Το νέο Triple Speed Triple είναι εδώ: δύο νέες μοτοσικλέτες, ένας νέος κινητήρας και 148bhp – Φωτογραφίες – Video

Όπως αναμέναμε μετά τα δυο video προπομπούς που είχε δημοσιεύσει η Triumph, (εδώ και εδώ) σήμερα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου παρουσίασε το νέο Speed Triple σε δυο εκδόσεις S και RS.

Το πρωτότυπο Triumph Speed Triple έκανε το ντεμπούτο του το 1994. Το εξαιρετικά δημοφιλές πρωτότυπο ήταν βασικά ένα Daytona 900 χωρίς τα πλαστικά.
Η μοτοσυκλέτα έχει εξελιχθεί σταθερά στο πέρασμα του χρόνου για να φτάσει σε αυτό που βλέπουμε σήμερα – το πιο προηγμένο και ισχυρότερο Triple Speed σε εκδόσεις S και RS.

Κινητήρας
Ο νέος κινητήρας είναι και αυτός 1050, αλλά υπήρξαν τεράστιες αλλαγές στο εσωτερικό, με 105 νέα μέρη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα έναν πιο εύστροφο κινητήρα με απόδοση 148 hp. Οι επανακατασκευασμένοι θάλαμοι καύσης φέρνουν σαν αποτέλεσμα 116 Nm ροπής.

Ο νέος κινητήρας «αναπνέει» επίσης καλύτερα χάρη το σύστημα εξατμίσεων ελεύθερης ροής, το οποίο περιλαμβάνει ένα μεγαλύτερο καταλύτη. Υπάρχει επίσης βελτιωμένο κιβώτιο ταχυτήτων και συμπλέκτης υποβοήθησης ολίσθησης (slip assist clutch) για ομαλότερες αλλαγές ταχύτητας.

Τεχνολογίες

Αν παρακολουθείτε τα βίντεο με τα teaser, η πιο προφανής νέα προσθήκη είναι η τεχνολογία που έχει προστεθεί στην μοτοσυκλέτα, μια νέα 5 “TFT οθόνη. Είναι πλήρως έγχρωμη και μπορείτε να δείτε όλες τις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις, όπως τις επιλογες οδήγησης και τις ρυθμίσεις του γκαζιού.

Η οθόνη ελέγχεται από τους νέους διακόπτες στο τιμόνι. Και επειδή καμία σύγχρονη μοτοσυκλέτα δεν είναι χωρίς ολοκληρωμένο cruise control, και τα δύο μοντέλα το διαθέτουν στον στάνταρ εξοπλισμό καθώς και άλλες παροχές, όπως το Daytime Running Lights και πρίζα φόρτισης USB.

Η Triumph συνεργάστηκε με την Continental για να αναπτύξει ένα νέο IMU που λένε ότι προσφέρει βελτιστοποιημένο ABS και traction control. Το μοντέλο RS, έχει σύστημα ανάφλεξης χωρίς κλειδί, ενεργοποιούμενη ηλεκτρονικά από το κουμπί κλειδώματος, με δυνατότητα απενεργοποίησης της λειτουργίας χωρίς κλειδί για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Πλαίσιο και ανάρτηση

Και τα δύο μοντέλα έχουν το ίδιο πλαίσιο και μονόμπρατσο ψαλίδι όπως τα προηγούμενα μοντέλα, αλλά υπάρχουν αλλαγές στην προσαρμογή. Το μοντέλο S φοράει ένα πλήρως ρυθμιζόμενο Showa USD (ανάποδο πιρούνι) 43mm μπροστά και Showa monoshock πίσω , ενώ το μοντέλο RS φοράει Öhlins NIX30 USD εμπρός και TTX36 twin tube monoshock πίσω πλήρως ρυθμιζόμενα.

Τόσο το S όσο και το RS έχουν ακτινικές δαγκάνες Brembo M4.34 (αν και μόνο το RS έχει τη ρύθμιση reach and span). Και οι δύο καινούργιες μοτοσυκλέτες έχουν ακτινωτές ζάντες που φοράνε ελαστικά Pirelli Diablo Supercorsa.

S vs. RS

Εκτός από τα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν παραπάνω, το μοντέλο RS περιλαμβάνει εντυπωσιακά στοιχεία όπως το μπροστινό φτερό από ανθρακόνημα και bodypanels., αποσπώμενη σέλα, belly pad διπλού χρωματισμού και ένα νέο ματ αλουμινένιο υποπλαίσιο (και όχι το κλασικό κόκκινο). Και τα δύο μοντέλα διατίθενται σε δύο σχέδια χρωμάτων.

Triumph Speed Triple S RS
Κινητήρας 1050cc triple 1050cc triple
Ιπποδύναμη 148 hp @ 10,500rpm 148 hp @ 10,500rpm
Ροπή 116 Nm @ 7150rpm 116 Nm @ 7150rpm
Βάρος (στεγνό) 192kg 189kg
Ύψος σέλας 825mm 825mm

VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ

 

WordPress Gallery Extra
Δείτε Σχετικά άρθρα