Η πρώτη γυναίκα πήρε δίπλωμα οδήγησης για μοτοσυκλέτα το 1937 στην Αμερική

Η μικρόσωμη Sally Halterman ήταν η πρώτη γυναίκα που πήρε άδεια οδήγησης για μοτοσυκλέτα στην Ουάσινγκτον το 1937.

Sally-Halterman- colorΗ Sally Halterman που ζύγιζε μόλις 40 κιλά, δηλαδή το 1/3 του βάρους της μηχανής και είχε ύψος 1.50, πήρε δίπλωμα οδήγησης το 1937, στα 27 της χρόνια και ήταν η πρώτη και μόνη γυναίκα που έγινε μέλος στο D.C. Motorcycle Club!

Η 27χρονη Sally Halterman έδωσε γραπτές εξετάσεις για τα σήματα, δύο φορές, αφού την πρώτη φορά είχε επιτυχία 80 στα 100 και ο εξεταστής δεν θεώρησε ικανοποιητικό το ποσοστό και την έκοψε.

Την δεύτερη φορά που έδωσε γραπτές εξετάσεις το ποσοστό της έφτασε στα 92 στα 100, αλλά και πάλι ο εξεταστής δεν θεώρησε ικανοποιητικό το ποσοστό. Η Sally Halterman  τότε κατέφυγε στον δικηγόρο της, που την βοήθησε με την παρουσία του ενώπιον του εξεταστή , να περάσει τις εξετάσεις τελικά.

Όταν έφτασε η ώρα της εξέτασης στην οδήγησης όπου ο εξεταστής έπρεπε να ανέβει μαζί της στην μηχανή όπως όριζε ο νόμος, αυτός αρνήθηκε με την πρόφαση ότι φοβόταν!

Sally-Halterman-motorcycle-license

Στη φωτογραφία βλέπουμε τη Sally Halterman μπροστά από το μνημείο του Λίνκολν στην Ουάσινγκτον.

Η Sally Halterman δεν απογοητεύτηκε. Ήξερε να οδηγεί μηχανές από την ηλικία των 18 ετών, έτσι έδωσε το τεστ οδήγησης και μάλιστα τα πήγε πολύ καλά. Παρόλα αυτά ο εξεταστής παρά του ότι παραδέχτηκε ότι η Halterman τα πήγε περίφημα, της αρνήθηκε την δίπλωμα, αφού δεν ήταν πάνω στην μοτοσυκλέτα. Η Sally Halterman με την έντονη διαμαρτυρία της και με την βοήθεια του δικηγόρου της, βρήκε το κενό του νόμου, αφού δεν πρόβλεπε την διαδικασία για να πάρει μια γυναίκα δίπλωμα για μοτοσυκλέτα, και κατάφερε τελικά να πάρει το δίπλωμα οδήγησης για μοτοσυκλέτα, και έγινε η πρώτη γυναίκα με νόμιμη αδεία οδήγησης!

Sally-Halterman-1937

Οι δυο φωτογραφίες με τη Sally Halterman μπροστά από το μνημείο του Λίνκολν στην Ουάσινγκτον, έχουν τραβηχτεί στις 15 Σεπτεμβρίου 1937. Τα πρωτότυπα βρίσκονται στην βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή : [email protected]