Ο Alvaro Bautista κερδίζει την Superpole στο Assen – Χρόνοι

Συνεχίζει στην κορυφή ο Bautista κερδίζοντας μια ακόμα Superpole, όπου θα τον φέρει να εκκινήσει από την πρώτη θέση στον πρώτο αγώνα της Ολλανδίας!

Ο Ισπανός της Ducati όπως είπε και ο ίδιος, στάθηκε τυχερός, αφού κέρδισε την Superpole με χρόνο 1’34.740 στο τέλος, ενάμιση δευτερόλεπτο πριν τελειώσει ο χρόνος της Superpole και όταν ακόμα όλοι οι οδηγοί δεν είχαν προλάβει να κάνουν τον τελευταίο τους γύρο με τα Qualifying Ελαστικά τους, αφού βγήκε κόκκινη σημαία όταν στην στροφή 15 έπεσαν δυο οδηγοί !

Έτσι διακόπηκε η διαδικασία της Superpole στην ποιο κρίσιμη στιγμή, εκεί που έχουμε δει την θέση να αλλάζει χέρια πάρα πολλές φορές μέχρι να πέσει η καρό σημαία!

Από την δεύτερη θέση θα εκκινήσει ο  Michael van der Mark, με χρόνο 1’34.822. Ο Ολλανδός ήταν στην κορυφή συνεχώς, και στάθηκε άτυχος στο τέλος αφού δεν πρόλαβε να κάνει τον τελευταίο του γρήγορο γύρο!

Από την τρίτη θέση, συμπληρώνοντας την πρώτη σειρά εκκίνησης θα ξεκινήσει για πρώτη φορά ένα BMW με τον Γερμανό M. REITERBERGER και χρόνο  1’34.828, όπου στο μεγαλύτερο μέρος της Superpole ήταν στην κορυφαία 6αδα!

Από την δεύτερη σειρά και την 4η θέση θα ξεκινήσει τον πρώτο αγώνα ο  Alex  LOWES με χρόνο 1’34.935, αφού στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν δεύτερος! Ο Lowes έκλεισε και την τετράδα των οδηγών που κατέβηκε στο 1.34.

Από την 5η θέση θα εκκινήσει το πρώτο Kawasaki με τον  Leon HASLAM και με χρόνο 1’35.086, ενώ την πρώτη εξάδα και την δεύτερη σειρά της σχάρας έκλεισε ένα ακόμα BMW με τον Tom SYKES και χρόνο 1’35.155.

Από την τρίτη σειρά στην σχάρα και την 7η θέση θα ξεκινήσει ο Chaz  DAVIES, ενώ ο μέχρι πέρυσι κυρίαρχος του Assen Jonathan REA θα ξεκινήσει από την 8η θέση.

Για άλλη μια φορά υπήρξαν δύο Ανεξάρτητες αναβάτες που είναι στην πρώτη δεκάδα, με τον Jordi Torres να κερδίζει δεύτερη συνεχόμενη φορά την ένατη θέση στην Superpole και να συμπληρώνει την τρίτη σειρά στην σχάρα, όπου θα προσπαθήσει να παραμείνει στην πρώτη δεκάδα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ο Toprak Razgatlioglu  ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα, αλλά ο Τούρκος αναβάτης μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο μετά τη πτώση του στην στροφή 15, που έφερε μια κόκκινη σημαία στη σύνοδο.

Ο Leon Camier (Honda Team), ήταν 11ος , ενώ ο πρωτάρης Hector Barbera ήταν 14 ος , και ο Alessandro Delbianco εξασφάλισε την καλύτερη του θέση ως τώρα την 15η . Ο Marco Melandri θα είναι στην 17 η αφού δεν πήγε καθόλου καλά .

Δείτε Σχετικά άρθρα