Η θέση του ΣΟΑΜ για την αναβολή του αγώνα των Σερρών

Δελτίο τύπου ΔΣ ΣΟΑΜ

Κύριοι, αγωνιζόμενοι και φίλοι των αγώνων ταχύτητας,

Μόλις ενημερωθήκαμε για τοποθετήσεις κάποιων ‘’φίλων’’ των αγώνων σχετικά με την μετάθεση του 5ου αγώνα.

Επειδή ο γραπτός λόγος δεν είναι εύκολος ούτε να τον γράψεις για να εξηγήσεις, μα ούτε να τον διαβάσεις και να κατανοήσεις κάποιες καταστάσεις, θα αναφέρουμε ΜΟΝΟ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

Το συγκεκριμένο σωματείο ΛΑΜΣ, είναι η ΤΡΙΤΗ φορά που κάνει ακριβώς το ίδιο ‘’τέχνασμα’’. Ζητάει επίμονα ΔΥΟ ( 2 ) αγώνες κάθε χρόνο και την τελευταία στιγμή, σε χρονικό διάστημα λιγότερο του ενός μήνα πρίν τον δεύτερο αγώνα και ενδιάμεσα στην περίοδο διακοπών, δηλώνει ότι ΔΕΝ μπορεί να τον διεξάγει! Αποτέλεσμα, τη πρώτη χρονιά μπήκε μπροστά ο ΣΟΑΜ και με χορηγίες που βρήκε ΜΟΝΟΣ του (ο ΣΟΑΜ) έδωσε 2.500 ευρώ στη ΛΑΜΣ. Την επόμενη χρονιά (το 2017) την επιδότηση την έκανε η ΑΜΟΤΟΕ με απόφαση του ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ (και πάλι η δήλωση αδυναμίας έγινε μέσα Αυγούστου!!!).

Να αναρωτηθούμε λοιπόν γιατί αφού το ΔΣ της ΛΑΜΣ δηλώνει την αδυναμία του, ή την οποιαδήποτε άρνηση, δεν το έκανε αμέσως μετά τον πρώτο αγώνα (27/5/18) και περίμενε να το δηλώσει 2 μήνες και 15 ημέρες μετά, πού τελείως τυχαία πέφτει κοντά στα μέσα Αυγούστου… δηλαδή την περίοδο που οι περισσότεροι Ελληνες πάνε διακοπές και δεν λειτουργεί τίποτα από την καθημερινότητα;

Να αναρωτηθούμε μήπως, πώς συμβαίνει το ίδιο τα τελευταία ΤΡΙΑ ( 3 ) χρόνια;

Ο ΣΟΑΜ λοιπόν εκφράστηκε και είχε έρθει σε αντιπαράθεση με την επιμονή της ΛΑΜΣ να διοργανώσει αγώνες ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης της ΑΜΟΤΟΕ, όπου ο Πρόεδρος της ΛΑΜΣ επιβεβαίωσε πως για κανένα λόγο δεν θα γινόταν το ίδιο και κατά το ΠΠΤΜ 2018 !

Ο ΣΟΑΜ ενημερώθηκε και ρωτήθηκε σχετικά για την πρόσφατη άρνηση της ΛΑΜΣ και φυσικά δέχθηκε την αναβολή του αγώνα και σαν έσχατη, αλλά και πιο ασφαλή λύση, δέχθηκε να διοργανωθεί διπλός αγώνας, μαζί με τον τελευταίο αγώνα. Έχουμε ξαναζήσει 2 μονούς αγώνες απανωτά στα Μέγαρα με αποτέλεσμα ο τελευταίος να έχει ελάχιστες συμμετοχές -αλλά και θεατές- σε σχέση με τον προηγούμενο. Πως θα μας φανεί λοιπόν οι 38 συμμετοχές που είχαμε στον 4ο αγώνα να γίνουν 30 και μετά 25;;;

Και για κερασάκι, ενημερωθήκαμε επίσης πως όποιος βοηθήσει σε διοργάνωση αγώνα στην πίστα των Σερρών, θα διαγραφεί από τη ΛΑΜΣ!

Προσπαθήσαμε να ‘’καταπιούμε’’ τα γεγονότα και να εξακολουθήσουμε να ‘’τρέχουμε’’ στις Σέρρες, γιατί πραγματικά είναι η καλύτερη πίστα που έχουμε. Όμως πόσο θα πρέπει να ανεχόμαστε τον εκβιασμό;

Παρακάτω σας παραθέτω την επιστολή της Επιτροπής Ταχύτητας, όπως συμφωνήθηκε και από τον εκπρόσωπο του ΣΟΑΜ,μετά από συζήτηση μεταξύ των μελών του ΔΣ του ΣΟΑΜ…

”Αξιότιμη κυρία και κύριοι του ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ,

Λάβαμε σήμερα την επιστολή της ΛΑΜΣ που μας προωθήσατε.

Η επιστολή της ΛΑΜΣ θα πρέπει να θεωρηθεί προσβλητική προς ΚΑΘΕ ενδιαφερόμενο. Δηλαδή ‘’τα αυτοκόλητα’’ (μαζί με τη συνοδευόμενη διαπλοκή) είναι λόγος άρνησης να τελέσουν τον αγώνα;

Μετά από συζήτηση μεταξύ των μελών της Επιτροπής Ταχύτητας, καταλήξαμε ότι σαν έσχατη λύση, μπορούμε να δεχθούμε ο 5ος αγώνας του ΠΠΤΜ 2018 να μεταφερθεί και να συμπεριληφθεί μαζί με τον 6ο και τελευταίο αγώνα στα Μέγαρα σαν διπλός αγώνας, που είναι κάτι, που κάτω από κανονικές συνθήκες δεν βρίσκει σύμφωνη την ΕΤ και την πλειονότητα των αθλητών -δηλαδή τον διπλό αγώνα- αλλά λόγω των συνθηκών και της καθυστερημένης αντίδρασης της ΛΑΜΣ οφείλουμε να το δεχθούμε σαν εναλλακτική επείγουσα λύση. (Η πίστα των Μεγάρων έχει αποδειχθεί ότι δεν προσελκύει πλέον τους αθλητές για να συμμετάσχουν και 3η και 4η φορά σε αγώνες του ΠΠΤΜ).

(Να θυμίσουμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν ‘’ελεύθερες δοκιμές προπόνησης’’ την Πέμπτη πρίν τον αγώνα, αλλά προτείνουμε να δοθούν δύο τμήματα ‘’ελεύθερων’’ δοκιμών, για την κάθε κατηγορία, την Παρασκευή).

Όμως, θα σας υπενθυμίσουμε ότι σας είχαμε επισημάνει την αδυναμία της ΛΑΜΣ να διεξάγει αγώνα -λόγω οικονομικών δυσκολιών- και πολύ περισσότερο αδυνατεί να διεξάγει 2 αγώνες -αποδεδειγμένα τα 3 τελευταία χρόνια! Με λύπη μας επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας και θεωρούμε ότι θα πρέπει να συσκεφτείτε και να αναλογιστείτε από πού και ποιόν προέρχεται το λάθος και πώς θα επανορθώσετε απέναντι στο σύνολο του ΠΠΤΜ!

Περιμένουμε την απόφαση σας και την ΤΑΧΙΣΤΗ ενημέρωση των αθλητών. (Ενημερώνουμε ότι υπάρχουν αρκετοί αθλητές που έχουν δεσμεύσει δωμάτια ξενοδοχείων και BOX του αυτοκινητομοτοδρομίου και έχουν προγραμματίσει τις εργασίες τους και την περίοδο διακοπών τους!)

Με εκτίμηση

Η Επιτροπή Ταχύτητας”

————————————————————————————-
Ο Πρόεδρος Γιάννης Τζωρτζόπουλος
και το ΔΣ του ΣΟΑΜ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΩΝΣΗ ΤΗΣ ΑΜΟΤΕ & ΤΗΣ ΛΑΜΣ

– ΑΜΟΤΟΕ: Αλλαγή ημερομηνίας του 5ου αγώνα ΠΠΤ 2018

– ΛΑΜΣ: Η επίσημη ανακοίνωση της ΛΑΜΣ για την αναβολή του αγώνα των Σερρών

Σχετικά Άρθρα