Η Honda επιβεβαιώνει πως έλυσε τα προβλήματα της αλυσίδας στο RC213V

Η ομάδα της Honda MotoGP είναι σίγουροι ότι τα ζητήματα της αλυσίδας που είχαν οι Marc Marquez και Jorge Lorenzo τους τελευταίους δύο γύρους έχουν πλέον επιλυθεί.

Ο Marquez ήταν ο πρώτος που αντιμετώπισε πρόβλημα με την αλυσίδα του στα δοκιμαστικά της Αργεντινής πριν από κατατακτήριες, αν και αυτό δεν εμπόδισε το πρωταθλητή από το να κερδίσει την pole και στη συνέχεια να κυριαρχήσει στον αγώνα της Αργεντινής.

Δύο εβδομάδες αργότερα, στο Ώστιν, ο Lorenzo είχε ένα παρόμοιο πρόβλημα, αλλά αυτή τη φορά συνέβη κατά την έναρξη των προκριματικών – αναγκάζοντας τον Ισπανό να παρατήσει την μηχανή του και να τρέχει κατά μήκος του pitlane για να πάρει την δεύτερη μηχανικέ τελικά να καταλήξει στην 11η θέση της σχάρας εκκίνησης.

Πηγές επιβεβαίωσαν στο  Motorsport.com ότι η ρίζα του προβλήματος που προκάλεσε η αλυσίδα καθώς ο αναβάτης άλλαζε ταχύτητες έχει λυθεί εν όψη του τέταρτου αγώνα της σεζόν αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα της Jerez.

Η Honda προτίμησε να μην μπει σε λεπτομέρειες – όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι το εξάρτημα που αντικαταστάθηκε ήταν ο τεντωτήρας της αλυσίδας – είναι πεπεισμένη ότι το πρόβλημα δεν θα επαναληφθεί.

Οι ίδιες πηγές επιβεβαίωσαν πως μετά τον αγώνα του Austin, η Honda έστειλε τα τέσσερα RC213V , των  Marquez και Lorenzo στην ιαπωνική έδρα για να διαπιστωθεί τι ήταν αυτό που προκάλεσε το σοβαρό πρόβλημα που ανάγκασε το Lorenzo να εγκαταλείψει.

Ο Takaaki Nakagami ήταν ο μοναδικός αναβάτης της Honda στο Τέξας που τερμάτισε, αφού ο Marquez και ο Cal Crutchlow είχαν πτώσεις.

Σχετικά Άρθρα