Η Red Bull KTM στο τεστ της Sepang με 4 οδηγούς

Οι οδηγοί της Red Bull KTM και της Red Bull KTM Tech3 δούλεψαν στην πίστα της Sepang για δύο ημέρες ιδιωτικής δοκιμής πριν από την επίσημη έναρξη της σεζόν με το πρώτο επίσημο τεστ της χρονιάς.

Η αεροδυναμική, η ρύθμιση του κινητήρα και άλλες τροποποιήσεις για τη διαμόρφωση του KTM RC16 ήταν στην ημερήσια διάταξη των Pol Espargaro, Johann Zarco, Miguel Oliveira και Hafizh Syahrin.

Ο Espargaro έκανε 44 γύρους, γράφοντας τον καλύτερο του χρόνο μόλις στον 3ο γύρο. Ο Ισπανός με αυτό το χρόνο ήταν 10ος της ημέρας με διαφορά μόλις 0,6 του δευτερολέπτου από τον πρώτο.

Pol Espargaro: «Είμαι χαρούμενος. Κάναμε μερικά καλά βήματα. Ψάχνουμε για λίγο περισσότερη πρόσφυση και συνεργασία μεταξύ του κινητήρα και των ηλεκτρονικών.»

«Είχα μια μικρή πτώση στο τέλος της ημέρας, αλλά νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Προσπαθούμε πολλά πράγματα. και πολλά από αυτά δεν φαίνονται! Κύριος στόχος μας είναι να βελτιώσουμε ολόκληρο το πακέτο. Αυτή τη στιγμή είμαι ικανοποιημένος.»

«Ακόμα και αν οι χρόνοι γυρολογίου δεν έρχονται πάντοτε στα τεστ, πάντα μαθαίνουμε.»

Ο Zarco ήταν 20ος την πρώτη ημέρα κάνοντας πάνω από 60 γύρους και εξέφρασε την ικανοποίησή του παρότι ήταν μόνο η τρίτη του δοκιμή με το KTM.

Johann Zarco: «Σήμερα το πρωί είχα ένα ωραίο συναίσθημα και τα πράγματα έφταναν εύκολα γιατί είχαμε δύο ημέρες ιδιωτικού τεστ. Επιβεβαιώσαμε τα πράγματα στην μοτοσυκλέτα και επιβεβαιώσαμε τα συναισθήματα αντί να κάνουμε μεγάλες αλλαγές.»

«Είναι ένα «μακρύ» έργο και γι ‘αυτό δεν υπάρχουν μεγάλες βελτιώσεις όλη την ώρα, αλλά σε σύγκριση με το Νοέμβριο όταν ξεκίνησα είχα πολύ περισσότερο έλεγχο και μπορώ να δώσω σαφέστερες πληροφορίες. Είμαι θετικός γιατί γνωρίζω που θέλουμε να πάμε. Έχω εμπιστοσύνη στη μοτοσυκλέτα όλο και περισσότερο.»

Οι δυο οδηγοί της Tech 3, Oliviera (16ος) και Syahrin (26ος) είχαν το δικό τους σχέδιο εργασίας. Ο Πορτογάλος ήταν ο δεύτερος ταχύτερος από το κουαρτέτο, ενώ ο συμπαίκτης του ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει τις άφθονες γνώσεις του για την πίστα της Μαλαισίας για να εξοικειωθεί περισσότερο με το RC16.

 

 

Ο Marquez ταχύτερος την 1η Ημέρα στη Μαλαισία στην έναρξη του MotoGP 2019

 

Δείτε Σχετικά άρθρα