Η MV Agusta παρουσίασε την Moto2 μοτοσυκλέτα της για το 2019 – Video – Φωτογραφίες

Μετά από μια απουσία 42 ετών, η MV Agusta επιστρέφει στους αγώνες Grand Prix την επόμενη σεζόν, ως κατασκευαστής στην κατηγορία Moto2.

Το Ιταλικό εργοστάσιο – το οποίο έχει ενώσει τις δυνάμεις του με την Forward Racing για το νέο project- θα χρησιμοποιήσει ένα πλαίσιο χαλύβδινου πέλματος με πλαϊνές πλάκες από αλουμίνιο, ένα αλουμινένιο υποπλαίσιο και ανάρτηση Öhlins για το νέο κινητήρα Triumph Moto2 των 765cc.

«Είμαι πραγματικά υπερήφανος που βλέπω το όνειρο να επανέλθω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας να γίνει πραγματικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της MV Agusta Giovanni Castiglioni.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους μηχανικούς, τους τεχνικούς και τους σχεδιαστές μας, καθώς και το προσωπικό της Forward Racing Team για την εκτέλεση αυτού του έργου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.»

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Giovanni Cuzari, καθώς πίστεψε σε εμάς και μας έσπρωξε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Φυσικά, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά βήμα προς βήμα θα βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητά μας.»

Ο μάνατζερ της ομάδας, Giovanni Cuzari, πρόσθεσε: «Είχα αυτό το όνειρο από την εποχή του Claudio [Castiglioni]. Πολλές φορές έχω επιμείνει με την MV Agusta για μια επιστροφή στο MotoGP και όταν ο Giovanni πήρε τη θέση του πατέρα του, συχνά τον ενθάρρυνα να πιστεύει σε ένα τόσο φιλόδοξο εγχείρημα.»

«Τέλος το έκανε και σήμερα, 42 χρόνια αργότερα, θα κάνουμε τα πρώτα βήματα με το πρωτότυπο Moto2 MV Agusta. Είμαι πολύ συγκινημένος αλλά συνειδητοποιώ ότι αυτό είναι μόνο μια πρώτη εκδρομή και ότι υπάρχει τεράστιο έργο από εμάς.»

«Έμαθα πολύ καλά στο ερευνητικό κέντρο Castiglioni, την αληθινή καρδιά της MV Agusta, και τώρα είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε όλα όσα χρειάζονται για να πετύχουμε ένα σπουδαίο έργο: το πάθος και ο επαγγελματισμός της ομάδας που καθοδηγείται από τον Paolo Bianchi μαζί με την φανταστική μου ομάδα, την οποία ευχαριστώ ξεχωριστά, είναι σίγουρα το σωστό μίγμα για να μπορέσουμε να στοχεύσουμε το καλύτερο.»

«Το σημερινό είναι ένα σημείο εκκίνησης για να φέρουμε πραγματικά υψηλό το σήμα αυτό. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους εκείνους που υποστήριξαν και υποστηρίζουν αυτό το έργο, τώρα η προσοχή πηγαίνει στην πίστα.»

Ο αρχηγός του έργου, Brian Gillen, δήλωσε ότι η αλλαγή από τους κινητήρες (600cc) Honda σε Triumph και η εισαγωγή μιας νέας ECU Magneti-Marelli σήμαινε ότι το 2019 ήταν ο «τέλειος» χρόνος για να μπει στο Moto2, ο οποίος έχει κερδίσει αγώνες για την Kalex, KTM και Speed ​​Up αυτή τη σεζόν.

«Είναι λίγα χρόνια τώρα που σκεφτόμαστε μια επιστροφή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας και με την τροποποίηση των κανονισμών της κατηγορίας Moto2 για το 2019 είναι η τέλεια ευκαιρία να εκφράσουμε την τεχνική μας τεχνογνωσία που αναπτύξαμε κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών κατά τα οποία αγωνιστήκαμε σε Superbike και Supersport» , δήλωσε ο Gillen.

«Το έργο μας στην Moto2 είναι φιλόδοξο και εμπλέκουμε τους πόρους της R & D και όλη την εμπειρία του αγώνα για να αναπτύξουμε μια εντελώς νέα μοτοσυκλέτα, η οποία διαφέρει από όλες τις άλλες και αντανακλά τις αξίες του MV Agusta.»

Η Forward Racing και η MV Agusta δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει τους αναβάτες τους για το 2019. Η σημερινή σύνθεση των Stefano Manzi και Eric Granado έχει τερματίσει μέσα στους βαθμούς μόνο μια φορά μέχρι στιγμής φέτος, με τη δέκατη θέση για τον Manzi στο Le Mans.