Το MotoGP ανακοίνωσε σχέδιο για έναρξη με δύο αγώνες στην Jerez τον Ιούλιο

Η διοργανώτρια του MotoGP Dorna Sports και η πίστα της Jerez συμφώνησαν ότι θέλουν η πίστα να φιλοξενήσει τους δύο πρώτους γύρους της σεζόν 2020 τον Ιούλιο, η οποία θα σταλεί στην ισπανική κυβέρνηση για έγκριση.

Η Περιφερειακή Κυβέρνηση της Ανδαλουσίας, το Δημοτικό Συμβούλιο της Jerez de la Frontera και η Dorna Sports συμφώνησαν να υποβάλουν πρόταση στην ισπανική κυβέρνηση, για να εγκρίνει, την πίστα της Jerez-Angel, για να διοργανώσει δύο αγώνες MotoGP και ένα αγώνα WorldSBK στα τέλη Ιουλίου και στις αρχές Αυγούστου.

Μετά από ηλεκτρονική συνάντηση σήμερα το πρωί μεταξύ του Juan Antonio Marín, Αντιπροέδρου της Περιφερειακής Κυβέρνησης της Ανδαλουσίας, του Mamen Sánchez Díaz, δήμαρχος της Jerez de la Frontera και του Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports · Τα τρία μέρη συμφώνησαν να υποβάλουν πρόταση στην ισπανική κυβέρνηση για τη διοργάνωση δύο Grand Prix Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP στην πίστα Jerez-Angel Nieto τα σαββατοκύριακα της 19ης και 26ης Ιουλίου αντίστοιχα.

Προτείνεται επίσης ένας γύρος World Superbike Championship στην ίδια πίστα, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Αυγούστου.

Μόλις δοθεί άδεια από την ισπανική κυβέρνηση, οι τρεις αγώνες θα προταθούν στην FIM για συμπερίληψη στα αντίστοιχα ημερολόγιά τους.

Ο πρώτο; Αγώνας MotoGP θα είναι το Grand Prix της Ισπανίας, που θα ανοίξει τη σεζόν του 2020 για την κατηγορία MotoGP.

Η Dorna έχει πει ότι θα έχει ένα μειωμένο μέγεθος paddock με 1600 άτομα, όπως επιθυμεί επίσης να αγοράσει 10.000 κιτ δοκιμής COVID-19 για την τακτική παρακολούθηση του προσωπικού paddock, όπως μπορείτε να δείτε εδώ σχετικά >>

Σχετικά Άρθρα