«Βροχή» οι κλήσεις στα δίκυκλα στο κέντρο της Λάρισας από Δευτέρα

Η σχετική είδηση άφορα την πόλη της Λάρισας, αλλά είναι πρόβλημα όλης της Ελλάδας και αλλάζοντας το όνομα της πόλης έχεις μια είδηση που αφορά όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας!

Μια εικόνα που μπορεί να είναι από οποιαδήποτε πόλη τη Ελλάδας

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης ήταν κατηγορηματικός στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο λέγοντας ότι από την ερχόμενη Δευτέρα η Δημοτική Αστυνομία θα βεβαιώνει κλήσεις σε παράνομα σταθμευμένα μηχανάκια πάνω σε πεζοδρόμους. Άλλωστε «υπάρχει το νέο πάρκινγκ δικύκλων δίπλα από τον Κωτσόβολο», τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Βέβαια η κατάσταση στο κέντρο της Λάρισας έχει παραγίνει. Πολλές φορές τα μηχανάκια τα βρίσκει κανείς ατάκτως παρκαρισμένα ακόμη και στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Είναι αλήθεια ότι πρέπει να μπει μια τάξη σε αυτό το φαινόμενο καθώς, η εικόνα πολλές φορές είναι άσχημη.

Ο δήμος λοιπόν έδωσε προς χρήση το πάρκινγκ μπροστά στη κεντρική πλατεία, δίπλα από τον Κωτσοβόλο. Πρόκειται για ένα πάρκινγκ που προφανώς θα βοηθήσει αλλά σε καμία περίπτωση δεν λύνει το πρόβλημα της στάθμευσης στο κέντρο για τα δίκυκλα.

Το δημοτικό πάρκινγκ έχει 100 διαγραμμισμένες θέσεις και στριμωχτά εκεί μπορούν να παρκάρουν το πολύ 150 μηχανάκια.

Από την άλλη υπάρχουν και κάποιες- λίγες είναι η αλήθεια- θέσεις στη Μ. Αλεξάνδρου που όμως όπως μπορείτε να δείτε βρίσκονται ανάμεσα σε διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα κυρίως σε ώρες αιχμής.

Αυτές τις ώρες τα μηχανάκια που είναι στο κέντρο ξεπερνούν τα 1000. Έτσι μπορεί κανείς να καταλάβει ότι οι θέσεις που υπάρχουν βοηθούν, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα.

Από την άλλη είναι πραγματικά δύσκολο να βρεθούν και να δημιουργηθούν στο κέντρο νέες θέσεις πάρκινγκ λόγω έλλειψης χώρων.

Τα επόμενα χρόνια θα δούμε να εφαρμόζεται το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που σκοπό έχει να αποτρέψει το Λαρισαίο από την χρήση αυτοκινήτου στο κέντρο. Η νέα πραγματικότητα ίσως φέρει ακόμη περισσότερα δίκυκλα κάνοντας το ζήτημα πάρκινγκ για τα μηχανάκια γρίφο για δυνατούς λύτες.

Δείτε Σχετικά άρθρα