MotoGP Sachsenring: Συνέντευξη Τύπου των των πρωταγωνιστών στη Γερμανία

Το παρών έδωσαν στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, εφτά αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Sachsenring της Γερμανίας.

MotoGP Sachsenring qΟ Marc Marquez, Jorge Lorenzo, Andrea Iannone, Jack Miller, Scott Redding, Stefan Bradl και Johann Zarco, απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Το Γερμανικό Grand Prix σηματοδοτεί το μισό της σεζόν 2016, το καλοκαιρινό διάλειμμα αρχίζει μετά από αυτόν τον αγώνα την Κυριακή.

MotoGP Sachsenring 4Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Marc Marquez (Repsol Honda Team) ψάχνει για την έβδομη συνεχόμενη νίκη του στο Sachsenring, αλλά ο καιρός θα παίξει τον ρόλο του: «Όπως είδαμε και σήμερα κάνει πολύ κρύο και την Κυριακή ο καιρός μάλλον θα είναι ασταθής» Με δέκα αριστερές στροφές η πίστα είναι η αγαπημένη του: «Συνήθως οι αριστερές στροφές μου αρέσουν, ίσως επειδή έχω μάθει στις πίστες Dirt Track αλλά θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο, αν μπορούμε να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο.»

MotoGP Sachsenring 5Ο Jorge Lorenzo (Yamaha MotoGP Movistar), δεν έχει κερδίσει ποτέ στο  Sachsenring, αλλά χρειάζεται ένα καλό αποτέλεσμα στο γερμανικό GP : «Είναι Σημαντικό Σαββατοκύριακο γιατί στους δύο τελευταίους αγώνες έχουμε χάσει πολλούς βαθμούς. Ερχόμαστε εδώ θέλοντας να τερματίσω στο πόντιουμ, αλλά θα δούμε πώς θα είναι ο καιρός» Ο Ισπανός μας έχει συνηθίσει στις ανατροπές: «Πέρυσι, τρεις φορές ήμουν πίσω, πάνω από 18 βαθμούς και κατάφερα και τις τρεις φορές και ανέβηκα.»

MotoGP Sachsenring 1Το Sachsenring είναι ένα από τα πιο κακές πίστες για την Ducati ιστορικά, αλλά ποτέ δεν μπορείς να αποκλείσεις τον Andrea Iannone (Ducati Team) τι μπορεί να κάνει αυτό το Σαββατοκύριακο. «Το Sachsenring στο παρελθόν, μας έχει δυσκολέψει πολύ, επειδή είναι στενή πίστα  για την μοτοσυκλέτα μας, και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε το καλύτερο που μπορούμε αυτό το Σαββατοκύριακο», σχολίασε σχετικά με τις προοπτικές του για το GP.

MotoGP Sachsenring 3Ο νικητής του ολλανδικού GP, Jack Miller (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) ήταν παρόν στην συνέντευξη, απαντώντας στις ερωτήσεις, των δημοσιογράφων, ελπίζοντας το Σαββατοκύριακο να έχει βροχή: «Το χαμόγελο δεν έχει εγκαταλείψει το πρόσωπό μου από την περασμένη εβδομάδα. Αισθάνομαι χαζός λέγοντας ότι θέλω μια θέση στην πρώτη δεκάδα, εκτός αν ο καιρός συνεχίσει να είναι άστατος, τότε ποιος ξέρει!». Όπως ο Marquez, έτσι και ο Miller προσβλέπει κυρίως στις αριστερές στροφές του Sachsenring: « Οι αριστερές  στροφές θα με βοηθήσουν γιατί ακόμα δεν είμαι εντελώς καλά με το πόδι μου»

PA1973556.0008Ο Scott Redding (Octo Pramac Yakhnich) ανέβηκε στο βάθρο στο Assen, αλλά ο Αυστραλός ξέρει ότι  ένα βάθρο σε στεγνό θα είναι δύσκολο: «Πάντα έλεγα ότι είμαι χαρούμενος με μια θέση στην πρώτη δεκάδα, ή την οκτάδα, και πετάω στο φεγγάρι όταν μπαίνω στην πρώτη εξάδα. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τις συνθήκες. Στο στεγνό, απέναντι στους εργοστασιακούς είναι δύσκολο, αλλά σε μεικτές συνθήκες έχεις περισσότερες από μια ευκαιρία.»

Ο Stefan Bradl (Aprilia Racing Team Gresini) ήταν ο μοναδικός Γερμανός αναβάτης στη συνέντευξη Τύπου, και ο μόνος Γερμανός αναβάτης στη μεγάλη κατηγορία.  Η Aprilia έχει πάρει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματά της με τον Γερμανό, αλλά το μέλλον του δεν είναι ξεκαθαρισμένο ακόμα: «Δεν είναι ακόμη τίποτα σαφές, υπάρχουν μερικές συζητήσεις, αλλά δεν έχω τίποτα το συγκεκριμένο. Θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, αλλά εγώ θα επικεντρωθώ στο GP μπροστά στους οπαδούς και συμπατριώτες μου και αυτό είναι μια κακή στιγμή για να έχω άλλα πράγματα στο μυαλό μου.»

MotoGP Sachsenring 2Στη συνέντευξη τύπου έγινε και η επίσημη ανακοίνωση της μετακίνησης του Johann Zarco ως δεύτερος αναβάτης Monster Yamaha Tech 3 για το 2017.

«Είμαι απλά πολύ χαρούμενος και ελπίζω πραγματικά να κάνω την καλύτερη δουλειά που μπορώ και να είμαι έτοιμος να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Νομίζω ότι ακόμα κι αν είναι η πρώτη χρονιά αν προετοιμαστώ καλά μπορεί να πάρω καλά αποτελέσματα.»

Σχετικά Άρθρα