Ημερολόγιο και Κατηγορίες των Αγώνων Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2017

Η επιτροπή ταχύτητας της ΑΜΟΤΕ έδωσε σήμερα τις προτάσεις της για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2017, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά να έχουμε τις ημερομηνίες των αγώνων τόσο νωρίς!

amotoe-1Ένα ακόμα σημαντικό βήμα της ΑΜΟΤΟΕ για να βοηθήσει το ΠΠΤ, είναι η ανάθεση της προώθησης και προβολής του, στην εταιρία 2Δ του Δημήτρη Διατσίδη, σε μια προσπάθεια να έρθουν οι χορηγοί, αφού το κυριότερο μέλημα θα είναι να προβάλουν το ΠΠΤ καλύτερα και ποιο άμεσα!

Η παρουσίαση έγινε στο Ζάππειο σήμερα από την ΑΜΟΤΟΕ, με καλεσμένους τα μέσα ενημέρωσης του χώρου και τις εταιρίες που σχετίζονται με τον χώρο.

Εμείς σαν Biker Spirit θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το ΠΠΤ με τον δικό μας μοναδικό τρόπο, όπως κάνουμε τόσα χρόνια τώρα, αλλά και κάθε νέα προσπάθεια της ΑΜΟΤΟΕ που θα προάγει την υπόθεση αυτή!

Το Ημερολόγιο που έδωσε η επιτροπή ταχύτητας είναι το παρακάτω

Ημερολόγιο 2017
Αγώνας Ημεροηνία Πίστα
1ος 01-02/4 Μέγαρα
2ος 29-30/4 Τρίπολη
3ος 27-28/05 Σέρρες
4ος 17-18/6 Μέγαρα
5ος 16-17/09 Σέρρες
6ος 14-15/10 Μέγαρα

Οι κατηγορίες για το 2017 είναι οι παρακάτω

ΝΕΟΙ
OPEN
RACING – SS300
SUPERSPORT 600
SUPERBIKE

Στις κατηγορίες έχουμε κάποιες σημαντικές αλλαγές, όπως αυτές στην κατηγορία OPEN, στην όποια δεν θα υπάρχει πλέον κύπελλο, ούτε βαθμολογία, αλλά θα δίνεται σε κάθε αγώνiζομενο ένας έπαινος ανά αγώνα! Αυτό σύμφωνα με την επιτροπή, θα αποτρέψει τα φαινόμενα «κυπελοθυρίας» που έχουν παρουσιαστεί παλιότερα!
Επίσης άλλη μια αλλαγή είναι ότι όποιος αγωνιζόμενος της κατηγορίας OPEN κάνει χρόνο στα χρονομετρημένα ίσο με το 107% του χρόνου  του πρώτου, της αντίστοιχης κατηγορίας (600 η 1000) δεν θα μπορεί να αγωνιστεί στην OPEN αλλά θα αγωνίζεται την Κυριακή στην μεγαλύτερη κατηγορία SUPERSPORT 600 και SUPERBIKE αντίστοιχα. Επίσης όσοι οδηγοί πιάσουν αυτό το όριο κατά την διάρκεια του αγώνα στην OPEN δεν θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν και πάλι στην ιδία κατηγορία και θα μεταπηδούν στις αντίστοιχες κατηγορίες!

Στην κατηγορία SS300 θα ισχύουν οι ίδιοι κανονισμοί με αυτούς της FIM που θα υπάρχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ιδίας αντίστοιχης κατηγορίας!

Στην κατηγορία SUPERBIKE που αλλάζει όνομα από FORMULA EXTREME θα επιτρέπονται όλες οι αλλαγές και παρεμβάσεις που επιτρέπει ο αντίστοιχος κανονισμός της FIM για τα SUPERBIKE, έτσι ώστε να μπορέσουν παλιότερες μοτοσυκλέτες 1000 κυβικών να είναι ανταγωνιστικές με τις ποιο σύγχρονες!

Επίσης ανακοινώθηκε πως για όλες τις κατηγορίες η επιλογή των ελαστικών είναι ελεύθερη και με τον περιορισμό των δυο ζευγαριών σε κάθε αγώνα (χρονομετρημένα και αγώνα)