανταγωνιστεί στα ισα τον Bautista και όπως ο ίδιος δήλωσε: «Το Kawasaki είναι ποιο δυνατό σε πολλά σημεία της πίστας, αλλά ο Bautista είχε απάντηση σε ότι και αν έκανα!»

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Leon Haslam με το δεύτερο εργοστασιακό Kawasaki με πέντε δευτερόλεπτα  διαφορά, ενώ ήταν και το Kawasaki με την μεγαλύτερη τελική, αφού κατέγραψε 322,4 χλμ έναντι των 323,4 της Ducati και των 320,5 του Kawasaki του Rea, ενώ την μεγαλύτερη τελική κατέγραψε το Ducati του Davies με 326,3 χλμ!

Ο Lowes τερμάτισε στην 4η θέση, μπροστά από τον ομόσταυλό του Michael van der Mark μετά από δυνατή μάχη μεταξύ τους και τον Marco Melandri που έκλεισε την κορυφαία εξάδα και το τρίτο Yamaha που θα είναι στην δεύτερη σχάρα εκκίνησης του 3ου αγώνα!

Ο Sandro Cortese τερμάτισε 7ος μπροστά από τον Michael Ruben Rinaldi και τον Eugene Laverty όπου συμπλήρωσε και την 9η θέση, αλλά και την τρίτη σειρά στην σχάρα εκκίνησης του 3ου και τελευταίου αγώνα στην Αυστραλία

Ο δεύτερος εργοστασιακός οδηγός της Ducati, Chaz Davies τερμάτισε 10ος για τον δεύτερο αγώνα στη σειρά, και θα ξεκινήσει από την 16η θέση στο grid.

Leon Camier και Ryuichi Kiyonari τερμάτισαν στην 13η  και 14η θέση με τις εργοστασιακές Honda.

Σύμφωνα με τη νέα μορφή των αγώνων WSBK για το 2019, τα αποτελέσματα του νέου αγώνα «Superpole Race»  θα καθορίζει τις πρώτες 9 θέσεις της σχάρα εκκίνηση του 3ου αγώνα , ενώ η υπόλοιπη σχάρα, από την 10η θέση και μετά θα καθορίζεται από την τακτική σύνοδο των κατατακτήριων του Σαββάτου.

Δείτε παρακάτω και την βαθμολογία των πρώτων 9 οδηγών όπως εχει διαμορφωθεί μετά και τον νέο αγώνα «Superpole Race»

Το “παιχνίδι” του ορίου στροφών στα WSBK για το 2019