Η Movistar Yamaha MotoGP Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ομάδων MotoGP 2016

Η ομάδα της Movistar Yamaha MotoGP γιόρτασε τον 2ο συνεχόμενο τίτλο της Παγκόσμιας  Πρωταθλήτριας Ομάδας FIM MotoGP Team 2016, στη Βαλένθια μετά από έναν υπέροχο τελικό αγώνα που ολοκλήρωσε τη σεζόν 2016.

gpomades-2016Οι αναβάτες της Movistar Yamaha MotoGP , Jorge Lorenzo και Valentino Rossi είχαν μια εξαιρετική απόδοση στην Valencia, που έφερε στη Yamaha Factory Team τον τίτλο των ομάδων, FIM MotoGP Team 2016.

Στους 18 γύρους της σεζόν 2016 η μπλε ομάδα εξασφάλισε έξι νίκες Grand Prix (τέσσερεις από τον Lorenzo και δύο από Rossi), συνολικά 20 θέσεις στο βάθρο (δέκα από τον Rossi και δέκα από τον Lorenzo, μεταξύ των οποίων τα πέντε βάθρα ήταν δίπλα), και δύο συνεχόμενα τέλεια σκορ των 45 βαθμών (πρώτη και δεύτερη θέση) στο Gran Premio de España (Circuito de Jerez, Ισπανία) και στο Grand Prix de France (Le Mans, Γαλλία).
Η Movistar Yamaha MotoGP συγκέντρωσε συνολικά 482 βαθμούς!

Φέτος η ομάδα της Yamaha εξασφάλισε το 7ο τίτλο της.

Ο Lorenzo μετά από εννέα χρόνια με την Yamaha Factory Racing Team και την Yamaha (επτά εκ των οποίων μαζί με τον Rossi ομόσταυλό) αποχαιρέτησε την ομάδα του με ένα ιδανικό τρόπο κατακτώντας την νίκη!

yfr_editorial_use_pictures_16 team-gp-2016

Σχετικά Άρθρα