Η Honda επιβεβαιώνει πως ο Marc Marquez δεν θα κάνει δεύτερη χειρουργική επέμβαση

Ο Marc Marquez δεν θα υποβληθεί σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση στον δεξιό ώμο του. Αυτό επιβεβαίωσε η Honda στο Motosan μετά από τις φήμες ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής θα μπορούσε να κάνει μια χειρουργική επέμβαση, με αποτέλεσμα να χάσει την έναρξη της σεζόν.  Αν και η ανάκαμψη είναι πιο περίπλοκη και θα πάρει περισσότερο από το αναμενόμενο, όπως ο ίδιος ο οδηγός στο Sepang.

Ο Márquez ανακάμπτει προοδευτικά, ακολουθώντας προθεσμίες όπως αυτές του περασμένου έτους – με τον αριστερό του ώμο. Από την Honda δηλώνουν ότι η πιθανότητα μιας δεύτερης επέμβασης αποκλείεται τελείως.  Πιστεύουν ότι θα είναι καλύτερη στην επόμενη δοκιμή του Κατάρ – η οποία θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου – και θα βελτιώσει τις αισθήσεις με τον δεξιό ώμο του, ο οποίος υπέφερε σε αυτές τις προηγούμενες δοκιμές Sepang λόγω της κατάστασης του δελτοειδούς του.

Επιπλέον, από την Honda δηλώνουν ότι ο στόχος είναι να είναι ανταγωνιστικοί την πρώτη ημέρα της σεζόν – στο GP του Qatar – στις 8 Μαρτίου, οπότε επιβεβαιώνεται ότι ο Marc Márquez δεν θα χάσει τον πρώτο αγώνα της σεζόν, ακόμα και αν δεν είναι σε πλήρη φυσική κατάσταση. Μόλις πριν από ένα χρόνο και μετά τη εγχείρηση του στον αριστερό ώμο, ο Marquez τερμάτισε στην δεύτερη θέση στο Losail μετά από μάχη με τον Andrea Dovizioso.

Ο Marc Marquez έχει ακόμα 26 ημέρες για να προετοιμαστεί για τον πρώτο αγώνα MotoGP στο Losail.

Στο τεστ Sepang υπέφερε πολύ για να πετύχει πάνω από 130 γύρους.

Στις δοκιμές του Νοεμβρίου στη Βαλένθια και της Χερέθ, ο πρωταθλητής MotoGP ολοκλήρωσε μεγάλο μέρος των εργασιών ανάπτυξης του νέου RC213V. Λείπουν ορισμένες λεπτομέρειες οι οποίες θα επανεξεταστούν σε δύο εβδομάδες στο Κατάρ, αλλά ο Cal Crutchlow έχει καλύψει εν μέρει τα κενά του.

Δεν είναι ένα μυστήριο που το εμπρόσθιο άκρο του πρωτοτύπου θα παραμείνει ένα δίλημμα για τους άλλους αναβάτες της Honda. Αλλά στο HRC εργάζονται σε διαφορετικά πλαίσια για να επιτύχουν μια πιο ομαλή λύση στο τρέχον πρωτάθλημα.

Η φυσική κατάσταση του Marc Marquez είναι μεγαλύτερη είδηση ​​από την εξέλιξης της μοτοσυκλέτας.

«Πριν από δύο εβδομάδες ήταν αδύνατο να οδηγήσω, αλλά τελικά οι μύες άρχισαν να ενεργοποιούνται. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά.»

«Το σημαντικό είναι ότι ο ώμος είναι λίγο πολύ σταθερός, ο πόνος δεν χειροτερεύει, έτσι πάμε βήμα, βήμα …»

Σχετικά Άρθρα