Ο Andrea Iannone πιάστηκε ντοπαρισμένος και τιμωρείται με προσωρινό αποκλεισμό

Η Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών (FIM) ενημέρωσε τον Ιταλό αναβάτη Grand Prix,  Andrea Iannone ότι τιμωρείται με προσωρινό αποκλεισμό, σύμφωνα με το Άρθρο 7.9.1 του Κώδικα Αντι-Ντόπινγκ της FIM (2019).

Η απόφαση προσωρινού αποκλεισμού του κ. Andrea Iannone ήταν υποχρεωτική μετά την παραλαβή της έκθεσης από το διαπιστευμένο εργαστήριο της WADA στην Kreischa b. Δρέσδη (Γερμανία) που μετά από ανάλυση βρήκε μια ανεπιθύμητη μη καθορισμένη ουσία σύμφωνα με το τμήμα 1.1.α Εξωγενή αναβολικά ανδρογόνα στεροειδή (AAS) του καταλόγου απαγορευμένων ουσιών του 2019, σε δείγμα ούρων που συλλέχθηκε από αυτόν στις δοκιμές ενός αγώνα που διεξήχθη από την FIM στο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Grand Prix που πραγματοποιήθηκε στο Sepang της Μαλαισίας στις 3 Νοεμβρίου 2019.

Ο κ. Andrea Iannone έχει το δικαίωμα να ζητήσει και να γίνει ανάλυση του δείγματος Β.

Ο κ. Andrea Iannone τιμωρείται με προσωρινό αποκλεισμό, με ισχύ από τις 17 Δεκεμβρίου 2019. Συνεπώς απαγορεύεται να συμμετέχει σε οποιονδήποτε αγώνα ή δραστηριότητα μοτοσικλέτας μέχρι την επόμενη προειδοποίηση. Σύμφωνα με το άρθρο 7.9.3.2 CAD, ο κ. Iannone μπορεί να ζητήσει την άρση της προσωρινής τιμωρίας του.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Κώδικα κατά της φαρμακοδιέγερσης και τον Κώδικα κατά του ντόπινγκ της FIM, η FIM δεν είναι σε θέση να παράσχει οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία αυτή τη στιγμή.

Σχετικά Άρθρα