Η Kymco παρουσίασε το Ionex, το νέο ηλεκτρικό σκούτερ της στο Τόκιο – Video -Φωτο

Η Kymco παρουσίασε το ηλεκτρικό σκούτερ Ionex με την υπόσχεση να αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύουμε για πάντα.

Πριν από λίγες ημέρες παρουσιάσαμε ένα teaser της KYMCO στην οποία ανακοινώθηκε το όνομα IONEX .

Ο πρόεδρος της KYMCO , Allen Ko, στο Τόκιο παρουσίασε το πρόγραμμα Ionex . Πρόκειται για ένα νέο σχέδιο της μάρκας της Ταϊβάν.

Αρχικά, η KYMCO (τέταρτος κατασκευαστής παγκοσμίως) ανακοινώσε την κυκλοφορία 10 νέων οχημάτων και τη δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου σταθμών φόρτισης μπαταριών με δυνατότητα ανταλλαγής και ενοικίασης μπαταριών σε 20 χώρες . Η δράση αυτή αντικατοπτρίζει τη δέσμευση για αποτελεσματική και βιώσιμη κινητικότητα στο πλαίσιο του τριετούς στρατηγικού σχεδίου, το οποίο προβλέπει συνολικές πωλήσεις 500.000 μονάδων.

Η Allen Ko δηλώνει ότι «η γέννηση του προγράμματος Ionex πληροί το στόχο της παροχής ολοκληρωμένης λύσης ηλεκτρικής κίνησης για τον καταναλωτή. Η KYMCO δεσμεύεται αποφασιστικά να είναι πρωτοπόρος σε αυτή τη στιγμή της ιστορικής μετατροπής των μέσων προσωπικής μεταφοράς » .

Το ηλεκτρικό σκούτερ Ionex σύμφωνα με την Kymco, εξαλείφει όλα τα εμπόδια τα οποία δεν “επιτρέπουν” στον καταναλωτή να στραφεί σε πιο οικολογικούς τρόπους μετακίνησης. Ποια είναι τα εμπόδια; Υπάρχουν τέσσερις προφανείς λόγοι: η εμφάνιση, ο χρόνος φόρτισης, το εύρος και η υποδομή. Πώς τα παρέκαμψε όλα αυτά η Kymco;  Με αφαιρούμενες μπαταρίες.

Το Ionex είναι πολύ ελαφρύ με αφαιρούμενες μπαταρίες. Στο πρώτο σκούτερ που έδειξαν από τη σειρά Ionex, είναι ένα σκούτερ με  δύο αφαιρούμενες μπαταρίες κάτω από τα πόδια. Με το πάτημα ενός κουμπιού η θήκης της μπαταρίας ανοίγει, επιτρέποντάς σας να αφαιρέσετε τις μπαταρίες για φόρτιση.

Οι ίδιες οι μπαταρίες ζυγίζουν μόνο 5 κιλά, οπότε η μεταφορά τους είναι αρκετά εύκολη. Τοποθετώντας τις στο κάτω μέρος, η Kymco λέει ότι δίνει στο σκούτερ, χαμηλότερο κέντρο βάρους, ενώ ταυτόχρονα δίνει στο σκούτερ το μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κάθισμα από οποιουδήποτε άλλο σκούτερ.

Η αυτονομία σταματά να προκαλεί ανησυχία, δεδομένου ότι υπόσχεται έως και 200 χιλιόμετρα

Υπάρχει πληθώρα επιλογών για την επαναφόρτιση τους. Υπάρχει η συμβατική επιλογή όπου απλά συνδέετε το σκούτερ στο σπίτι σας στην πρίζα ή αφαιρείτε τις μπαταρίες και φορτίζετε τις μπαταρίες.

Θα υπάρχει επίσης ένα Power Outlet Network, που είναι λίγο σαν ένα τεράστιο μηχάνημα αυτόματης πώλησης όπου οι αναβάτες μπορούν να ανταλλάξουν τις αποφορτισμένες μπαταρίες για πλήρως φορτισμένες. Θα υπάρχει επίσης ένα Δίκτυο χρεώσεων, το οποίο θα φτιαχτεί για τοπικές επιχειρήσεις που θα φορτίζουν μια μπαταρία για εσάς (σε περίπου μία ώρα).

Θα υπάρχει ακόμη η δυνατότητα να νοικιάσετε επιπλέον μπαταρίες που μπορούν να αποθηκευτούν κάτω από το κάθισμα, δίνοντας μια απαιτούμενη εμβέλεια άνω των 200 χιλιομέτρων μεταξύ των στάσεων.

Το πραγματικά έξυπνο κομμάτι που κρατά όλα αυτά μαζί είναι μια τρίτη «βασική» μπαταρία που είναι μόνιμα αποθηκευμένη στο όχημα, έτσι ώστε αν αφήσετε τις μπαταρίες σας κάπου για να φορτίσουν μπορείτε ακόμα να συνεχίσετε την διαδρομή σας. Αφού αντικατασταθούν οι αποσπώμενες μπαταρίες, φορτίζουν αυτόματα την μπαταρία του πυρήνα έτσι ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη φορά.

Η Kymco δηλώνει ότι σκοπεύει να δημιουργήσει δίκτυα φόρτισης σε 20 χώρες. Επίσης, ελπίζουν να ανοίξουν το δίκτυο μπαταριών Ionex και σε άλλους κατασκευαστές και εταιρείες διανομής για να το βοηθήσουν .

Τα επόμενα τρία χρόνια, η Kymco θα κυκλοφορήσει δέκα ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και σκοπεύει να πουλήσει 500.000 μονάδες σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με την απόδοση, το βάρος, την εμβέλεια, την τιμή.

VIDEOΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Δείτε το αναλυτικό επεξηγηματικό Video

Δείτε το Video από την παρουσίαση στο Τόκιο