Νέα BMW K 1600 GT – επιδόσεις 6-κύλινδρου κινητήρα, πολυτέλεια και άνεση για μία κορυφαία εμπειρία touring

Με τη νέα K 1600 GT, η BMW Motorrad προάγει τη φιλοσοφία της 6-κύλινδρης μοτοσικλέτας τουρισμού υψηλών επιδόσεων – πιο προηγμένη, δυναμική και άνετη – χωρίς μεταβολές στις επιδόσεις που πληρούν τις απαιτήσεις της κατηγορίας εκπομπών ρύπων EU4.

p90234262_highresΝέα BMW K 1600 GT – επιδόσεις 6-κύλινδρου κινητήρα, πολυτέλεια και άνεση για μία κορυφαία εμπειρία touring .
Οι 6-κύλινδροι κινητήρες σε σειρά, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ιστορίας των αυτοκινήτων BMW και της ταυτότητας της μάρκας για πάνω από 80 χρόνια. Με το λανσάρισμα των K 1600 GT και GTL το 2010, η BMW Motorrad όχι μόνο κατάφερε να μεταφέρει με επιτυχία αυτή την παράδοση στον κόσμο των μοτοσικλετών αλλά και να καθιερώσει στην αγορά τον ελαφρύτερο και πιο συμπαγή σε σειρά 6-κύλινδρο κινητήρα για μοτοσικλέτες πάνω από 1000 κυβ. εκ.

p90234231_highresΗ εξαιρετικά ομαλή λειτουργία και οι υψηλές επιδόσεις από 160 ίππους και 175 Nm ροπής συνδυάστηκαν με πολυτέλεια, άνεση, άριστη προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες και ένα επίπεδο δυναμικής συμπεριφοράς, απαράμιλλο στην κατηγορία. Με τη νέα K 1600 GT, η BMW Motorrad προάγει τη φιλοσοφία της 6-κύλινδρης μοτοσικλέτας τουρισμού υψηλών επιδόσεων – πιο προηγμένη, δυναμική και άνετη – χωρίς μεταβολές στις επιδόσεις που πληρούν τις απαιτήσεις της κατηγορίας εκπομπών ρύπων EU4.

p90234278_highresΗ Ηλεκτρονική Ανάρτηση Dynamic ESA με αυτόματη προσαρμογή απόσβεσης περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό.
Ενώ το προηγούμενο μοντέλο είχε ήδη θέσει νέα πρότυπα στην κατηγορία τουρισμού σε θέματα ευστάθειας, δυναμικής συμπεριφοράς και ελέγχου, η  νέα K 1600 GT προχωρά ένα βήμα ακόμα. Με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Dynamic ESA και τα προγράμματα “Road” και “Dynamic”, η οδηγική εμπειρία και η άνεση έχουν αυξηθεί σημαντικά.

p90234266_highresΣτο “Road” Mode του βασικού εξοπλισμού, η προσαρμογή της απόσβεσης είναι πλέον πλήρως αυτοματοποιημένη, προσφέροντας το υψηλότερο επίπεδο άνεσης και ελκτικής πρόσφυσης σε όλα σχεδόν τα οδοστρώματα. Έτσι επιτυγχάνεται βέλτιστη απόσβεση σε όλες τις οδηγικές συνθήκες ανεξαρτήτως φορτίου. Ανάλογα με την επιθυμία των πελατών, η προφόρτιση ελατηρίου μπορεί να προσαρμόζεται στην κατάσταση φορτίου (ένα άτομο, ένα άτομο με βαλίτσες, δύο άτομα) με ένα μπουτόν και ανεξάρτητα από την απόσβεση. Ομοίως με μπουτόν – που βρίσκεται σε βολική θέση στο τιμόνι, για χρήση ακόμα και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού – ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει το Mode απόσβεσης “Dynamic”, για ένα πιο σκληρό συνολικό σετάρισμα.

p90234253_highresΕυελιξία χάρη στη νέα λειτουργία υποβοήθησης όπισθεν ( reverse assist ).
Ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία προσφέρει στη νέα K 1600 GT η λειτουργία υποβοήθησης όπισθεν, που ενεργοποιείται από το αριστερό πάνελ χειριστηρίων μέσω μπουτόν. Η κίνηση ξεκινά από τον αναβάτη, πιέζοντας το μπουτόν της μίζας.

p90234246_highresΥποβοήθηση Αλλαγής Ταχυτήτων Pro για ανέβασμα/κατέβασμα ταχύτητας χωρίς συμπλέκτη.
Η Υποβοήθηση Αλλαγής Ταχυτήτων Pro που διατίθεται σαν προαιρετικός, εργοστασιακός εξοπλισμός επιτρέπει στον αναβάτη να ανεβάσει και να κατεβάσει ταχύτητα χωρίς συμπλέκτη, κάτι που παρέχει πρόσθετη άνεση αλλά και δυναμικές επιδόσεις. Οι περισσότερες αλλαγές σχέσεων μπορούν να γίνονται με την Υποβοήθηση Αλλαγής Ταχυτήτων.

p90234211_highresIntelligent Emergency Call για ταχεία υποστήριξη σε περίπτωση ατυχήματος ή σε επείγουσες καταστάσεις.
Η νέα K 1600 GT παρέχει τώρα άμεση υποστήριξη σε περίπτωση ατυχήματος ή επείγουσας ανάγκης χάρη στο e-call σύστημα “Intelligent Emergency Call”, το οποίο διατίθεται σαν εργοστασιακή επιλογή. Σε περίπτωση επείγουσας κατάστασης ή ατυχήματος, η λειτουργία ‘Intelligent Emergency Call’ ενεργοποιείται αυτόματα ή μηχανικά, αποστέλλοντας τα δεδομένα θέσης της μοτοσικλέτας, και επομένως τις συντεταγμένης του τόπου του ατυχήματος, ώστε να ξεκινήσουν οι υπηρεσίες διάσωσης μέσω του BMW Call Center.

p90234288_highresΌργανα νέας αισθητικής.
Το ταχύμετρο και το στροφόμετρο της νέας K 1600 GT είναι ανανεωμένα σχεδιαστικά. Κυρίαρχο στοιχείο στο ταχύμετρο είναι το λογότυπο K 1600 GT.

p90234171_highresΠιο δυναμική σχεδίαση, βελτιστοποιημένη προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες και νέοι χρωματικοί συνδυασμοί.
Λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετική προστασία της προηγούμενης K 1600 GT από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες, στο νέο μοντέλο τα χαρακτηριστικά αυτά βελτιστοποιήθηκαν περαιτέρω μέσω ανασχεδιασμένων πλαϊνών πάνελ και μεγαλύτερων εκτροπέων αέρα. Στο πλαίσιο του δυναμικότερου σχεδιασμού της νέας K 1600 GT, τρεις νέοι χρωματικοί συνδυασμοί προβάλουν τις διαφορετικές πλευρές του χαρακτήρα της νέας μοτοσικλέτας υψηλού τουρισμού.

p90234280_highresΟι χρωματισμοί Mars Red metallic και Black Storm metallic δημιουργούν αντίθεση με το πλαίσιο σε Asphalt Grey metallic matt χρώμα, τους μαύρους τροχούς και τον κινητήρα σεPlatinum metallic matt χαρίζοντας στη K 1600 GT έναν αέρα φινέτσας και ευελιξίας ταυτόχρονα. Από την άλλη, η έκδοση “Sport” αποπνέει μία αίσθηση δυναμισμού. ΤοLupine Blue metallic σε συνδυασμό με το Black Storm metallic χρωματισμό, η μετάδοση σε μαύρο φινίρισμα και οι χρυσαφί δαγκάνες, υπογραμμίζουν τον σπορ χαρακτήρα της 6-εξακύλινδρης μοτοσικλέτας τουρισμού.

p90234281_highresΚύρια χαρακτηριστικά της νέας BMW K 1600 GT .

  • 6-κύλινδρος σε σειρά κινητήρας με νέους καταλυτικούς μετατροπείς και χαρτογράφηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις EU4, με ίδια απόδοση ισχύος 118kW(160 hp) στις 7.750 rpm και μέγιστη ροπή 175 Nm στις 6.500 rpm.
  • Ηλετρονική Ανάρτηση Dynamic ESA με αυτόματη προσαρμογή απόσβεσης στον βασικό εξοπλισμό.
  • Λειτουργία υποβοήθησης όπισθεν για μεγαλύτερη ευελιξία, στον προαιρετικό εργοστασιακό εξοπλισμό.
  • Υποβοήθηση Αλλαγής Ταχυτήτων Pro για ανέβασμα/κατέβασμα ταχύτητας χωρίς συμπλέκτη, εργοστασιακή επιλογή.
  • Όργανα νέας σχεδίασης. Ταχύμετρο με λογότυπο K 1600GT.
  • Intelligent Emergency Call, εργοστασιακή επιλογή για άμεση υποστήριξη σε περίπτωση ατυχήματος ή επείγουσας ανάγκης.
  • Βελτιστοποιημένη προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες με νέα πλαϊνά πάνελ.
  • Ακόμα πιο δυναμική σχεδίαση.
  • Τρεις ελκυστικές νέες αποχρώσεις: Mars Red metallic, Blackstorm metallic καιLupine Blue metallic / Blackstorm metallic.
Τεχνολογία και σχεδίαση μοτοσικλέταςΠρόγραμμα εξοπλισμούΚαμπύλες ισχύος και ροπής κινητήραΤεχνικά χαρακτηριστικάΦωτογραφίες

Νέα K 1600 GT: μία άκρως απολαυστική μοτοσικλέτα υψηλού τουρισμού με σπορ δυναμικό χαρακτήρα και εξαιρετική άνεση. Όταν η BMW Motorrad κυκλοφόρησε τα 6-κύλινδρα μοντέλα K 1600 GT και K 1600 GTL το φθινόπωρο  του 2010, βασίστηκε  στην πλούσια παράδοση της BMW στους  6-κύλινδρους κινητήρες, την οποία και μετέφερε με επιτυχία στον κόσμο των μοτοσικλετών. Άλλωστε καμία άλλη μάρκα  δεν έχει ενσαρκώσει  το πάθος των σε σειρά εξακύλινδρων  κινητήρων για πάνω από 80 χρόνια στο χώρο της αυτοκίνησης όπως η BMW. Οι BMW K 1600 GT και K 1600 GTL συνδυάζουν τις κορυφαίες επιδόσεις με την πολιτισμένη λειτουργία ενός  σε σειρά 6-κύλινδρου κινητήρα με μία επιβλητική και χαρακτηριστική  εμφάνιση, δυναμική συμπεριφορά και εξαιρετική άνεση στο ταξίδι.

p90234306_highresΥψηλή τεχνογνωσία στους εξακύλινδρους κινητήρες.

Με τον σε σειρά 6-κύλινδρο κινητήρα της, η νέα K 1600 GT αποπνέει μία ξεχωριστή γοητεία, με κύρια χαρακτηριστικά την πολιτισμένη λειτουργία, τις κορυφαίες επιδόσεις και την άφθονη ροπή. Παραμένοντας η πιο συμπαγής, σε σειρά 6-κύλινδρη  κινητήρια μονάδα στην κατηγορία  μοτοσικλετών μαζικής παραγωγής, αποδίδει  118  kW (160 hp) στις 7.750 rpm, μέγιστη ροπή 175  Nm στις 6.500 rpm και προσφέρει απαράμιλλη  ελκτική πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες.

p90234292_highresΖυγίζοντας 102.6 kg, ο 6-κύλινδρος κινητήρας  της K 1600 GT παραμένει μέχρι σήμερα  ο ελαφρύτερος 6-κύλινδρος μαζικής παραγωγής για μοτοσικλέτες στην κατηγορία  πάνω από 1000 cc και όχι μόνο: λόγω της πολύ μικρής απόστασης μεταξύ των κυλίνδρων, είναι αισθητά πιο λεπτός  από άλλους  σε σειρά 6-κύλινδρους κινητήρες  μαζικής παραγωγής μέχρι σήμερα. Και οι δύο είναι καθοριστικοί παράγοντες για τη δυναμική οδηγική εμπειρία που προσφέρει η K 1600 GT.

p90234284_highresΗ νέα K 1600 GT έχει σχεδιαστεί  για να πληροί της απαιτήσεις  του προτύπου εκπομπών ρύπων EU4. Αυτό σημαίνει ότι εφοδιάζεται με χαρακτηριστικά όπως νέα χαρτογράφηση κινητήρα, σύστημα καυσίμου, κάνιστρο ενεργού άνθρακα για τον εξαερισμό  του ρεζερβουάρ, σύστημα εξαγωγής με τροποποιημένους καταλυτικούς μετατροπείς καθώς  και πιο εντυπωσιακές απολήξεις  εξαγωγής των οποίων οι οριζόντιες  ραβδώσεις υπογραμμίζουν τη φιλοσοφία του 6- κύλινδρου.

p90234224_highresΜεγαλύτερη άνεση ελιγμών χάρη στη λειτουργία υποβοήθησης όπισθεν του προαιρετικού εργοστασιακού εξοπλισμού.

Η νέα 6-κύλινδρη  μοτοσικλέτα καλύπτει τις προσδοκίες ενός  μοντέλου  όπως η K 1600 GT, προσφέροντας την λειτουργίας υποβοήθησης όπισθεν. Η λειτουργία ενεργοποιείται μέσω μπουτόν στο αριστερό  πάνελ χειριστηρίων του τιμονιού. Αποτέλεσμα,  η εμπρόσθια σχέση ‘μπλοκάρεται’ και ενεργοποιείται η όπισθεν. Η κίνηση της μοτοσικλέτας ξεκινά πιέζοντας τη μίζα και η ροπή μεταφέρεται στον πίσω τροχό.

p90234173_highresΤρία Riding Modes και Dynamic Traction Control DTC για μέγιστη ασφάλεια κατά την επιτάχυνση.

Ως συνήθως,  οι αναβάτες της νέας  K 1600 GT έχουν στη διάθεσή τους τα Modes “Rain”, “Road” και “Dynamic”, τα οποία επιλέγουν από ένα μπουτόν στη δεξιά πλευρά  του τιμονιού για προσαρμογή της μοτοσικλέτας σε διαφορετικές συνθήκες όπως οδήγηση στην άσφαλτο,  σε βρεγμένο δρόμο  και με σπορ στυλ. Η λειτουργία ελέγχου  πρόσφυσης DTC συνδυάζεται με απόλυτη αρμονία με κάθενα από τα διαφορετικά προγράμματα διασφαλίζοντας μέγιστη οδηγική ασφάλεια.

p90234176_highresΥποβοήθηση Αλλαγής Ταχυτήτων Pro για ανέβασμα/κατέβασμα ταχύτητας χωρίς συμπλέκτη, εργοστασιακή  επιλογή.

Με την Υποβοήθηση Αλλαγής Ταχυτήτων  Pro, ο αναβάτης μιας K 1600 GT μπορεί τώρα να ανεβάζει και να κατεβάζει ταχύτητα  χωρίς συμπλέκτη ή προσαρμογή της πεταλούδας του γκαζιού στο φορτίο και τις στροφές του κινητήρα. Γεγονός που αναβαθμίζει την άνεση αλλά και τις δυναμικές επιδόσεις.  Οι περισσότερες αλλαγές σχέσεων μπορούν  να γίνονται με την Υποβοήθηση  Αλλαγής Ταχυτήτων. Με εξαίρεση  την εκκίνηση όπως και την στάση.

p90234286_highresΚατά την επιτάχυνση, η πεταλούδα του γκαζιού δεν χρειάζεται πλέον να κλείνει για αλλαγές. Χάρη στην Υποβοήθηση  Αλλαγής Ταχυτήτων  Pro, η ροπή είναι σχεδόν  σταθερή χωρίς διακοπές. Κατά την επιβράδυνση και το κατέβασμα σχέσης (πεταλούδα γκαζιού κλειστή), οι στροφές του κινητήρα προσαρμόζονται αυτοματα μέσω διπλής αποσύμπλεξης. Οι σχέσεις επιλέγονται ως συνήθως μέσω του πεντάλ.

 

Ο χρόνος αλλαγών είναι σημαντικά μειωμένος  συγκριτικά με τη χρήση συμπλέκτη. Η Υποβοήθηση  Αλλαγής Ταχυτήτων  Pro υποστηρίζει τον οδηγό σε όλες σχεδόν  τις αλλαγές. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει όταν ο συμπλέκτης είναι ενεργοποιημένος, όταν το ανέβασμα σχέσης γίνεται με κλειστό γκάζι (ρολάρισμα) ή κατά την επιβράδυνση.

p90234174_highresΧαμηλό κέντρο βάρους, δοκιμασμένη τεχνολογία ανάρτησης για δυναμική συμπεριφορά.

Τα βασικά στοιχεία του πλαισίου της νέας  BMW K 1600 GT είναι το γνωστό, αλουμινένιο πλαίσιο τύπου γέφυρας και τα δοκιμασμένα συστήματα Duolever και Paralever για έλεγχο του εμπρός και πίσω τροχού. Η νέα K 1600 GT έχει επίσης χαμηλό κέντρο βάρους με ισορροπημένη κατανομή  φορτίου για άριστη οδηγική εμπειρία.

p90234175_highresΗλεκτρονικά Ελεγχόμενη Ανάρτηση Dynamic ESA με αυτόματη προσαρμογή απόσβεσης, στον βασικό εξοπλισμό.

Ενώ το προηγούμενο μοντέλο είχε ήδη θέσει νέα πρότυπα  στην κατηγορία τουρισμού  σε θέματα ευστάθειας, δυναμικής συμπεριφοράς και ελέγχου  υπό όλες τις συνθήκες οδήγησης και φορτίου, η  νέα K 1600 GT προχωρά  ένα βήμα ακόμα στον τομέα της ανάρτησης. Με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Dynamic ESA και τα Modes “Road” και “Dynamic”, η οδηγική εμπειρία και η άνεση έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά.

Στο “Road” Mode, η προσαρμογή της απόσβεσης είναι πλέον πλήρως αυτοματοποιημένη, προσφέροντας το υψηλότερο επίπεδο άνεσης και ελκτικής πρόσφυσης σε όλα σχεδόν  τα οδοστρώματα. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται βέλτιστη απόσβεση σε όλες τις οδηγικές  συνθήκες ανεξαρτήτως φορτίου.

p90234183_highresΑνάλογα με την προτίμηση των πελατών, η προφόρτιση  ελατηρίου μπορεί να προσαρμόζεται στην κατάσταση φορτίου  μέσω μπουτόν, ανεξάρτητα από την απόσβεση. Ομοίως μέσω ενός  μπουτόν που βρίσκεται σε βολική θέση στο τιμόνι, για χρήση ακόμα  και κατά τη διάρκεια  του ταξιδιού, ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει το πρόγραμμα “Dynamic”, για ένα πιο σκληρό συνολικό σετάρισμα.

Χρησιμοποιώντας διάφορες παραμέτρους, οι διαφορετικές καταστάσεις όπως επιτάχυνση  και επιβράδυνση της νέας  K 1600 GT, αναγνωρίζονται με ακρίβεια, ώστε οι δυνάμεις απόσβεσης στην εμπρός και πίσω ανάρτηση να προσαρμόζονται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Σαν αποτέλεσμα, η άνεση, η σταθερότητα και η απόκριση παραμένουν κορυφαίες ακόμα και με τη μοτοσικλέτα υπό κλίση.

p90234241_highresIntelligent  Emergency Call: εργοστασιακή  επιλογή για άμεση υποστήριξη σε περίπτωση ατυχήματος ή επείγουσας ανάγκης.

Η άμεση κινητοποίηση και αποστολή  βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος ή επείγουσας ανάγκης και κινδύνου μπορεί να σώσει μια ανθρώπινη ζωή – κάτι που επηρεάζει ιδιαίτερα τους μοτοσικλετιστές.  Γι’ αυτό, η νέα K 1600 GT μπορεί να εφοοδιαστεί με το e-call σύστημα “Intelligent Emergency Call” που διατίθεται από το εργοστάσιο ως προαιρετικός εξοπλισμός.

Σε περίπτωση επείγουσας κατάστασης ή ατυχήματος, η λειτουργία ‘Intelligent Emergency Call’ ενεργοποιείται αυτόματα ή μηχανικά, αποστέλλοντας τα δεδομένα θέσης της μοτοσικλέτας, και επομένως τις συντεταγμένες του τόπου του ατυχήματος, ώστε να ξεκινήσουν οι υπηρεσίες διάσωσης μέσω του BMW Call Center. Ωστόσο, η κλήση έκτακτης ανάγκης δεν ενεργοποιείται αυτόματα σε μη επείγουσες καταστάσεις, όπως όταν η μοτοσικλέτα πέσει ενώ είναι σταματημένη, ή σε ατυχήματα με χαμηλή ταχύτητα  που δεν εμπλέκονται άλλα οχήματα,  ή σε πρόσκρουση σε λακκούβα στο δρόμο  ή σε εμπόδιο.

p90234248_highresΟι ειδικοί αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι στη μοτοσικλέτα αναγνωρίζουν το είδος  του συμβάντος. Ένας αισθητήρας ταχύτητας ανιχνεύει περιπτώσεις όπως σύγκρουση  με άλλο όχημα ή πρόσκρουση σε εμπόδιο, ενώ ένας αισθητήρας κλίσης, αναγνωρίζει τη θέση της μοτοσικλέτας.

Η μονάδα λειτουργίας του “Intelligent Emergency Call” βρίσκεται στη δεξιά πλευρά  του τιμονιού και είναι συμπαγής και εργονομικά  σχεδιασμένη. Εκτός από το SOS μπουτόν που είναι προστατευμένο με κάλυμμα και προορίζεται για την ενεργοποίηση ή τη διακοπή μιας κλήσης έκτακτης ανάγκης, υπάρχει επίσης ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο και ένα μεγάφωνο. Κατά το λανσάρισμα  της νέας  K 1600 GT, το προαιρετικό  “Intelligent Emergency Call” θα διατίθεται αρχικά μόνο στη Γερμανία. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

p90234285_highresΌργανα με νέα αισθητική και ενιαία λειτουργική φιλοσοφία με πολυχειριστήριο και οθόνη TFT.

Ο πίνακας  οργάνων της νέας  K 1600 GT περιλαμβάνει δύο κλασικά στρογγυλά  όργανα  για το ταχύμετρο και το στροφόμετρο με νέα αισθητική. Στο ταχύμετρο είναι σχεδιασμένο το λογότυπο K 1600 GT σε περίοπτη θέση. Οι ενδείξεις στην έγχρωμη οθόνη TFT 5,7 ιντσών προσφέρουν ελκυστική απεικόνιση των κειμένων και γραφικών. Στο πλαίσιο μιας ενιαίας  λειτουργικής φιλοσοφίας διατίθεται χειριστήριο πολλαπλών χρήσεων και σύστημα καθοδήγησης μενού για τον έλεγχο των λειτουργιών άνεσης και του υπολογιστή ταξιδιού.

p90234278_highresΝέα, πιο δυναμική σχεδίαση και βελτιστοποιημένη  προστασία από τον αέρα  και τις καιρικές συνθήκες.

Έχοντας  σαν ισχυρή βάση την άριστη προστασία της προηγούμενης K 1600 GT από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες, τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου  έχουν βελτιστοποιηθεί  μέσω ανασχεδιασμένων πλαϊνών πάνελ και μεγαλύτερων εκτροπέων αέρα.  Τα πάνω πλαϊνά πάνελ έχουν πιο δυναμκό στυλ και τώρα είναι τραβηγμένα προς τα πίσω για καλύτερη προστασία  από τον αέρα  και τις καιρικές συνθήκες.

Σχεδιαστικά  ανανεωμένοι εμφανίζονται και οι δύο αποθηκευτικοί χώροι, κάτω αριστερά και δεξιά κοντά στον κινητήρα. Τέλος, η βάση για το έμβλημα  και το λογότυπο της BMW έχει επίσης ανασχεδιαστεί, ενώ ένα πρόσθετο πλαϊνό προστατευτικό κινητήρα και ένα νέο κάλυμμα κιβωτίου στην αριστερή  πλευρά της μοτοσικλέτας ολοκληρώνουν  τις αλλαγές στο σώμα της.

p90234243_highresΗ ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα με λειτουργία μνήμης παραμένει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό. Όχι μόνο προστατεύει τον αναβάτη και το συνεπιβάτη  από την πίεση και τις αναταράξεις του αέρα, αλλά αναδιπλώνεται στη βασική της θέση με το κλείσιμο της ανάφλεξης, προσφέροντας αντικλεπτική προστασία  για το σύστημα πλοήγησης που διατίθεται σαν Γνήσιο Αξεσουάρ  BMW Motorrad.

Εργονομία για μια σπορ αλλά άνετη οδηγική εμπειρία τουρισμού και ολοκληρωμένη γκάμα βασικών χαρακτηριστικών ασφάλειας. Η εργονομική σχεδίαση  των μαρσπιέ, η περιοχή της σέλας  και η θέση του τιμονιού προσφέρουν στη νέα K 1600 GT μία σπορ θέση οδήγησης διατηρώντας παράλληλα  ένα υψηλό επίπεδο άνεσης. Αν και η θέση γονάτων του αναβάτη και του συνεπιβάτη  είναι ξεκούραστη, η κλίση του σώματος  είναι προσανατολισμένη προς τον επρός τροχό, υποστηρίζοντας τη δυναμική οδήγηση. Επιπλέον, η ρύθμιση ύψους  της σέλας  του αναβάτη επιτρέπει προσαρμογή στις ατομικές ανάγκες του. Η νέα K 1600 GT διαθέτει μία πλούσια λίστα βασικού εξοπλισμού μεταξύ των οποίων: θερμαινόμενα grips και θέρμανση σέλας  (για αναβάτη και συνεπιβάτη), cruise control και υπολογιστή ταξιδιού.

p90234264_highresΧρωματικοί συνδυασμοί με εξατομικευμένο χαρακτήρα.

Μέσω των χρωματικών συνδυασμών της, η νέα K 1600 GT ενσαρκώνει  μία ευφυή  σύνθεση  υπεροχής, δυναμικών επιδόσεων  και άνεσης.

Οι χρωματισμοί Mars Red metallic και Black Storm metallic δημιουργούν αντίθεση  με το πλαίσιο σε Asphalt Grey metallic matt χρώμα, τους μαύρους τροχούς και τον κινητήρα σε Platinum metallic matt, υπογραμμίζοντας τα τεχνικά εξαρτήματα και χαρίζοντας φινέτσα και ευελιξία στη μοτοσικλέτα.

Η K 1600 GT Sport με μικρότερη ζελατίνα  προδίδει  ένα πιο σπορ στυλ, ενώ ο συνδυασμός Lupine Blue metallic με Black Storm metallic, η μετάδοση σε μαύρο  φινίρισμα και οι χρυσαφί  δαγκάνες, υπογραμμίζουν τον σπορ χαρακτήρα της 6-εξακύλινδρης μοτοσικλέτας τουρισμού.

p90234272_highres

Προαιρετικός εξοπλισμός και Γνήσια Αξεσουάρ BMW Motorrad – τέλεια εξατομίκευση BMW Motorrad.

Η K 1600 GT τηρεί την υπόσχεσή  της ως “Gran Turismo” με ένα εντυπωσιακό μίγμα υπεροχής, δυναμικών επιδόσεων  και άνεσης που αγγίζει την τελειότητα ακόμα και στη βασική έκδοση. Επιπλέον, η BMW Motorrad όπως πάντα προσφέρει μία εκτενή γκάμα προαιρετικού εξοπολισμού και Γνήσιων

Αξεσουάρ  BMW Motorrad για περαιτέρω εξατομίκευση.

p90234253_highres

Ο εξοπλισμός  έρχεται  απευθείας από το εργοστάσιο  και ενσωματώνεται στη διαδικασία  παραγωγής. Τα Αξεσουάρ  των μοτοσικλετών τοποθετούνται από τους  Επίσημους Εμπόρους BMW Motorrad. Πρόκειται για εξοπλισμό που μπορεί να τοποθετηθεί και εκ των υστέρων.

Επιλογές.

    Πακέτο Safety:

Adaptive headlight, φώτα ημέρας, έλεγχος πίεσης ελαστικών RDC, Hill Start Control.

    Πακέτο Comfort:

Υποβοήθηση  Αλλαγής Ταχυτήτων  Pro, κεντρικό κλείδωμα, σύστημα συναγερμού DWA, Keyless Ride, πρόσθετος προβολέας LED.

p90234234_highres    Υποβοήθηση  Αλλαγής Ταχυτήτων  Pro.

    Λειτουργία υποβοήθησης όπισθεν.

    Intelligent Emergency Call.

    Adaptive headlight.

    Έλεγχος πίεσης ελαστικών RDC.

    Κεντρικό κλείδωμα (μόνο σε συνδυασμό με σύστημα συναγερμού DWA).

    Σύστημα συναγερμού DWA (μόνο σε συνδυασμό με κεντρικό κλείδωμα).

    Πρόσθετοι προβολείς LED.

    Σέλα οδηγού, χαμηλή (780 / 800 mm).

    Ηχοσύστημα και προετοιμασία για σύστημα πλοήγησης.

    Προετοιμασία για ηχοσύστημα και σύστημα πλοήγησης.

    Προετοιμασία για σύστημα πλοήγησης.

p90234255_highresΓνήσια Αξεσουάρ BMW Motorrad.

Ανταλλακτικά HP.

    Σπορ σιγαστήρας HP.

Πρόγραμμα αποθηκευτικών χώρων.

    Επενδύσεις για μπαγκαζιέρα.

    Προστατευτικά για μπαγκαζιέρα.

    Προστατευτικά αυτοκόλλητα για μπαγκαζιέρα.

    Topcase στο χρώμα του αμαξώματος, 49 l.

    Επένδυση για Topcase.

    Αποθηκευτικός χώρος για Topcase.

    Πρόσθετο φως φρένου για Topcase.

    Τσάντα  ρεζερβουάρ, αδιάβροχη.

    Ένθετα  για το σάκο ρεζερβουάρ.

    Softbag, μικρό, 30 l – 35 l.

p90234295_highresΣχεδίαση.

    Ένθετα ζελατίνας, χρωμιωμένα.

    Λωρίδες μπαγκαζιέρας, χρωμιωμένες.

    Ένθετο στο καπάκι του Topcase, χρωμιωμένο.

    Σφυρήλατες ζάντες.

Εργονομία και  άνεση.

    Ζελατίνα, χαμηλή.

    Σέλα, μονή, χαμηλή (ύψος σέλας: 750 mm).

    Σέλα, μονή (ύψος σέλας: 780 mm).

    Σέλα, μονή, ψηλή (ύψος σέλας: 810 mm).

    Σέλα αναβάτη, ρυθμιζόμενη (ύψος σέλας: 780/800 mm).

    Σέλα αναβάτη, ρυθμιζόμενη (ύψος σέλας: 810/830 mm).

p90234297_highresΠλοήγηση και  επικοινωνία.

    BMW Motorrad Navigator V.

    Διπλός φορτιστής USB με καλώδιο για  πρίζα 12V.

Ασφάλεια.

    Crash bar.

    Πρόσθετοι προβολείς LED.

    Φωτισμός εδάφους (μόνο σε συνδυασμό με κεντρικό κλείδωμα, μόνο για ορισμένες χώρες  (όχι ECE)).

    Κλείδωμα δισκόφρενου με ενσωματωμένο σύστημα συναγερμού.

    Προειδοποιητικό  τρίγωνο BMW Motorrad.

    Κουτί πρώτων βοηθειών, μεγάλο.

    Κουτί πρώτων βοηθειών, μικρό.

p90234185_highresΣυντήρηση και  τεχνολογία.

    Φορτιστής μπαταρίας BMW Motorrad 230 V.

    Φορτιστής μπαταρίας BMW Motorrad 110 V.

    Φορτιστής μπαταρίας BMW Motorrad για UK.

    Πολυεργαλείο.

    Μίνι τρόμπα ποδός.

    Σετ επισκευής για ελαστικά tubeless.

the_new_bmw_k_1600_gt-13

the_new_bmw_k_1600_gt-14the_new_bmw_k_1600_gt-15

 

Σχετικά Άρθρα