Η Yamaha τα βλέπει τριπλά με το έργο Yard Built Type 11 της Auto Fabrica – Φωτογραφίες – Video

Η Auto Fabrica είναι μία από τις πιο συναρπαστικές εταιρείες κατασκευής custom μοτοσυκλετών του Η.Β., η οποία συνδυάζει την υπερσύγχρονη σχεδίαση με το κλασικό στυλ.

Η Yamaha επικοινώνησε μαζί τους γνωρίζοντας ότι θα κατασκεύαζαν κάτι μοναδικό χωρίς να θυσιάσουν την ενέργεια που κρύβεται από κάτω. Η XSR900, ένα κλασικό μοντέλο Sports Heritage, επιλέχθηκε ως η βάση χάρη στις εκτεταμένες δυνατότητες προσαρμογής της, καθώς και χάρη στην αποδεδειγμένη ισχύ του τρικύλινδρου κινητήρα 847 κ.εκ.

Οι συνιδρυτές της Auto Fabrica, Bujar και Gaz Muharremi, συνεργάστηκαν με το σχεδιαστή και στενό τους φίλο Toby Mellor για να δημιουργήσουν τα σχέδια για το Type 11 Prototype One. Αυτή η σχεδίαση επικεντρώθηκε στην εξάλειψη των ορίων ανάμεσα στο κλασικό στυλ και τις μοντέρνες επιφάνειες. Η ομάδα αποφάσισε ότι αυτή θα ήταν μια μοτοσυκλέτα πίστας, ώστε να μην περιοριστούν από τους κανονισμούς που διέπουν την καθημερινή χρήση στο δρόμο.

Η ιστορία ξεκινά με το Prototype One

Το Prototype One ήταν έτοιμο για αγώνες μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια και ξεχείλιζε αδάμαστη ισχύ. Η custom ανάρτηση Öhlins, οι δαγκάνες Brembo, τα ειδικά δισκόφρενα PFM και οι τροχοί από ανθρακονήματα BST παρέχουν εντυπωσιακό χειρισμό.

Τα σχεδιασμένα σε CAD στοιχεία τρισδιάστατης εκτύπωσης από ανθρακονήματα-νάιλον σε συνδυασμό με χειροποίητα στοιχεία από ανθρακονήματα και με επιστρώσεις Zirotek επιλέχθηκαν και σχεδιάστηκαν ειδικά για να εναρμονίζονται τέλεια με το συμβατικής κατασκευής, ριζοσπαστικού στυλ, χειροποίητο πλαίσιο αλουμινίου ολικής περικάλυψης. Το χωνευτό περιστροφικό ρυθμιστικό, η σέλα διαφορετικού χρώματος, το αγωνιστικό ρεζερβουάρ γρήγορης πλήρωσης και η χειροποίητη, καμπυλωμένη με τη μέθοδο της άμμου, εξάτμιση 3-σε-3 ολοκλήρωσαν αυτό το κορυφαίο μοντέλο.

Η ιστορία εξελίσσεται με την εμφάνιση του Prototype Three

Έγινε γρήγορα σαφές ότι αυτή η μοτοσυκλέτα ήταν μόνο η αρχή της ιστορίας. Ήθελαν κάτι με το ίδιο DNA που θα μπορούσαν να μεταφέρουν στο δρόμο. Το Prototype Three διαμορφώθηκε, αλλά αυτή τη φορά με τη χρήση ενός πραγματικού θρυλικού μοντέλου ως βάση: της Yamaha XS750. Με το στυλ της δεκαετίας του 70, η XS750 ταίριαξε με την αγάπη της Auto Fabrica για τη μοντέρνα σχεδίαση σε κλασικές γραμμές.

Τα εξαρτήματα υψηλών επιδόσεων πρόσθεσαν την ισχύ και η ομάδα μετέφερε την ιστορική μηχανή κατευθείαν στο μέλλον. Οι δαγκάνες Brembo και το κοντέρ Motogadget σε συνδυασμό με ρευστές γραμμές δημιουργήθηκαν με συμβατικές τεχνικές χτυπήματος των πλαισίων και χειροποίητης διαμόρφωσης. Όλα αυτά συνδυάστηκαν με τις δημιουργικές ερμηνείες κλασικών σχεδίων, όπως είναι τα χωνάκια εισαγωγής τρισδιάστατης εκτύπωσης και οι προσαρμοσμένες δομές προβολέων.

Η χαρακτηριστική, καμπυλωμένη με τη μέθοδο της άμμου, εξάτμιση σηματοδότησε τη δημιουργία ως μία αδιαμφισβήτητη Auto Fabrica.

Ένας θρύλος γεννιέται με το Prototype Two

Μετά το Prototype One και το Prototype Three, έμενε μόνο μία κατεύθυνση. Το Type 11 Prototype Two πήρε τα πάντα από τις δύο πρώτες κατασκευές και τα συνδύασε σε μια μηχανή δρόμου. Το Prototype Two κατασκευάστηκε με βάση τη Yamaha XSR900 και έχει τις υψηλές επιδόσεις του Prototype One και την αισθητική του Prototype Three. Οι υψηλής ποιότητας, προσαρμοσμένες, συνδυαστικές συλλογές σχεδιαστικών φιλοσοφιών και τεχνικών προσφέρουν στο Prototype Two τη δυναμική όψη του.

Ο στρογγυλός προβολέας, η συμβατική παροχή καυσίμου, η σέλα με τελείωμα, οι ενδείξεις, τα ελαστικά δρόμου και το ασορτί φινίρισμα σε μεταλλική ασημί βαφή ενώνουν το Prototype Two με το κλασικό στυλ του Prototype Three.

“Το να βλέπουμε την εξέλιξη αυτού του έργου ήταν κάτι πραγματικά ξεχωριστό για όλους μας”, σχολίασε ο Antoin Clémot, ο Διευθυντής προϊόντων μοτοσυκλέτας της Yamaha Motor Europe.

“Ξεκίνησε από μια εκπληκτική ιδέα με μια σπουδαία μοτοσυκλέτα και κατέληξε σε τρεις απίστευτες δημιουργίες που αντιπροσωπεύουν απόλυτα την πλατφόρμα Yard Built της Yamaha. Είναι επίσης συναρπαστικό το γεγονός ότι το Prototype Two θα καταλήξει στα χέρια ανθρώπων που λατρεύουν τις μοτοσυκλέτες. Συχνά αυτά είναι μοναδικά κομμάτια. Το να γνωρίζουμε ότι αυτή η μοτοσυκλέτα θα κυκλοφορεί στον πραγματικό κόσμο, από άτομα που λατρεύουν τη μοναδική σχεδίαση, είναι κάτι που μας συναρπάζει όλους.”

Η Yamaha Motor Europe και η Auto Fabrica διοργανώσαν μια ανοιχτή εκδήλωση το Σαββατοκύριακο, από τις 10:00 έως τις 20:00, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21/4/2018, στο Iris Studios στο Λονδίνο, για να παρουσιάσουν τη μηχανή και να δώσουν στον Τύπο και το κοινό την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοτοσυκλέτα.

Το Prototype Two θα κυκλοφορήσει σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό, θα πωλείται με την ονομασία Auto Fabrica Type 11 και θα είναι προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις των αναβατών. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται ανάμεσα στο καλοκαίρι και το φθινόπωρο 2018.

VIDEOΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ