Η πίστα της Jerez έκλεισε προσωρινά ως μέτρο ασφαλείας για την εξάπλωση του κοροναϊού.

Όλη η Ισπανία μπήκε στο κόκκινο  από σήμερα, έτσι η πόλη της Jerez ανήγγειλε μια σειρά μέτρων με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Μεταξύ όλων των άλλων που κλείνουν, κλείνει και η πίστα της Jerez όπως  ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο Mamen Sánchez, και θα μείνει κλειστή καταρχήν μέχρι τις 30 Μαρτίου.

Όπως αναφέρθηκε από τον υπεύθυνο της Jerez, προς το παρόν προσφέρεται η δυνατότητα δοκιμών και κλεισμένων των θυρών, αν και η Honda έχει ήδη ανακοινώσει ότι ακυρώνει τις δοκιμές που έχει προγραμματίσει η ομάδα δοκιμών της Honda MotoGP  από 18 έως 20 Μάρτιου. Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί, εφόσον η κατάσταση δεν βελτιωθεί, με τις δοκιμές που προγραμματίζονται από τις ομάδες Moto2 για την εβδομάδα 8-10 Απριλίου.

Μέχρι χθες, οι ομάδες της MotoE βρισκόταν στην πίστα, διεξάγοντας τις δοκιμές της preseason.

Ο Ron Vennegor, διευθυντής της ομάδας RT Motorsport που αγωνίζεται στην παγκόσμια κατηγορία Supersport 300, και ήταν μία από τις ομάδες που ήτα προγραμματισμένη να κάνει δοκιμές σήμερα στη Jerez, δήλωσε στο SpeedWeek , «μας είπαν ότι η πίστα δεν θα χρησιμοποιηθεί για 50 ημέρεςΟι υπάλληλοι της πίστας «μείωσαν» το κλείσιμο σε 15 ημέρες , αλλά παραμένει μεγάλη σύγχυση. 

Αν αυτό τελικά είναι αλήθεια αφήνει στον αέρα την έναρξη του Ισπανικού GP που έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο της 3ης Μαΐου . Ελλείψει επίσημης επικοινωνίας, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν η εφαρμογή του προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος θα συνεχιστεί ή εάν, αντίθετα, θα χρειαστεί να προβεί σε περαιτέρω αλλαγές.

Αυτό που είναι σαφές προς το παρόν και ενώ η κατάσταση δεν βελτιώνεται, είναι ότι οι κυβερνήσεις όλων των χωρών εφαρμόζουν μια σειρά μέτρων για να αποφύγουν την μετάδοση του κοροναϊού.

Όλοι ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο για την ανθρωπότητα , στο μεταξύ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Σχετικά Άρθρα