Μέτρα για την αποφυγή κλεψίματος μέσω ηλεκτρονικών στο MotoGP

H Επιτροπή Grand Prix έχει κάνει αλλαγές για την επόμενη σεζόν που σχετίζονται με τις ηλεκτρονικές συσκευές, τα καύσιμα, τα κράνη τα υλικά των φρένων και τα πρόστιμα , για το MotoGP από το 2019

Η Επιτροπή Grand Prix σε συνεδρία της που έγινε στις 3 Νοεμβρίου στην Sepang στη Μαλαισία πήρε κάποιες αποφάσεις για το 2019.

Ηλεκτρονικά
Το πρώτο αφορά τον έλεγχο των ηλεκτρονικών μονάδων ελέγχου των δεδομένων.

Ο Τεχνικός Διευθυντής θα μπορεί να την κατεβάσει στο τερματικό του (επίσημο υπολογιστή του) απευθείας από την μοτοσυκλέτα  τα δεδομένα της ECU, για την εξακρίβωση της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς FIM,  και θα υπάρχουν άμεσες κυρώσεις μετά το τέλος κάθε αγώνα σε περίπτωση παράβασης μετά τον έλεγχο.

Καύσιμα
Ο χρόνος αναμονής μεταξύ της δήλωσης της επίσημου θερμοκρασίας καυσίμου σε σχέση με του περιβάλλοντος πριν από την έναρξη του αγώνα , αυξήθηκε από 60 σε 75 λεπτά. Αυτό γίνεται για να δώσει στην ομάδα περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανεφοδιασμού.

Κράνη
Η Επιτροπή, έχει εγκρίνει τα νέα πρότυπα της FIM για τα κράνη, που πρέπει να τηρούν όλες οι εταιρίες κατασκευής κρανών για το 2019.

Φρένα
Έδωσαν πιο λεπτομερείς προδιαγραφές των υλικών που θα χρησιμοποιούνται για τους σωλήνες φρένων και αντλίες φρένων.

Πρόστιμα
Τέλος, αυξήσεις στα πρόστιμα  για όσους υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας στο pit lane που τώρα είναι 200€, ενώ μπορούν να το αυξήσουν πολύ παραπάνω αν γίνει κατ ‘επανάληψη.

Δείτε Σχετικά άρθρα