Με νέο στυλ ο Marquez θέλει να συνεχίσει την κυριαρχία του

Ο πέντε φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP, το 2019 άλλαξε τη στρατηγική του στον αγώνα, οδηγώντας τους περισσότερους γύρους στην κορυφή από ποτέ.

Στις προηγούμενες έξι σεζόν του στο MotoGP , ο Marc Márquez κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο σε πέντε από αυτές.

Με τον μοναδικό του τρόπο κέρδισε 44 αγώνες GP, σχεδόν πάντα με το ίδιο στυλ. Παρά του ότι ξεκίνησε από την pole position σε 52 αγώνες, ο Ισπανός είχε ένα στυλ που απέφευγε να μείνει στην πρώτη θέση σε όλο τον αγώνα. Προτιμούσε να περάσει να μάχεται κατά την διάρκεια του αγώνα και να βγαίνει μπροστά στους τελευταίους γύρους ή ακόμα και στον τελευταίο γύρο, ή ακόμα και στην τελευταία στροφή.

Συνέχιζε αυτό την τακτική ακόμα και αν ο ίδιος ήξερε ότι έπρεπε να αλλάξει στυλ, αφού το είχε δηλώσει ο ίδιος σε περσινή του δήλωση.

Ωστόσο, μετά την μονομαχία που έχασε με τον Dovizioso στο Grand Prix του Κατάρ στο ξεκίνημα της σεζόν ο Ισπανός με το νούμερο #93 έχει “υποστεί μια μεταμόρφωση”. Ενώ στο Losail οδήγησε με το ίδιο στυλ με το να ορμάει στο προτελευταίο γύρο, χωρίς να του βγει, στους επόμενες τέσσερις αγώνες άλλαξε εντελώς τακτική προσπαθώντας να βγαίνει μπροστά και να οδηγεί το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα

«Φέτος έχω μάθει να μπορώ να πάω γρήγορα μόνος μου, κάτι που στο παρελθόν δεν μπορούσα να κάνω» είπε ο Marquez μετά τον αγώνα στο Le Mans και την νίκη του, αφού οδήγησε μπροστά τους 25 από τους 27 γύρους του αγώνα. «Κατάφερα και έθεσα τον ρυθμό που ήθελα σε όλο τον αγώνα. Ήταν  ένας αγώνας δεν μπορούμε, να ξέρουμε τι θα γίνει στον επόμενο.»

Στους 5 πρώτους αγώνες, και με έναν αγώνα να εχει πτώση, εχει οδηγήσει μπροστά σε 84 γύρους το 2019, και η αλήθεια είναι ότι έχει ήδη ξεπεράσει το ποσοστό της πρώτης του χρονιά στο MotoGP και είναι πολύ κοντά στους γύρους που οδήγησε στην κορυφή το 2015, το 2016 και το 2017 (δείτε παρακάτω σχετικό πίνακα), και έχουμε ακόμα 14 αγώνες μέχρι να τελειώσει η σεζόν!

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει οδηγήσει στην κορυφή πάνω από 100 γύρους στο MotoGP μόνο το: 2014 (214) και το 2018 (128).  Στην πραγματικότητα, μόνο σε αυτά τα δύο χρόνια και το 2017 ήταν ο οδηγός με τους περισσότερους γύρους στην πρώτη θέση.

Σχετικά Άρθρα