Η Ducati θα αναζητήσει μια εναλλακτική λύση αν ο Bautista δεν υπογράψει την επόμενη εβδομάδα

Ο Paolo Ciabatti, αθλητικός διευθυντής της Ducati, δήλωσε στο Motosport.com την πιθανή αναχώρηση του Álvaro Bautista από τη Ducati στα Superbikes.

Η πρώτη σεζόν του Alvaro Bautista στα Superbikes είναι αρκετά περίπλοκη. Στο πρώτο μέρος της σεζόν κατάφερε να κάνει δέκα διαδοχικές νίκες, ενώ στο δεύτερο έχασε την πρωτοπορία αφού είχε επανειλημμένες πτώσεις στους αγώνες.

Ο Bautista έχει πάει από τον ουρανό στην κόλαση. Και η ομάδα της Ducati έχει επίγνωση αυτής της μεγάλης απώλειας αποτελεσμάτων. Η κατάσταση είναι τεταμένη και σύμφωνα με τον Αθλητικό  διευθυντή της, τον Paolo Ciabatti, οι επιλογές για τον Bautista να συνεχίσει με την ιταλική ομάδα στα Superbikes έχουν μειωθεί.

Εκτός από του ότι η επιστροφή στο MotoGP θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή, για τον Bautista, ο ίδιος έχει μιλήσει επίσης με την Honda WSBK, αν και ο Bautista είπε τον περασμένο μήνα ότι ήταν πιο κοντά στο να συνεχίσει με τη Ducati, η κατάσταση φαίνεται να έχει αλλάξει τελείως και τώρα είναι η ομάδα που θα αποφασίσει και όχι ο οδηγός.

Από την πλευρά του, ο Bautista δεν έχει υπογράψει το νέο συμβόλαιο που του προσέφερε η Ducati:

Paolo Ciabatti: «Κάναμε μια σημαντική προσφορά για δύο σεζόν, θέτοντας τους καλύτερους όρους που μπορούσαμε στο τραπέζι σε τεχνικό και οικονομικό επίπεδο. Δεν μπορούμε να το αυξήσουμε. Έχει μια πιο συμφέρουσα προσφορά από έναν άλλο κατασκευαστή, οπότε περιμένουμε την απάντησή του» , δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Ducati, χωρίς να διευκρινίσει ποια ήταν αυτή η άλλη ομάδα.

«Αν δεν υπάρξουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής, πιστεύω ότι οι επιλογές για να συνεχίσει ο Alvaro έχουν μειωθεί στο ελάχιστο»