Η ΚΤΜ Αποκάλυψε τις πρώτες 2χρονες μοτοσυκλέτες Enduro με Ψεκασμό!

Ακολουθώντας τη λογική: «Ελαφρύτερα, Ισχυρότερα, Ταχύτερα», των τελευταίας γενιάς μοτοσυκλετών EXC, που σχεδιάστηκαν εξ αρχής την περασμένη χρονιά, η KTM δημιούργησε τις πρώτες, μαζικής παραγωγής, 2χρονες μοτοσυκλέτες με ψεκασμό με τη νέα γκάμα μοντέλων EXC TPI (Transfer Port Injection).
Οι KTM 250 EXC TPI και KTM 300 EXC TPI (μοντέλα EU) κινούνται από τον νέας γενιάς κινητήρα TPI με σύστημα ψεκασμού, ένα νέο χαρακτηριστικό που μπαίνει στον κόσμο των αγωνιστική 2χρονων μοτοσυκλετών. Το πατενταρισμένο σύστημα EFI, με δύο μπεκ στις θυρίδες μεταφοράς του κυλίνδρου, κάνει τη μοτοσυκλέτα πολύ ομαλότερη στην οδήγηση, με δραστική μείωση της κατανάλωσης και επιπλέον χωρίς τον πονοκέφαλο της προ-μίξης βενζίνης/λαδιού ή την ανάγκη αλλαγής της ρύθμισης του καρμπυρατέρ ανάλογα με το υψόμετρο. Τα στοιχεία αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους αναβάτες που κινούνται στο χώμα.
Οι μοτοσυκλέτες ενσωματώνουν μια σειρά από νέα εξαρτήματα ώστε να επωφεληθούν από τις νέες τεχνολογίες, μεταξύ των οποίων ένα νέο σώμα ψεκασμού, νέο σύστημα διαχείρισης του κινητήρα EMS (Engine Management System), που περιλαμβάνει νέα ECU (Electronic Control Unit) με σειρά νέων αισθητήρων, ώστε να μπορεί να προσφέρει τέλειο χρονισμό και τέλειο ψεκασμό καυσίμου. Επίσης υπάρχει νέος κύλινδρος, νέο φιλτροκούτι, αντλία λαδιού και ρεζερβουάρ για να λειτουργήσει το νέο σύστημα ψεκασμού. Το νέο πλαίσιο από σωλήνες χρωμιομολυβδαινιούχου χάλυβα, σχεδιάστηκε ώστε να ενσωματώνει μέρος από το δοχείο λαδιού, μέσα σε έναν από τους σωλήνες του. Φυσικά υπάρχουν και νέα γραφικά!
Ακολουθώντας την συνεχή της δέσμευση ως προς τις ρίζες της, η KTM, δημιούργησε νέες READY TO RACE offroad μοτοσυκλέτες, που θα δημιουργήσουν νέα standards στον κόσμο των 2χρονων μοτοσυκλετών. Επιπλέον των νέων τεχνολογιών, οι μοτοσυκλέτες έχουν υψηλής ποιότητας βασικά εξαρτήματα, όπως μίζα, μπαταρία Ιόντων λιθίου, φρένα της Brembo, υδραυλικής ενεργοποίησης συμπλέκτη, αναρτήσεις WP και πολλά-πολλά περισσότερα!
Είναι μια στιγμή μεγάλης περηφάνιας, να αποκαλύπτουμε τις πρώτες παγκοσμίως 2χρονες offroad μοτοσυκλέτες με ψεκασμό. Εμείς στην KTM είμαστε δεσμευμένοι να εξελίσσουμε νέες τεχνολογίες και με τις KTM 250 EXC TPI και KTM 300 EXC TPI πιστεύουμε ότι το παιχνίδι αλλάζει για μια ακόμη φορά και εδώ μιλάμε για μια παγκόσμια πρωτιά! Ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια 2χρονη μοτοσυκλέτα με σύστημα ψεκασμού, που να μην είναι εξαιρετικά πολύπλοκη, ενώ ταυτόχρονα να διατηρούν την αίσθηση των μοτοσυκλετών με καρμπυρατέρ, διατηρώντας όμως τα πλεονεκτήματα του ψεκασμού. Αυτά είναι η απουσία ανάγκης προ-μίξης λαδιού/βενζίνης ή της αλλαγής ρύθμισης του καρμπυρατέρ, ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας, που είναι σημαντικά πλεονεκτήματα για τον αναβάτη!”, Joachim Sauer, Product Marketing Offroad.
“Επιπλέον, τα μοντέλα EXC TPI προσφέρουν αυξημένη άνεση, με εξαιρετική και σταθερή απόδοση ισχύος, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν τεράστια μείωση στην κατανάλωση. Η γκάμα EXC όχι μόνο προσφέρει κορυφαία απόδοση και εξαιρετική οδηγισιμότητα με το χαμηλότερο βάρος στην κατηγορία τους αλλά και απίστευτη οδική συμπεριφορά ενώ τα υψηλής ποιότητας εξαρτήματα θεωρούνται αυτονόητα για τις μοτοσυκλέτες μας”, ολοκλήρωσε ο Sauer.
Για να συμπληρώσει τα νέα μοντέλα MY2018 EXC, η KTM διαθέτει τα τελευταίας γενιάς KTM PowerParts και KTM PowerWear. Στην γκάμα εμπεριέχονται μερικά από τα πιο εντυπωσιακά είδη ένδυσης με ειδικά προστατευτικά κορυφαίας ποιότητας, τα οποία συνδυάζονται με εξαιρετικά αξεσουάρ για τη μοτοσικλέτα. Όλοι οι αναβάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από την τεράστια γκάμα προϊόντων της KTM φτιάχνοντας το δικό τους factory look.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μοτοσυκλέτες EXC TPI μπορείτε να βρείτε στο www.ktm.com  και αυτά τα νέα μοντέλα θα φτάσουν στους Ευρωπαίους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες KTM στις αρχές Ιουνίου. Για τη διαθεσιμότητα και τις τιμές παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τον τοπικό σας αντιπρόσωπο.

WordPress Gallery Extra
Δείτε Σχετικά άρθρα