MiniGP Senior, Ένας επεισοδιακός αγώνας με νικητή τον νεαρό Θεοφάνη Μίχα! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!

Ο πρώτος αγώνας που άνοιξε την ημέρα του 2ου αγώνα MiniGP, ήταν αυτός των MiniGP Senior με οδηγούς ηλικίας 18 ετών και πάνω (κρατήστε αυτό στην μνήμη σας θα χρειαστεί παρακάτω), χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά με μεγάλο ανταγωνισμό και με μοτοσυκλέτες αντίστοιχες με αυτές του MiniGP.

IMG_3832

Οι συμμετοχές που είδαμε στην λίστα συμμετοχών της ΑΜΟΤΟΕ αλλά και πριν τον αγώνα έφταναν τις 16. Στα χρονομετρημένα έλαβαν μέρος μόνο 11 οδηγοί, όσοι στηθήκαν και στην σχάρα εκκίνησης , με πρώτο τον ΜΑΡΙΟ ΚΑΣΑΠΗ από την Ρόδο με χρόνο 49.634 και δίπλα του δεύτερος ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞ με χρόνο 49.815.

3ος ο ΜΙΧΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ με χρόνο 49.981, 4ος ο ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΛΙΟΣ και χρόνο 50.053. 5ος ο ΛΙΑΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ με χρόνο 50.093, 6ος ο ΑΥΓΗΡΕΛΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝ  από την Κω με χρόνο 50.120.

7ος ο ΓΛΥΚΟΣ ΗΛΙΑΣ με χρόνο 50.252, 8ος ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΕΓΝΗΣ και χρόνο 50.633.

9ος ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΑΖΑΡΟΥ με χρόνο 51.552, 10ος ο ΠΑΝΤΕΛΕΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ με χρόνο 52.824. και τέλος 11ος ο ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ με χρόνο 54.696.

IMG_3820

Και εκεί άρχισαν όλα ….. 5 αναβάτες (τουλάχιστον) έκαναν άκυρη εκκίνηση – διαπιστωμένο από το βίντεο που έχουμε τραβήξει –

Αγωνιστικά μάχη έδωσαν για πολλούς γύρους ο Λιόλιος με τον Παπαγεωργίου με αλλεπάλληλες προσπεράσεις που πρόσφεραν θέαμα . Ακριβώς πίσω τους Γλυκός, Μιχας και ο κάτοχος της poleΜάριος Κασάπης έδιναν μια ωραία μάχη για την τρίτη θέση.

IMG_3841
Ο Κασάπης λίγο αργότερα αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα και εγκατέλειψε αφήνοντας την μάχη μπροστά του να εξελίσσετε, με τον Μίχα να έχει περάσει στην τρίτη θέση και τον Γλυκό στην ρόδα του!
Οι τρεις πρώτοι άρχισαν να ξεμακραίνουν από τους υπόλοιπους έχοντας ένα πολύ καλό ρυθμό, με τον Λιόλιο να κάνει και τον ταχύτερο γύρο με χρόνο 00:49.425, ώσπου στην στροφή πριν την ευθεία τερματισμού ο Παπαγεωργίου είχε μια πτώση ακριβώς πίσω από τον Λιολιο και έτσι βγήκε από την μάχη του βάθρου και τελικά τερμάτισε στην 5η θέση.

IMG_3839
Οι Λιολιος και Μιχας συνέχισαν την μάχη τους παρόλο που ο Λιολιος σε κάθε γύρο που περνούσε από το σημείο της εκκίνησης έβλεπε την μαύρη σημαία!
Ο Σωτήρης Μπεγνης έδινε την μάχη του με τον Κώστα Αυγηρέλλη με νικητή τελικά τον οδηγό από την Κω που τερμάτισε στην τρίτη θέση και έκλεισε το βάθρο!
Την γραμμή του τερματισμού πέρασε πρώτος ο Θεοφάνης Μιχας που πηρέ και την κάρο σημαία αφού ήταν ο νικητής στην μάχη του με τον Λιολιο.

IMG_2423
Δεύτερος την γραμμή τερματισμού πέρασε ο Λιολιος που όμως είχε ήδη ακυρωθεί οπότε την δεύτερη θέση την πηρέ ο Ηλίας Γλυκός και τρίτος όπως είπαμε ποιο πάνω ο Κώστας Αυγηρέλλης από την Ρόδο που πανηγύρισε τον τερματισμού του δέοντος!
Στην 4η θέση ο Μπεγνης μπροστά από τον Παπαγεωργίου, τον Λαζάρου και τον Γεωργόπουλο που έκλεισαν τους 7 αναβάτες που τερμάτισαν κανονικά!

IMG_2586

Τα παραπάνω ήταν αυτά που είδαμε κατά την διάρκεια των 14 γύρων του “αγώνα” τα υπόλοιπα που ακολούθου είναι εξωαγωνιστικά αλλά ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ!

 

ekkinisi-minigp-senior

5 αναβάτες (τουλάχιστον) έκαναν άκυρη εκκίνηση – στιγμιότυπο από το βίντεο που έχουμε τραβήξει –

Δυστυχώς η εκκίνηση και ότι ακολούθησε στην ουσία αλλοίωσε το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα, άδικο για τον νικητή Θεοφάνη Μίχα που έκανε μια σωστή εκκίνηση και δεν παρέβη κανέναν κανονισμό, έκανε τον αγώνα του και κατέκτησε μια πρώτη θέση με το σπαθί του, άδικο για τον Παπαγεωργίου που είχε πτώση ενώ έδινε την μάχη του με τον Λιολιο γιατί θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα αν είχαν φάει ποινή και οι δυο όπως έπρεπε και είχαν κάνει την διέλευση τους από τα πιτ. Άδικο για τους οδηγούς που ήταν στις πιο πίσω θέσεις. Άδικο για τον οδηγό που είχε την poleposition και στην ουσία αχρηστεύτηκε από τις άκυρες εκκινήσεις, όπως και άδικο για όσους δεν εκκίνησαν λάθος.
Μεγάλο λάθος του Νίκου Λιολιου που δεν συμμορφώθηκε με την μαύρη σημαία και την ποινή που του έδωσαν και αγνόησε όλα τα σήματα από τους κριτές χάνοντας με αυτό τον τρόπο το δίκιο του όσον άφορα ότι δεν ήταν ο μόνος που έκανε άκυρη εκκίνηση.
Δεν μπορεί να ζητάς “δικαιοσύνη” από τους κριτές που έχεις εσύ ήδη αγνοήσει επιδεικτικά, χάνεις το δίκιο σου, ασχέτως των απαντήσεων που θα πάρεις μετέπειτα.

mavri-simaia-liolios

Στιγμιότυπο από το βίντεο που έχουμε τραβήξει με τον Λιόλιο να βλέπει μαύρη σημαία για πολλοστό γύρο!

Γενικά ήταν ένας αγώνας που ενώ αγωνιστικά είχε ένταση και ανταγωνισμό την παράσταση έκλεψαν τα λάθη, οι παραλήψεις, οι φωνές, οι τσακωμοί και κυρίως η αδύναμη στάση των διοργανωτών που δεν μπόρεσαν να δώσουν λύση στην κατάσταση που δημιουργήθηκε, ούτε να κατευνάσουν τα πνεύματα, ούτε να δώσουν εξηγήσεις πιστκές με επιχειρήματα και κύρος, αποτέλεσμα όλων αυτών η ένταση, οι φωνές, οι κατηγορίες που άλλες ήταν δικαιολογημένες και άλλες αδικαιολόγητες μιας και ακούσαμε και περίεργες απόψεις από πολλές μεριές, όπως για άκυρες εκκινήσεις και ζαριές.
Ακούσαμε τον Λιόλιο να ζητά να κάνει ένσταση αλλά δεν μάθαμε τι έγινε περεταίρω και αν είχε κάποια τύχη η ένσταση του.

Η προχειρότητα που στήνονται οι Ελληνικοί αγώνες είναι γνωστό γεγονός και όποιος δεν το βλέπει κάνει τα στραβά ματιά με αποτέλεσμα να γίνονται λάθη που κάποτε θα γίνουν τραγικά με αποτελέσματα που θα αγγίζουν πολύ περισσοτερα πραγματα από μια απλη άκυρη εκκίνηση.

Τι να προγράψουμε για τις ελλείψεις στους αγώνες? το θέμα όμως είναι ότι στους υπόλοιπους αγώνες συμμετέχουν επί το πλείστον ενήλικοι άνθρωποι, που έχουν συνδικαλιστικό φορέα που εκπροσωπεί τα συμφέροντα τους και μπορούν να απευθυνθούν και στην τελική είναι επιλογή τους να συμμετέχουν ή όχι, ΑΛΛΑ εδω όμως μιλάμε για ένα θεσμό με παιδιά και την ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΠΡΟΘΕΣΗ για ένα θεσμό να προσελκύσουν νέα παιδιά -πιτσιρικάδες- στο χώρο των αγώνων.

Θέτουμε λοιπόν το ερώτημα ΤΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΑΘΗΜΑ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ? ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ???

Ότι εφαρμόζουμε τους κανόνες όπως νάναι ? εφαρμόζουμε τους κανονισμούς όπως τύχει ? εφαρμόζουμε τους κανόνες κατά το δοκούν ? Σεβόμαστε τους κανόνες αναλόγως τι μας κάνει και τι μας συμφέρει ? Σεβόμαστε τους κανόνες αναλόγως των περιστάσεων ? Για ποιο λόγο υπάρχουν οι κανόνες ? για να εφαρμόζονται ανεξάρτητου κατεύθυνσης ή κατά το δοκούν?

Ο αγώνας των MiniGP Senior ήταν ένας αγώνας γεμάτος ερωτηματικά, όπως για παράδειγμα ας πούμε αυτό το άρθρο από τον ειδικό κανονισμό (ΑΡΘΡΟ 3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ-ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ) αναφέρει (MiniGP-S(Senior)      Kατηγορία χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον εκτός των απολύτως πρωτοεμφανιζομένων, αγωνιστικές μοτοσυκλέτες με τροχούς 12’’, 80-160κ.ε. 4Τ, 70-125 κ.εκ. 2Τ, αθλητές 18 ετών και άνω– κίτρινα φόντα/μαύροι αριθμοί, διψήφιοι.) Πως μπορεί ένας αθλητής να συμμετέχει ενώ δεν είναι 18 ετών? και αν είναι πως μπορεί να συμμετέχει και στην κατηγορία των μικρών MiniGP που ο κανονισμός λέει σαφώς (MiniGP  αγωνιστικές μοτοσυκλέτες με τροχούς 10’’-12’, 80-160κ.ε. 4Τ, 70-125 κ.εκ. 2Τ, αθλητές 12-17 ετών – κόκκινα φόντα/λευκοί αριθμοί, διψήφιοι)??? ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ??? Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ? ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥ ??? Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ??? Η ΚΑΝΕΙΣ ????

Να μείνουμε εδω γιατί θα μπορούσαμε να γράφουμε σελίδες ατέλειωτες για τα ευτράπελα των ελληνικών αγώνων που οι επίδοξοι δελφίνοι θέλουν να διαφεντεύουν και που συγχρόνως κλαίγονται ότι μπαίνουν μέσα οικονομικά αλλά κάνουν χιλιάδες ίντριγκες για να διοργανώσουν έναν αγώνα!

Είναι αυτή ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ? αν και δεν το νομίζουμε πιστεύουμε στην καλή πρόθεση όλων και ελπίζουμε.
Ένα διάλογος έχει ανοίξει μετά τον αγώνα της Κυριακής στο Facebook και κάλο είναι να συνεχίσει σε ένα κάλο επίπεδο μπας και βγουν συμπεράσματα και υπάρξει έστω και μια μικρή πρόοδο

Κλείνοντας θα αναφέρω πως επειδή ξέρω πως θα γίνουμε “κακοί” με αυτά που γράφουμε σε πολλούς να επισημάνω πως απειλές τύπου ” θα είστε ανεπιθύμητοι στις διοργανώσεις που θα κάνει το σωματείο μας” θα πέσουν στο απόλυτο κενό!

IMG_2295ΔΕΙΤΕ το Video από την εκκίνηση της κατηγορίας MiniGP Senior στα Μέγαρα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΜΕΝΩΝ 2ου Αγωνα MiniGP Senior 2014

ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ου Αγωνα MiniGP Senior 2014

WordPress Gallery Extra
Δείτε Σχετικά άρθρα