Η τελετή απονομής των βραβείων FIM έκλεισε την σεζόν του MotoGP 2017

Η αυλαία έπεσε στην Βαλένθια, για ακόμη μια εκπληκτική σεζόν του MotoGP για το 2017.

Μετά από τρεις συναρπαστικούς αγώνες όλων των κατηγοριών, την Κυριακή στην πίστα της Βαλένθια, η τελετή απονομής της FIM έφερε την απίστευτη σεζόν του 2017 στο τέλος της!

Οι Marc Marquez, Andrea Dovizioso και Maverick Viñales ήταν οι κορυφαίοι αναβάτες της χρονιάς στο MotoGP.

Ο Marquez πήρε το τρόπαιο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή MotoGP, αφού πήρε τον τίτλο νωρίτερα μέσα σε έναν δραματικό αγώνα.

Παρουσιαστές των βραβείων του 2017 ήταν οι Dylan Gray και Izaskun Ruiz, με τον Carmelo Ezpeleta, Διευθυντή της Dorna Sports, και τον Πρόεδρο της FIM, Vito Ippolito, να παρουσιάσουν τα βραβείο όλο το βράδυ.

Ο Marquez  κέρδισε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή MotoGP, ενώ είναι ο νεότερος αναβάτης που έχει έξι πρωταθλήματα. Μαζί του ήταν ο Franco Morbidelli  που στέφθηκε Παγκόσμιο Πρωταθλητή Moto2 και ο Joan Mir ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3 για το 2017.

Το βραβείο MotoGP Rookie της Χρονιάς απονεμήθηκε στον Johann Zarco, με τον Γάλλο να παίρνει και τον τίτλο του κορυφαίου αναβάτη της ανεξάρτητης ομάδας για το 2017 μετά από μια εκπληκτική χρονιά.

Στο Moto2, ο Francesco Bagnaia πήρε το βραβείο Rookie της Χρονιάς και ο Ayumu Sasaki στην  Moto3.

Την BMW M για τον αναβάτη με τις περισσότερες pole position στην κατηγορία MotoGP  πήγε στο Marquez για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά και τα βραβεία Tissot για της άλλες δύο κατηγορίες πήγαν στο Morbidelli στη Moto2 και στο Jorge Martin στη Moto3.

Η ομάδα Repsol Honda πήρε τον τίτλου της καλύτερης ομάδας στο MotoGP, και η Honda πήρε τον τίτλο του Κατασκευαστή στην κορυφαία κατηγορία.

Η Kalex ήταν στην κορυφή για την Moto2,  και η Honda στη Moto3.

Ο πρωταθλητής του Red Bull MotoGP Rookies Cup, Kazuki Masaki, ο Aleix Viu και ο Can Öncü έκαναν επίσης εμφανίσεις στη σκηνή για να λάβουν τα μετάλλιά τους για τις φανταστικές επιδόσεις  τους στο Rookies Cup.

WordPress Gallery Extra
Δείτε Σχετικά άρθρα