Ο Alvaro Bautista ταχύτερος την πρώτη ημέρα δοκιμών στο Aragon

Ο Ισπανός οδηγός κυριαρχεί στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών της πρώτης ημέρας στην Αραγονία και επιβεβαιώνει ότι συνεχίζει την δύναμη του και το ότι είναι το φαβορί για τους αγώνες αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η άφιξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike στην Ευρώπη, δεν άλλαξε την εικόνα από την Αυστραλία και την Ταϊλάνδη. Ο Álvaro Bautista εξακολουθεί να είναι ο ταχύτερος όλων με χρόνο 1’49.607 !

Ο Jonathan Rea, ο κύριος αντίπαλος του Bautista, με τον τρίτο χρόνο της ημέρας (1’50.149) ήταν πίσω από τον Βρετανό Alex Lowes που έγραψε 1’50.126

Ήταν μια μέρα με κρύο, με χαμηλές θερμοκρασίες και βροχή κατά τη διάρκεια του FP1, η οποία εμφανίστηκε και στο τέλος του FP2.

Ο Bautista ήταν ο μόνος που κατέβηκε στο 1:49, ενώ εννέα οδηγοί ήταν στο 1:50, όπως οι Lowes, Rea, ​​Sykes, Laverty, Cortese, Haslam, Davies και Rinaldi.

Όπως και στο Phillip Island και στο Buriram, ο Bautista έχει την μεγαλύτερη ταχύτητα στις ευθείες, φτάνοντας μέγιστη ταχύτητα 314 χλμ / ώρα, που ήταν πολύ μακριά από τα  302 χλμ / ώρα του Rea, ή ακόμα και τα 307 χλμ / ώρα του ομόσταβλου του στην Ducati, Chaz Davies.

Επιπλέον, ο Bautista δεν ήταν ταχύτερος μόνο σε έναν γύρο, αλλά και σε μεγάλες διαδρομές. Στο FP1 ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να με συνέπεια να γυρίσει στο 1:51 χαμηλά, ενώ το απόγευμα, κατάφερε να κάνει πολλούς γύρου στο 1:50, σε αντίθεση με τους Βρετανούς που έκαναν γύρους στο 1:50, αλλά αρκετά λιγότερους στη σειρά στο καλύτερό τους.

Στην 4η θέση της πρώτης ημέρας ήταν ο Tom Sykes με την BMW του, μπροστά από το δεύτερο Ducati  της ημέρας με τον Eugene Laverty, που αποδεικνύει τη δύναμη της Panigale στις γρήγορες πίστες όπως το MotorLand, αλλά και 0.749s πίσω από το Ducati του Bautista!

Την κορυφαία εξάδα έκλεισε ένα ακόμα Yamaha, με τον Sandro Cortese!

Στην 7η θέση τέλειωσε το δεύτερο εργοστασιακό Kawasaki με τον Leon Haslam , μπροστά από τον Markus  Reiterberger της BMW.

O Chaz Davies ο όποιος εχει κερδίσει επτά φορές εδώ στο Aragon ήταν στην 9η θέση , με 1,3s πίσω από τον ομόσταυλό του!

Την δεκάδα συμπλήρωσε ο Michael Rinaldi φέρνοντας το 4ο Ducati Panigale V4 R μέσα στην κορυφαία πρώτη δεκάδα!

Οι Marco Melandri και Michael Van der Mark ακλούθησαν στην 11η και 12η θέση αντίστοιχα!